Ostatni dom po lewej

The Last House on the Left
2009
6,5 63 tys. ocen
6,5 10 1 63136
4,9 11 krytyków
Ostatni dom po lewej
powrót do forum filmu Ostatni dom po lewej

Film widziałam wczoraj i oceniam go jak dobry. Genialnie nakręcony, bardzo realistyczny, cały czas trzyma widza w napięciu. Faktycznie niektóre sceny mogą budzić kontrowersje, jednak uważam, że właśnie także dzięki temu widz bardzo dobrze odbiera wszelkie emocje bohaterów. Wszyscy aktorzy bardzo dobrze się spisali, gra rewelacyjna... Wprawdzie po wyjściu z kina przez pewien czas odczuwałam swoisty niepokój, jednak muszę przyznać, że dawno żaden film nie zrobił na mnie tak piorunującego wrażenia. Choć może jak piszecie jest dozwolony od 18 lat (nie wiem bo nie zaliczam się już do młodzieży), uważam, że młode dziewczyny powinny go obejrzeć i (jeżeli wywrze na nich takie wrażenie jak na mnie) odbiorą go jako przestrogę także przed zbyt szybkim zawieraniem nowych znajomości... a może powinnam napisać inaczej.. zastanowią się nad każdą nową znajomością biorąc pod uwagę fakt, że to co zdarzyło nam się naszej bohaterce może również zdarzyć się w rzeczywistości.
Polecam, film głęboko zapadający w pamięć.

ocenił(a) film na 1
kzoremba

chyba nie i oczywiście sceny budzą kontrowersje uważam iż powyższy film jest nakręcony tylko dla półgłówków i ludzi o niskim morale