Jest średnie, ponieważ dopiero co wróciłem z kina i jestem śpiący wypunktuje co jest nie tak z tym filmem
- postrzelona dziewczyna przepływa jezioro : powinni to zrobić realniej, tzn. dziewczyna tylko zgwałcona i pobita, ucieka i przepływa jezioro ledwo co.... z raną postrzałową byłoby to niemożliwe - nieważne jak dobrym pływakiem by nie była, straciła dużo krwi + pobicie + gwałt = niemożliwe.
- walki za długie i zbyt przekoloryzowane, szczególnie ta w kiblu z babką.
- Wpakowanie głowy do mikrofali nie powoduje wybuchu jeżeli nie ma obiegu zamkniętego :)
- niby miał być ukazany dylemat moralny (a może nie?) rodziny która ma sama łamać prawa i upodabniać się do katów ale jakoś tego nie czułem
Poza tym film bardzo przewidywalny, wiedziałem że ooo jeszcze trochę muszą się pobić a krug przeżył i musi być torturowany.
--"Wpakowanie głowy do mikrofali nie powoduje wybuchu jeżeli nie ma obiegu zamkniętego :)"
Normalnie tak, ale mikrofala w filmie była zesputa, była o tym mowa.
--"niby miał być ukazany dylemat moralny"
Gdzie to wyczytałeś?
--"Poza tym film bardzo przewidywalny"
Hmm może dla Ciebie tak ale dla większości osob widać nie )ktorzy oczywiscie nie oglądali oryginału...)
---"postrzelona dziewczyna przepływa jezioro"
Jak ją postrzelili to przestała płynąć nie? zreszta to tylko film bałwanie, chcesz realizmu oglądaj Discovery Channel a nie czepiaj sie pierdól bo wkażdym podobnym filmie odnejdziesz ich mnostwo.
"bałwanie" użycie tego słowa dyskwalifikuje cię do rozmowy z ludźmi inteligentnymi - dlatego też bronisz tego filmu a ja uważam że był słaby :)
Twoja logika jest powalająca :
"Jak ją postrzelili to przestała płynąć nie? zreszta to tylko film bałwanie"
No właśnie przestała płynąć ale jednak dopłynęła... czyli przestała płynąć ale jakoś znalazła się pod wieczór w domu, więc może jak przestała to potem już nie płynęła tylko się no nie wiem, teleportowała w końcu to ma być film S-F tak? ponieważ realiów od niego nie wymagamy?
O dylemacie moralnym wyczytałem w ulotce filmu, wiesz "geniuszu" nie jest to napisane "film ukazuje dylemat moralny rodziny której zgwałcono córkę" a podejrzewam że Ty tylko tak byś to mógł zrozumieć i odebrać :)
Mam ulotkę więc "bo nigdy nie wiesz jak daleko posuniesz się w zemście, gdy ktoś skrzywdzi twoich bliskich".
Aha i nie pisałem do Ciebie bo jesteś nie godny, ale to była errata do mojego postu który pisałem świeżo po filmie.
P.S jeżeli dobra mikrofala nie powoduje wybuchu głowy, tym bardziej zepsuta.... jezzz