Ostatni dom po lewej

The Last House on the Left
2009
6,5 63 tys. ocen
6,5 10 1 63136
4,9 11 krytyków
Ostatni dom po lewej
powrót do forum filmu Ostatni dom po lewej

Jakość opisów

ocenił(a) film na 8

Czy ktoś robi korektę opisów filmów, czy można tam zamieścić nawet największe kretynizmy?
Rozumiem, że na forum może pisać nawet półanalfabeta, który nigdy nie potrafił sklecić nawet połowy logicznego zdania, ale opis dodawany do filmu powinien już chyba trzymać jakiś poziom. Tymczasem "notka" dodana przez użytkownika cichy107 to jakaś miazga. Już pierwsze zdanie rzuca na kolana, a im dalej, tym gorzej.
Nie jest to oczywiście wielka tragedia, gdy chcę przeczytać opis filmu, a tam jakaś sieczka (wystarczy przeczytać inny:)), ale opis - nawet dodawany przez użytkownika - jest częścią "oficjalnej" strony filmu. Jeśli użytkownik jest matołem, to niestety - zostaje mu forum (tutaj jest jazda na całego), ale od dodawania opisów, czy nie daj Boże recenzji, wara.

ocenił(a) film na 6
tomiwas

Zgadzam się się z przedmówcą w 100%. Ten opis to po prostu tragedia. Brak logicznego myślenia, a nawet brak jakiejkolwiek umiejętności składania zdań w ojczystym (chyba?) języku.

Nie widzę sensu by takie osoby pisały opisy/recenzje filmów.
Jak dla mnie, pisała to osoba maksymalnie w wieku 10 lat.
Jeśli się mylę, to nie świadczy to dobrze o autorze...

Z drugiej strony, tak porządny portal jak filmweb.pl powinien się postarać i sprawdzać wszystkie dodawane opisy do filmów.
Nie chodzi tylko o sprawdzanie czy nie ma tam obraźliwych słów, lecz też pod kątem jakiegokolwiek ładu i składu :]