Ostatni dom po lewej

The Last House on the Left
2009
6,5 63 tys. ocen
6,5 10 1 63136
4,9 11 krytyków
Ostatni dom po lewej
powrót do forum filmu Ostatni dom po lewej

Naprawdę bardzo dobry film, choć co niektórzy narzekają że gniot, ciekawi mnie jakim sposobem ten film może być słaby? Moim zdaniem nie ma w tym filmie wad. Fakt sposób pokazania gwałtu itp jest dosyć brutalny, ale przynajmniej dobitny. Moim zdaniem film jest bardzo dobry, każdy rodzic na miejscu głównych bohaterów zrobiłby tak samo ze oprawcami którzy zgwałcili ich córkę. Osobiście uważam że gra aktorska jest na wysokim poziomie. Czasami ci mniej znani aktorzy wypadają lepiej niż wielkie "celebrities" hollywoodu. I tak jest tym razem. Naprawdę świetnie zagrany. ja osobiście dałbym 10/10. I to nie jest tak że podobają mi się pokazywane w filmach gwałty i tego typu rzeczy, jak ktoś tam napisał takie bzdury. Moim zdaniem reżyserowi chodziło o pokazanie w sposób dobitny czym grozi zawieranie dziwnych znajomości. Moim zdaniem jest to przekaz w stronę młodych dziewcząt aby nie zadawały się z nie wiadomo kim. W każdym razie, wracając do meritum , film jest naprawdę mocny, mroczny, i gniecie. I jest bardzo dobry. Wart obejrzenia. Polecam.

ocenił(a) film na 8
tootall_17

Zgadzam sie mocny film, ale prawdziwy jesli chodzi o zachowanie w takiej sytuacji (przynajmniej wedlug mnie). Sa oczywiscie male bledy ale jak w kazdym filmie. Film wart polecenia, pozytywnie mnie zaskoczyl.

ocenił(a) film na 9
tootall_17

to ze lubie filmy tego typu przepelnione jak w tym przypadku przemoca nie oznacza ze upajam sie ich widokiem w trakcie ogladania ! ogladam calosc na ktora skladaja sie wszystkie skladniki filmu , tez przemoc !
film bardzo dobry ! w zyciu nie tylko w filmie dzieja sie podobne historie , zycze wszystkim tym ktorzy sa zdolni do utrudniania zycia innym w taki jak ten ale i w mniej brutalny sposob podobnego konca !!!!!
baniak w mikrofali

pozdro