Ostatni postój

Rest Stop
2006
4,7 4,1 tys. ocen
4,7 10 1 4070
3,7 3 krytyków
Ostatni postój
powrót do forum filmu Ostatni postój

Nie mam pojęcia dlaczego, ale ten film strasznie mną "wstrząsnął". Po seansie cała się trzęsłam i stwierdziłam, że to
było najdłuższe prawie półtorej godziny mojego życia. Sama się sobie dziwię bo przecież nałogowo oglądam horrory i
widziałam już dużo gorsze filmy niż ten, takie jak" Bez litości, Droga bez powrotu. Pomijając fakt, że niektóre momenty
były nawet głupie i trochę śmieszne to ja i tak cały czas siedziałam jak wryta :D. Jednak pomimo tego bardzo polecam
ten film i na pewno zobaczę kiedyś 2. część, ale to może nie sama... :))

merenwen9

Ale Ty tak naprawdę się bałaś oglądając ten film?Przecież to w sumie ciężko nazwać horrorem,bardziej thrillerem.Całość jest dość kiepska,miejscami brak jakiegokolwiek składu i ładu (choćby fakt po jakiego grzyba wprowadzono rodzinkę z kampera?).A głupota głównej bohaterki jest straszna.Oczywiście masz prawo do swojej opinii,aczkolwiek uważam,że są o wiele lepsze horrory na których można się bać,kiedy ogląda się je w nocy samemu:)Ten film w moim odczuciu do takich stanowczo nie należy.

aa-kinomaniak

Tak, naprawdę się bałam. Może dlatego, że już przez dłuższy czas nie widziałam żadnego horroru. Oczywiście, widziałam dużo gorsze filmy takie jak: Droga bez powrotu (1-5), Rec, Bez litości, Silent Hill, Klątwa, Stay Alive, Klucz do koszmaru, Zejście i duuużo dużo więcej. Nie mam pojęcia dlaczego ten film wzbudził we mnie tyle emocji. Uważam jednak, że nie jest zbytnio udany i nie dałam mu wysokiej noty :).

merenwen9

Ano widać każdy z nas ma inne odczucia:)
Ale ja np.mam tak na The Ring-niby nie ma takich naprawdę strasznych momentów jak się zdarzają na horrorach,a ja do tej pory mam ciarki kiedy widzę tą dziewczynkę z włosami na oczach:)A to wszystko przez to,że obejrzalam to będąc w podstawówce:)Teraz mam traumę widząc ten film choć moi znajomi się z tego śmieją:)Z Klatwą jest podobnie. Więc najwyraźniej dla Ciebie jest coś w tym filmie co wzbudza w Tobie niepokój,choć naprawdę przyznaję,że zaskoczylaś mnie swoją wypowiedzią:)

merenwen9

ja sie strasznie boje hororow. Mam pytanie czy to thriller - ktore bardzo lubie czy horror. Trzeba miec zapalone swiatlo? :)

azlotko

Hmmm powiem tak- ja bardzo lubię oglądać horrory ale rzadko zdarza się taki, który jest naprawdę straszny, że aż strach potem wstać z fotela;p Częściej trafiają się takie horrory, gdzie tylko leje się krew, latają ludzkie flaki a bohaterowie są durni jak but.
Według mnie ten film nie jest straszny, ponieważ nie ma w nim tego klimatu grozy, który sprawia że widz czuje się sam zastraszony. Dlatego co do zapalonego światła- ja miałam przyciemnione i nie odczuwałam jakiejś grozy;p Bardziej określiłabym ten film jako thriller, ale nie do końca bo w sumie prawda jest taka, że i tak na koniec seansu nic nie jest wyjaśnione- podobno wyjaśnia się bardziej w części drugiej. Ale napisałaś, że boisz się horrorów, więc tego filmu również możesz się bać. Po prostu to indywidualne odczucie:) Z takich fajnych horrorów to bardziej polecałabym np. Kroniki opętania, Inkarnacja, Demony, Droga bez powrotu (osobiście tylko 1 część polecam, kolejne są po prostu obrzydliwe a nie straszne....), Naznaczony, Rytuał, Lśnienie, Opętani, Silent Hill. Ja osobiście lubię też Rec (choć początek jest nudny, to potem oglądając go w nocy można się bać), Paranormal Activity- ale też początek nudny i niestety dopiero końcówka może straszyć:) Jeżeli lubisz kino azjatyckie to polecam The Ring - również w wersji amerykańskiej. Wszystko zależy co kto lubi:)
Pozdrawiam

aa-kinomaniak

Także polecam te filmy, które zostały wymienione przez Ciebie. Ze swojej strony mogę dodać Zejście, lubię też horrory typu Redukcja, Armia wilków, takie z odrobiną humoru... Zapraszam Cię do znajomych, ciekawa jestem innych filmów, które oglądałaś. Pozdrawiam!

azlotko

Więc tak: moim zdaniem jest to raczej thriller. Jednak ja oglądając go sama już przeżywałam horror :D. To zależy od Ciebie i od tego czego dokładnie się boisz. Ja na przykład bardziej boję się na horrorach o np. seryjnych mordercach ponieważ kiedy je oglądam bardziej wierzę w to, że to wszystko może się zdarzyć :). Ten film jest dość drastyczny. Bałam się na nim głównie dlatego, że sama wyobrażałam sobie np. zaraz ktoś wyskoczy zza tych drzwi i zabije bohaterkę :D. Ja polecam zobaczyć, ale z ZAPALONYM ŚWIATŁEM, koniecznie! Miłego seansu... :-)

merenwen9

Ja tam obstawiam za zgaszonym światłem:)Będzie się bardziej bała a w końcu o to chodzi w horrorach.Mimo,że filmu nie polecam,również udanego seansu!

merenwen9

ja sie boje pozniej wychodzic z domu po ciemnku, wiecie kazdy szelest , odglosy przyprawiaja mnie o dreszcze. Ja 'lubie' takie horrory o wielkich aligatorach bo wiem ze to sie nigdy nie przydazy . To ja sie bede bala..moze przy zapalonym swietle i z wylaczonymi glosnikami ;)
Dzieki za odpowiedz !

azlotko

Wiesz z aligatorem nigdy nie wiadomo;p A jak pojedziesz na wycieczkę po Ameryce Południowej lub Północnej? :) Nigdy nic nie wiadomo :D
Miłego seansu!

aa-kinomaniak

hi hi hi !
Juz sie boje :D