Ostatni dom po lewej

The Last House on the Left
2009
6,5 63 tys. ocen
6,5 10 1 63136
4,9 11 krytyków
Ostatni dom po lewej
powrót do forum filmu Ostatni dom po lewej

słaby.

ocenił(a) film na 4

uwielbiam filmy, które trzymają w napięciu: horror, thrillery. Jednak ten film to totalna porażka. (a na pewno nie było w nim żadnego napięcia). połowę filmu przewinęłam, bo nie działo się w nim nic ciekawego. żadnych ciekawych motywów: sieczka i rżnięcie, a do tego od samego początku było wiadomo, co się stanie i jak film się skończy. w 'pile' był przynajmniej jakiś motyw... a tu banda napalonych kryminalistów, którym chciało się trochę podroczyć. idealny film dla ludzi, dla których najważniejsze jest aby w filmie było bzykanko i dużo krwi. a zbliżenie gwałtu na tej nastolatce i poświęcenie mu tyle czasu to już totalna przeginka. nie polecam,

/ cholerka, kiedy w końcu do kina wejdzie jakiś porządny thriller albo horror!? od co najmniej 2 lat nie dało się na niczym z tego gatunku porządnie oka zawiesić.

ocenił(a) film na 5
c2arnaa

true that, film mozna obejrzec i zapomniec po pieciu minutach

ocenił(a) film na 8
beelzet

a dla mnie 10/10, absolutna rewelacja. genialna ścieżka dźwiękowa, świetne zdjęcia, gra aktorska na najwyższym poziomie. fabuła też porywająca, ale jako że to remake, nie będę wychwalać;)
pierwszy film od BARDZO DAWNA, a oglądam i dużo i często, który trzymał mnie w napięciu do samego końca.
polecam!

naresca_2

nie wiem jak oglądałaś ten film, w jakich warunkach, może to one zaważyły na Twojej opinii- jednak nie zgodzę sie zupełnie z nią.
Wyjątkowo udany film, a napięcie w nim było nie do zniesienia momentami-więc chyba musiałaś przegapić.

Nina_Svetlena

również sie zgadzam, b. dobry film 9/10, polecam wszystkim ;)

ocenił(a) film na 8
c2arnaa

Po pierwsze skoro przewinełaś połowę filmu to się nie wypowiadaj, po drugie skoro Zmierzch ma u Ciebie 10/10 a wszystkie coraz durniejsze piły 7/10 to ja nie mam pytań. Ostatni... to bardzo dobry film, jeden z lepszych napinaczy nerwów ostatnich miesięcy, polecam!

ocenił(a) film na 4
krystek100

dzielnie oglądałam około 40 minut tego filmu, a potem używając strzałek, liczyłam, że jeszcze coś dobrego mnie spotka :)

dobrze powiedziałaś ... jeden z lepszych ostatnich miesięcy. a ostatnie miesiące kina w tym gatunku to porażka, więc na poziome słabizny może być tym jednym z lepszych :)

dla jednych było napięcie, dla innych nie :) niektórych przeraża coś innego, innych coś całkiem odwrotnego :)

a czemu Piła tak wysoko? za pomysł. Nie chodzi tu już o krew itd... ale o ideę twórcy, który wpadł na coś oryginalnego :)

c2arnaa

A czy mogłabyś sprecyzować napięcie w filmie? ;) Skoro już napisałaś, że jednych przeraża jedno, a innych coś innego.

Mnie nudzą sceny, w których twórcy filmu chcą wymusić podskakiwanie widowni. Jedna, dwie takie sceny na film, ok. Jak najbardziej, ale jak wszystko na nich bazuje... Wolę atmosferę zagrożenia, strachu, niewiadomej (nawet jeśli przewidzę zakończenie, ale tak że na koniec okaże się, że miałem rację, to jednak oglądając nie mam tej pewności). Sceny przemocy, czasami budujące klimat, raczej powodują u mnie obrzydzenie i/lub zażenowanie (brakiem inwencji twórców).

Za godzinę będę oglądał ten film, ale pytanie ogólne jest oczywiście ;)

ocenił(a) film na 4
c2arnaa

A ja Cię popieram! bo idąc na to do kina spodziewałam się zupełnie czegoś innego! a nie filmu na którym już na samym początku można było się domyśleć a właściwie było oczywiste jak się skończy... jak dla mnie to jedno wielkie nieporozumienie... siedząc w kinie myślałam że umrę z nudy i niesmaku jaki ten film na mnie wywołał... naciągany banał...

ocenił(a) film na 9
aneczkaa4

obejrzyj teletubisie tam napewno bedzie wiecej scen grozy no i ten sexs w wielkim miescie to tez cos dla was dziewczynki film 9/10

ocenił(a) film na 4
wildfirepl

trochę mylisz się z opinią.
nie interesują mnie komedie romantyczne i tym podobne. takie filmy rzadko strawię. ocenione przeze mnie filmy to te, które są najbardziej znane. a mnie interesują azjatyckie horrory jak np. Deathnote, czy Apartament. Po prostu kiedyś produkowano dużo lepsze filmy. Złodziej życia, czy Droga bez powrotu.... i dużo dużo innych. Każdemu podoba się coś innego, dlatego się różnimy.

ocenił(a) film na 8
c2arnaa

Masz rację, o gustach się nie dyskutuje, natomiast o jego braku, jak najbardziej:D Podkreślę od razu że nie mam na myśli Ciebie. Uważam jednak że nie dałaś temu filmowi żadnej szansy, a to duży błąd. Skoro tak lubisz filmy grozy, trzymające w napięciu, to naprawdę nie rozumiem dlaczego ten film Ci się nie podobał, szczególnie że nie był aż tak przewidywalny. No chyba że oglądałaś wcześniej, jak i większośc osób na tym forum zwiastuny które w zasadzie pokazywały i wyjaśniały WSZYSTKO. Dlatego ja nie oglądam zwiastunów, i dla mnie film był niespodzianką bo nie wiedziałem czego się spodziewac. Nie wiedziałem np ze zwiastunu że (spojler) rodzice będą się mścic na katach swojej córki. Miałem nadzieję, że jej koleżance uda się przeżyc itd itp. Podoba mi się Twoja kultura wypowiedzi, dlatego pozdrawiam i życzę miłego weekendu:D

ocenił(a) film na 4
krystek100

nie widziałam zwiastunów ; )
jako, że na kino nie mam czasu i muszę wybierać filmy, na które pójdę bardzo dokładnie, zdecydowałam się go ściągnąć i obejrzeć, nawet bez czytania opisu ; )
po prostu kiedyś oglądałam dziennie po 2 filmy co najmniej, bo miałam takiego fioła na punkcie filmów i wyrobiłam sobie wysokie progi ; )dałam temu filmowi 4/10, ponieważ po początku spodziewałam się, czegoś mocniejszego ; ) zemsta rodziców, może trochę zaskoczyła i moment kiedy ten chłopak nie zabił ojca, gdy trzymał broń także... liczyłam na to, że jednak w końcu zrobi, co należy ; ) ale po prostu, gdy zaczęły lecieć napisy do głowy przyszło mi jedno: na reszcie koniec tego badziewia! :P

również pozdrawiam :)