Ostatni dom po lewej

The Last House on the Left
2009
6,5 63 tys. ocen
6,5 10 1 63136
4,9 11 krytyków
Ostatni dom po lewej
powrót do forum filmu Ostatni dom po lewej

Polecam!

ocenił(a) film na 8

Naprawde mi się spodobał:) ciekawa fabuła i zwroty akcji. momentami smutny momentami straszny;P na pewno trzyma w napięciu aż do końca;P i tak... to jest thriller a nie horror. dobra gra aktorska;)

ocenił(a) film na 1
Justa91

Chyba nie znasz pojęć "kino", "film", "aktor" "fabuła", "napięcie", "thriller", "horror", "smutny", "straszny".
Słownik wyrazów polskich i słownik wyrazów obcych polecam na początek przygody ze światem ósmej muzy...
Może usprawiedliwia Cię wiek. Taką mam nadzieję. To jedyne wytłumaczenie tej rażącej niewiedzy...

Liuto

tobie się nie podobał, to znaczy, że całemu światu ma się nie podobać? ty polecasz innym słownik, ja również ci go polecę i sprawdź co oznaczają takie słowa jak: "szacunek", "tolerancja", "opinia", a na koniec sprawdź co oznacza słowo "przepraszam", bo przyda się to od ciebie usłyszeć.

ocenił(a) film na 1
Dziewczynka_bez_zapalek

Liuto ma ciebie przepraszać pff... nie udawaj urażonej uczennicy. Proponuję lekturę Nowego Testamentu zwłaszcza cytat 'prawda was wyzwoli'

Vicky1001

Czy ja każę się przepraszać? Otóż nie, ja jedynie sugeruję, iż wypadaloby przeprosić tej osobie, liuto, jak ją zwiesz, autorkę tematu. Gdyż zostala obrażona ona, jak i jej gust. ty widać również nie szanujesz. Jeżeli swoje monologi opierasz na Nowym Testamencie, to radzę ci poczytać dokladniej. Znajdziesz tam wzmiankę o swojej nietolerancji.

ocenił(a) film na 1
Dziewczynka_bez_zapalek

ależ nie została obrażona wyraziła swój pogląd jesteśmy w wolnym kraju (nareszcie)

Vicky1001

Kto 'wyraziła' swój pogląd? W tym momencie się chyba zaplątałaś w swojej defensywie. Autorka wyraziła swoją opinię, fakt, po czym ktoś ją zaatakował obrażając ją i jej gust! Nie oszukuj się! To było obrażenie jej gustu! Wystarczyłoby gdyby napisał, że on inaczej postrzega takie pojęcia jakie podał i jemu film się nie podobał. Tej całej dyskusji by nie było. Nie wiem czy wiesz, ale wolnym kraj nie polega na atakowaniu i obrażaniu gustu! Szanuję, że film mu się nie podobal, ale nie szanuję sposobu w jaki to wyrazil. Tyle.

ocenił(a) film na 1
Dziewczynka_bez_zapalek

Zatem przepraszam Ciebie rzeczniku tolerancji pokrzywdzonych przeze mnie, wyczulonym niesamowicie na czyjeś ataki, itp. Jak wytrzymałaś na tym "filmie"? To tam działo się to i owo. I jakoś nie wypowiadasz się o tym źle... :D
Nie uważam, by z mojej strony nastąpił jakikolwiek atak na kogokolwiek, choć przyznam, że po 30 minutach spędzonych na tym badziewiu z powodzeniem moglibyśmy wszyscy stać się niezłymi zwierzakami. Tak działają na ludzi tego typu produkcyjniaki.
Trudno mi szanować tych, którzy chwalą tego typu pierdy (to łagodnie powiedziane).
Głupota ludzka rozwala mnie najbardziej...

