Witajcie,
wczoraj obejrzałam filmik i jestem mocno zawiedziona, gdyż spodziewałam się czegoś zupełnie innego. No ok, po opiniach wiedziałam, że film będzie brutalny i krwawy, ale pogodziłam się z tą myślą. Jednak gdy zaczęłam oglądać, to po 30minutach zaczęłam się zastanawiać, czy ja na pewno oglądam dobry film.
Ludzie! Dlaczego jest on reklamowany jako "do czego jesteś w stanie się posunąć, gdy ktoś skrzywdzi Twoją bliską osobę"?? Pytam, dlaczego? Powinien być chociażby "porwanie, gwałt, ucieczka, epizod zemsty"!
Czy nikt nie zauważył, że z 110cio minutowego filmu, rodzinka "mści się" przez jakieś... 25minut?? Reszta to jest ten obleśny gwałt i głupia gadanina plus jakieś mało znaczące sceny! Na początku myślałam, że film długo się rozkręca, ale gdy minęła godzina filmu to porzuciłam nadzieję :) Byłam święcie przekonana, że motywem przewodnim jest właśnie ta chęć zemsty...
Tym bardziej, że się nastawiłam na naprawdę nadnaturalną krwawą jatkę [przez te wszystkie komentarze o tej niesłychanej brutalności, masy krwi itd.], gdyż dawno nie widziałam podobnego filmu, a tu... ludzie praktycznie zabijani są jeden po drugim, bez większego wymysłu [no może oprócz tej ostatniej sceny... ble, i z tym zlewem]. Żadnych pułapek, zasadzek, czy nad wyraz oryginalnych posunięć.
Film jak na swój potencjał bardzo słaby 4/10
A szanowna osoba oglądała wersję z 1972 roku?? Ten film to remake. W oryginale też było tak że jak się dowiedzieli co stało się z ich córką to też zabili tych przestępców, więc proponuje obejrzeć oryginał a potem zabierać się za nową wersję.
Szanowna osoba nie oglądała oryginału, ale szanownej osobie chodzi przede wszystkim o opis! Dlaczego wszędzie widnieje taki, a nie inny opis filmu? Dlaczego jest on reklamowany jedynie 1/6 wydarzeń z filmu, jakby zajmowały one całe 110minut?
Szanownej osobie tylko o to chodzi.
I wydaje mi się, że do mojego problemu z opisem filmu nijak ma się wytłumaczenie, że to remake.
A ja odpowiem że właśnie wczoraj obejrzałem ten film i na niego nie narzekam, bo jakiś czas wcześniej oglądałem oryginał i lepiej mi oglądało się ten film i też mnie nudził.