Film jest dla mnie milym zaskoczeniem. Myslalem, ze bedzie to kolejne bieganie z nozem po domu i lesie i mordowanie wszystkich wkolo. I tu sie mile zaskoczylem. Jest dosc dlugie wprowadzenie - rozwiniecie, przyczyna i skutek. Bardzo realistyczne sceny odrywaja widza z fotela (gwalt, zabojstwa), a sam obraz jest wciagajacy i trzymajacy w napieciu. Gra aktorska stoi na dobrym poziomie, a sam obraz wydaje sie dosc realistyczny. Podkresle, ze nie ogladalem oryginalu. Jedyny minus filmu, to ostatnia scena - uwazam, ze niepotrzeba i troszke przesadzona. Ogolnie jednak polecam, dobry thriller z elementami horroru 7.5/10
Mam podobne zdanie, mógłbym nawet napisać, że takie samo, ale zachowam tu miejsce na jakieś ewentualne różnice, które po głębszym zastanowieniu mogłyby wyjść.
Mam lekkie zdziwko, że można zrobić horror z takimi zabójcami, jakich znamy z wielu filmów sensacyjnych. Zazwyczaj jest motyw jakiegoś wykręconego psychopaty, zombie, kogoś nie z tej Ziemi, zmutowanego, czy spod laboratorium. Znaczy bardziej thriller z elementami horroru jak już kolega zdążył mi spod palców wyjąć. Ale zdziwienie nadal pozostaje :)
7/10.