Ostatni dom po lewej

The Last House on the Left
2009
6,5 63 tys. ocen
6,5 10 1 63136
4,9 11 krytyków
Ostatni dom po lewej
powrót do forum filmu Ostatni dom po lewej

Film jest dla mnie milym zaskoczeniem. Myslalem, ze bedzie to kolejne bieganie z nozem po domu i lesie i mordowanie wszystkich wkolo. I tu sie mile zaskoczylem. Jest dosc dlugie wprowadzenie - rozwiniecie, przyczyna i skutek. Bardzo realistyczne sceny odrywaja widza z fotela (gwalt, zabojstwa), a sam obraz jest wciagajacy i trzymajacy w napieciu. Gra aktorska stoi na dobrym poziomie, a sam obraz wydaje sie dosc realistyczny. Podkresle, ze nie ogladalem oryginalu. Jedyny minus filmu, to ostatnia scena - uwazam, ze niepotrzeba i troszke przesadzona. Ogolnie jednak polecam, dobry thriller z elementami horroru 7.5/10

ocenił(a) film na 7
Bambim

sorki za bledy, spieszylem sie ;)

użytkownik usunięty
Bambim

Mam podobne zdanie, mógłbym nawet napisać, że takie samo, ale zachowam tu miejsce na jakieś ewentualne różnice, które po głębszym zastanowieniu mogłyby wyjść.
Mam lekkie zdziwko, że można zrobić horror z takimi zabójcami, jakich znamy z wielu filmów sensacyjnych. Zazwyczaj jest motyw jakiegoś wykręconego psychopaty, zombie, kogoś nie z tej Ziemi, zmutowanego, czy spod laboratorium. Znaczy bardziej thriller z elementami horroru jak już kolega zdążył mi spod palców wyjąć. Ale zdziwienie nadal pozostaje :)
7/10.