Ostatni dom po lewej

The Last House on the Left
2009
6,5 63 tys. ocen
6,5 10 1 63136
4,9 11 krytyków
Ostatni dom po lewej
powrót do forum filmu Ostatni dom po lewej

Kolejna rzeźnia

użytkownik usunięty

tylko tak potrafię określić ten film. Nie widziałem pierwowzoru, ale zakładam, że wersja Wesa Cravena jest lepsza, po pierwsze dlatego jakie filmy zrobił Craven, a po drugie co to za Dennis i co on wyreżyserował. Spodziewałem się czegoś lepszego, ale jak zwykle w nowych niby horrorach jest zawsze to samo... rzeźnia, tylko w tej rzeźni ofiary jakby przyzwyczajone do okaleczania i bólu. No bo jak wyjaśnić kolesia ze złamanym nosem, obłożonym licznymi ciosami i z nożem w sercu, który jeszcze goni swych oprawców. Nie wiem czemu taka wysoka ocena filmu, ale domyślam się, że wystawiali je maniacy podziwiający psycholi z nożami, łomami i czy tam jeszcze, którzy tylko zabijają wszystko co nie ucieka na drzewo. Zakładam, że niewielu patrzyło na fabułę i jakikolwiek sens w tym filmie. Ale niestety rośnie pokolenie fanatyków "Piły", "Piątku 13-go", "Teksańskiej...", Wzgórza mają oczy", itd. Jeśli ktoś spodziewa się dobrego nie mówię już horroru, tylko thrillera to niech lepiej poszuka czegoś innego, polecam "Dead end". tutaj daję 4.

ocenił(a) film na 8

To lepiej obejrzyj pierwowzór i porównaj. Dla mnie tak: 1972r. - 6/10, 2009r. - 9/10. Wydaje mi się, że takie filmy mają być rozrywką i nie trzeba się w nich doszukiwać głębszej treści.

Ja również polecam: "Dead end".

a tak nawiasem to "wzgórza mają oczy" to również film Cravena no , i całkiem niezła rzeźnia, tak mi się zdaje

ocenił(a) film na 8

Dead End, niezłe kino za małą kase, co do tego filmu, do rzeźni mu jeszcze daleko. Też trochę mnie zmartwiła akcja z tym nożem w sercu, no ale cóż. Ogólnie film nie jest zły, ale też żadna rewelka.

użytkownik usunięty
bukos

Ha ha ha ha ha, to się uśmiałem.
Ten film uważasz za "Rzeźnię" ?
Ale mniejsza z tym...

Skoro nie lubisz krwi, przemocy, bólu, to po jaką cholerę zabierasz się za horrory/thrillery? Włącz sobie smerfy i się baw!
Dla mnie ten film jest rewelacyjny.
9/10.
Polecam.

użytkownik usunięty

A co do Dead End, to moim zdaniem, to jest niezła komedia. ;)

użytkownik usunięty

Tak jak napisałem jesteś pokroju filmów, które wymieniłem... Jak lubisz krew to nie zmieniaj podpaski, jak lubisz przemoc to weź swoje panienki ze stali na ustawkę, a jak lubisz ból to zmień sobie zabawki z plastikowych na metalowe.

wiecej nie trzeba pisac niz wola31_2 w ostatnim poscie zmieniaj podpaski hehe.Sam bym tego lepiej nie ujął. pozdr.