Liuto

Jakie to smutne, że niektórzy mają tak ogromne braki w nauce! Konkretnie chodzi o czytanie ze zrozumieniem. Brak takowej umiejętności! Zapewne nie zrozumiesz o jaką formę wypowiedzi chodzi... to nic... wytłumaczę.... nie chcę, żeby w końcu wysadziło ci resztki mózgu. Ojej! Ale byłam sarkastycznie niemiła! No cóż... ale skoro ty możesz, to czemu i ja nie? Czasem od pustaków też się można czegoś nauczyć... nieprawdaż?
A teraz spróbuję jak najprościej: S-Z-A-C-U-N-E-K. Myślę, że nie masz problemu ze zrozumieniem tego łatwego słowa?

ocenił(a) film na 1
Dziewczynka_bez_zapalek

Jedziesz po lepiej wykształconych od siebie co skończyłaś? Idiotyzm – termin medyczny oznaczający niedorozwój umysłowy znacznego stopnia.
to do ciebie oraz

ocenił(a) film na 8
Liuto

moglibyśmy stać się zwierzakami? ee... jeśli Ty nie wiesz co jest dobre a co złe i co jest fikcją no to ja Ci bardzo współczuje:)
Mnie też głupota ludzka rozwala:)

ocenił(a) film na 8
Liuto

nie znam tak? a dlaczego? powiedz mi co źle napisałam? wytłumacz proszę bo nie wiem:) i mam dość lat żeby wiedzieć co to fabuła itd. choć przyznam nie jestem jakoś bardziej w to wtajemniczona i nie mam obowiązku wyskakiwać tutaj z jakąś recenzją na ''wysokim'' poziomie. Film mi sie spodobał i tyle. W końcu ludzie którzy tutaj wchodzą patrzą głównie na to czy film jest bardziej polecany czy nie.

ocenił(a) film na 1
Justa91

Choroba sieroca - zespół poważnych zaburzeń lub zahamowań rozwoju psychicznego dzieci. Może się też objawiać fizycznie. Najczęstszą przyczyną jest długotrwały brak kontaktu z matką. Dotyczy nie tylko pensjonariuszy domów dziecka, czy też pacjentów szpitali, zakładów opiekuńczo-wychowawczych i penitencjarnych. Może występować także wśród dzieci wychowanych w pełnych lub niepełnych rodzinach, gdzie żadne z rodziców nie chce lub nie potrafi nawiązywać kontaktów emocjonalnych (np. rozmowa, uśmiech) i fizycznych (przytulanie, pieszczenie, głaskanie itp.) z dzieckiem. Chodzi tu przede wszystkim o brak obecności emocjonalnej oraz fizycznej, braku ciepła dotyku, pieszczot. Rodzic, jeśli już się pojawia, to tylko wtedy, gdy dziecko chce jeść lub gdy potrzeba mu zmienić pieluchę itp. Jeśli dziecko pomimo zaspokojenia tych potrzeb płacze, krzyczy to opiekun najczęściej używa przemocy, aby dziecko "uciszyć" lub je ignoruje. Choroba sieroca często występuje w rodzinach, gdzie występuje problem z alkoholem lub narkotykami; nie jest to jednak reguła. Wielu rodziców mających zwykle głębokie zaburzenia osobowości dopuszcza się strasznych zaniedbań i nadużyć na dzieciach "na trzeźwo". Widzą w nich przyczynę swoich kłopotów, nie potrafią czerpać radości z posiadania dziecka, często traktują je jak kozła ofiarnego. Czynnikiem sprzyjającym zaniedbaniom dzieci przez rodziców jest także bieda, nędza, choroba psychiczna, zaburzenia osobowości.

Jeśli nastąpi we wczesnym dzieciństwie (do dwóch lat), skutki mogą być nieodwracalne lub trudno odwracalne. Objawami są: niedostateczne lub nadmierne poczucie winy oraz znaczne osłabienie lub brak umiejętności nawiązywania i utrzymania emocjonalnych więzi oraz bujanie się.

