Ostatni dom po lewej

The Last House on the Left
2009
6,5 63 tys. ocen
6,5 10 1 63136
4,9 11 krytyków
Ostatni dom po lewej
powrót do forum filmu Ostatni dom po lewej

Widziałam wczoraj ten film. Wywarł na mnie ogromne wrażenie, przez cały film siedziałam dosłownie sparaliżowana. Nigdy nie widziałam tyle okrucieństwa i to dosłownie scena po scenie. Przez parę godzin po obejżeniu miałam w wyobraźni te sceny. Podczas scen w lesie płakałam, nie moglam po prostu powstrzymać łez.
Wszystko w filmie zostalo zrobione w ten sposób aby jak najbardziej zwiększyć nasze negatywne odczucia, Mari była wyjątkowo urocza, niewinna i sympatyczna, rodzice po prostu wspaniali, do tego swoje już przeszli bo stracili syna.... Oprawcy byli wyjątkowo źli, do tego stopnia, że nie wiem czy z psychologicznego punktu widzenia jest to możliwe żeby spotkało się naraz tyle zwyrodnialców bez żadnego sumienia i serca. Moment zabijania koleżanki, jej cierpienie pokazane tak dosadnie był po prostu straszny.
Uważam, że film nakręcony był rewelacyjnie, i jeżeli jego celem było stworzenie grozy, przerażenia to udało się... ale zdecydowanie nie był to film dla mnie. Myślę że jeszcze długo będę miała go w pamięci.