Ostatni dom po lewej

The Last House on the Left
2009
6,5 63 tys. ocen
6,5 10 1 63136
4,9 11 krytyków
Ostatni dom po lewej
powrót do forum filmu Ostatni dom po lewej

Mam pytanie. Jakie jest ograniczenie wiekowe "Ostatniego domu po lewej"? Chciałam iść na ten film z koleżanką (obie 17 lat) i kasjer nie sprzedał nam biletów, bo niby od 18 lat. OK, poszłyśmy na coś innego. Jednak następnego dnia czytałam broszurkę repertuaru kinowego i tam "Ostatni dom po lewej" był od lat 15. Jestem zdezorientowana.

ocenił(a) film na 1
Aurien

ja mam 14 lat moja koleżanka ma 16 lat moja siostra ma 29 lat a jej facet ma 35 lat choć wszyscy zostaliśmy wpuszczeni wszyscy wyszliśmy po 30 minutach braku fabuły i znęcania się nad przypadkowymi ludźmi. nie polecam filmu jest to psychopatyczny sadyzm z elementami gwałtu.

ocenił(a) film na 1
Aurien

Obojętne ile ma się lat, szkoda kasy na takie g....
Byłam, widziałam i refleksja jedna:
gorzej nie mogłam wydać tej kasy....

ocenił(a) film na 8
Liuto

Najlepsze są odpowiedzi na temat :D
Ja się jutro wybieram z kolegę, który ma siedemnaście, zdam relację, jak wrócę.

ocenił(a) film na 8
Aurien

Film od 18 lat.

ocenił(a) film na 8
nexus0

film nie ma elementów nadających się do ograniczenia od 18 lat. Brutalność jak w wielu innych produkcjach. Gwałt chociaż brutalny to jednak nie jest przedstawiony w sposób tak brutalny jak w "Nieodwracalnym". Ograniczenie od 15 lat wydaje się w porządku. Jednak powinno się ostrzegać, że w filmie występują sceny szczególnie brutalne. Ogarnięty widz o takich rzeczach wie. A jak idą dwie gówniary w niedziele po kościele do kina na ten a nie inny film bo jest dużo plakatów tego filmu i będą miały się czym pochwalić przed znajomymi, to sie nie dziwić że tyle negatywnych postów.
Ja wiedziałem czego się spodziewać po tym filmie i jestem w pełni usatysfakcjonowany. 8/10

ocenił(a) film na 1
paveu87

zacznijmy od tego że jestem facetem i też daje negatywne komenty.Ludzie chyba oglądaliśmy dwa różne filmy. Film był dobry,mam pytanko,pod jakim względem.Dobrze wyszedł film sadystyczny przez samego mistrza.

Vicky1001

nie ważne ile ma się lat, chodzi o to żeby psychicznie dorosnąć. ty vicky raczej jeszcze nie dorosłeś i następnym razem nie choć na horrory tylko pójdź sobie na jakąś komedie czy coś. a tak w ogóle czytałam pare twoich postów, czy jest jakiś horror który ci się podoba? pewnie nie to się nie wypowiadaj jak nie lubisz tego gatunku filmu.

ocenił(a) film na 1
adziiiaaa

To nie jest gatunek horror.Proponuje filmy pt: Silent hill, 1408,Sierociniec,Nienarodzony,Szósty Zmysł.... nawet nie wiesz że to jest thriller a nie horror .A ponadto polecam udać się do najbliższej wypożyczalni i obejrzeć filmy nie z hollywood'u.

ocenił(a) film na 8
Vicky1001

Od 18 lat, ale spokojnie nas wpuścili. Film mnie nie zachwycił, ale spodziewałam się czegoś gorszego. Zwłaszcza ta "straszna scena gwałtu". Czy ja wiem, czy było to aż tak brutalne? Nie zszokował mnie ani brutalnością, ani tym bardziej poziomem strasznych scen, których nie było w ogóle. Aktorstwo na bardzo dobrym poziomie, ładne zdjęcia, muzyka, dosyć ciekawa fabuła. Ode mnie dostanie 8/10.

ocenił(a) film na 6
Aurien

niby jest od 18 ale to miałyście pecha bo ja mam niecałe 16 i poszłam z kumpelą i nikt sie o wiek nie pytał a film bardzo mi się podobał i nie był taki bardzo bezsensowny jak się niektorym wydaje

villemo1

Ja mam niecałe 17 i nawet nikt się nie zająknął, żeby pytać o wiek ... może dlatego że nie było za dużo ludzi na seans wieczorny ;)
Ale i tak mam wrażenie, że spokojnie by Cię wpuścili w tym kinie, co byłem i nawet z rok, góra dwa młodszych od Ciebie