Dzieci starsze i nastolatki dotknięte chorobą cechują się problemami z:

* wyobraźnią
* koncentracją uwagi
* ze zrozumieniem siebie i innych
* własną inicjatywą
* logicznym rozumowaniem
* abstrakcyjnym myśleniem.

Borykają się również z bardzo silną potrzeba więzi emocjonalnych i ogromnym strachem przed bliskością, pragnieniem silnych bodźców emocjonalnych, oziębłością, egocentryzmem, egoizmem, wyuczoną bezradnością, zaniżoną empatią lub jej brakiem. Często takie osoby zasilają szeregi bezdomnych. Wysoki procent dzieci wchodzi w konflikt z prawem, niejednokrotnie popełniając zbrodnie bez wyrzutów sumienia.

Vicky1001

Skończ z tymi cytatami, nie udawaj że jesteś fajny.

ocenił(a) film na 1
wisnia_16

nie musze udawać jestem:D

ocenił(a) film na 8
Vicky1001

taaa... szczególnie z tymi swoimi wypowiedziami z marnej stronki którą jest wikipedia;) strasznie udajecie dojrzałych a zachowujecie się jak dzieci. Przykre...

ocenił(a) film na 1
Justa91

po co udawać dojrzałego jeśli jestem ;)

ocenił(a) film na 8
Vicky1001

mhmmmm, na pewno. W końcu widać po wypowiedziach.

ocenił(a) film na 1
Justa91

yhmm skoro jesteś taka dojrzała to powinnaś być gotowa na gwałt jak u Mari .

ocenił(a) film na 8
Vicky1001

X_X bez komentarza...
ja nie powiedziałam że jestem dojrzała tylko Ty to zrobiłeś.

ocenił(a) film na 1
Justa91

Imbecylizm - termin medyczny określający niedorozwój umysłowy umiarkowanego stopnia. Nazwa rozpowszechniona w XX wieku jako potoczna obelga w stosunku do osób o niższym stopniu intelektualnym, z reguły niewykształconych.

ocenił(a) film na 7
Vicky1001

Vicky i Liuto to dwa patafiany. Albo jeden posiadający dwa konta. To co piszecie jest żałosne, niektórzy nie muszą posługiwać się wikipedią bo doskonale rozumieją definicję DEBILIZMU, KETYNIZMU czy IDIOTYZMU. Polecam lekturę Jacka Danowskiego - BIOLOGIA, nie będziecie musieli kopiować z neta.

ocenił(a) film na 1
qlik15

po 1 to że dwoje 5 10 ludzi używają jednego kompa tonie znaczy że są tą samą osobą gratuluje inteligencji. jeżeli myślisz że jestem Liuto to jesteś.

Kretynizm, matołectwo – obecnie nieużywany termin oznaczający niedorozwój umysłowy ciężkiego stopnia powstały w wyniku wrodzonej pierwotnej niedoczynności tarczycy.

Niegdyś choroba ta była bardzo często spotykana wśród ludności zamieszkałej w rejonach górskich. W niektórych wioskach ponad połowa populacji dotknięta była tą przypadłością. W latach 60. XIX wieku Rudolf Virchow udowodnił, że przyczyną choroby jest uszkodzenie tarczycy. W 1922 stwierdzono zależność częstości występowania kretynizmu od zawartości jodu w glebie. Światowa Organizacja Zdrowia zaleca stosowanie obficie jodowanej soli w miejscach, w których występuje niedobór tego pierwiastka[1].

Vicky1001

Vicky jak widać jest po prostu szaleńczo zakochana w Liuto... gdyż cały czas chodzi za nim po forach i broni go jak lwica!! Ah, ta miłość...

Ps. świetnie ci kochanie wychodzi kopiowanie wikipedii, ale uwierz... tam również zdarzają się błędy... i to bardzo często. Czas więc może samej ruszyć głową, niż kopiować wikipedię? Oj, chyba, że niestety nic w główce nie masz...co właśnie tu pokazujesz... Przykre.