Ostatni król Szkocji

The Last King of Scotland
2006
7,5 88 tys. ocen
7,5 10 1 88192
7,1 26 krytyków
Ostatni król Szkocji
powrót do forum filmu Ostatni król Szkocji

Film nudzi,ale nudzi wtedy kiedy nie ma na ekranie Whitaker'a. Ciekawa historia ale niestety opisana niezbyt wciągająco. Genialna rola "Ostatniego Króla", film przedstawia w ciekawy sposób jak to na oczach lekarza Prezydent z biegeim czasu staje się okrutnym dyktatorem...Nie polecam filmu prawdziwym koneserom kina bo do wielich filmów ten nie należy i nie bedzie no chyba że ktoś jest ciekawy roli Foresta... Zrobicie jak chcecie

gazdus_2

W calosci zgadam sie z Tobą. Film mnie nie zachwycil, spodziewalem sie czegos duzo lepszego, czegos na miare "Krwawego Diamentu". Na ugage jednak zaslguje postac Foresta, ktory zagral KAPITALNIE swoja role i mysle ze niminacja do Oskara jest jak nahbardziej sluszna.

gazdus_2

Faktycznie masz racje film nie jest jakiś powalający ale gra Foresta jest znakomita. Myślę że oskar w tym roku powinien należeć do niego!!!

gazdus_2

Podpisuje sie pod waszymi wypowiedziami.Nie jest to film, ktory pozostanie w mojej pamieci na dlugo.

ocenił(a) film na 8
gazdus_2

Zauważyłem, że ostatnimi czasy popularnym stało się być "anty". Wszystko to za cenę zdrowego rozsądku i w imię bycia cool. Ja rozumie mieć własne zdanie , to dobrze. Wiem też jak to jest kiedy traci się wiarygodność przyjmując ciągle taką postawę.
Osobiście film uważam za dobry, chyba nawet trochę więcej niż dobry. Cała historia została przedstawiona interesująco a Forest Whitaker w roli Amina Idi potwierdził coś co "w powietrzu było od dawna", iż nietuzinkowym aktorem jest i basta ;).

ocenił(a) film na 8
qpson

Podzielam Twoje zdanie. Film bardzo dobrze się ogląda-jest naprawdę niezły, jednak po seansie czegoś mi brakowało.
Co do głównej roli to byłem bardzo bardzo zaskoczony - Świetnie zagrana postać!

gazdus_2

dokładnie, whitaker swoją grą wbił mnie w fotel- aż mnie ciary przeszły po pierwszej scenie z jego udziałem, jednak po filmie spodziewałam się czegoś lepszego- szczerze powiedziawszy po obejrzeniu go dwa dni temu dziś już niewiele z niego pamiętam.