FILMY GORE I SLASHERY
Cześć, mam prośbę - wypiszcie w miarę możliwości dobre filmy gore
i slashery (żeby było dużo krwi), ale żeby był stosunkowo "nowe" (od
roku
1998). DZIEX
Krzyk 2, Krzyk 3, Oszukać strach, Blady strach, Donnie Darko, wszystkie piły (tyle, że to badziewny film ale jak już chcesz to proszę), Ulice strachu 1 i 2, Cry Wolf, Zły skręt, Prześladowca 2, Farmhouse, Piątek 13-tego oczywiście ten nowy, Teksańska masakra piłą mechaniczną, Teksańska masakra piłą mechaniczną: początek, Frontière(s), Koszmar następnego lata itp. Jak na razie chyba wystarczy. Jeśli będziesz chciał/chciała więcej tytułów to daj znać, a wtedy pomyślimy nad resztą. Pozdrawiam
dzieki za odp. w końcu osoba która podała konkrety a nie pisze jaki to
ze mnie psychol, zbok itp
wiekszosć już widziałe prócz : ulic, cry wolf, farmhouse, donnie darko i
prześladowcy. Mógłbyś/mogłabyś napisać co o nich sądzisz, jakie sa wdg
ciebie. w szczególnośći farmhouse i donnie. dzięki
ps. "Jeśli będziesz chciał/chciała" - chciał
Chciał:)Jeśli chodzi o prześladowce to załącz sobie prześladowca 2 bo w pierwszej części nie było nic z gore ani ze slashera. Farmhouse jest dość brutalny ale mało straszny. W tym filmie bardziej chodzi o prześladowanie ludzi i znęcanie się nad nimi fizycznie i psychicznie. Donnie Darko hmmm... ogólnie świetne kino, ale za dużo krwi czy flaków to tam nie zobaczysz. Szczerze mówiąc to ja sam szukam dobrych slasherów, bo ostatnimi czasy mało wychodziło takich dobrych produkcji. Mogę Ci podać jeszcze kilka tytułów z którymi powinieneś się zapoznać: Drapieżcy, Od zmierzchu do świtu, Hostel 1 i 2, Ruiny, Zejście, Turyści, Trick 'r Treat ale ten film to dopiero ma być wyświetlany, poza tym to radziłbym Ci obejrzeć te starsze produkcje. Pierwsze części Koszmaru z ulicy Wiązów, Piątek 13-tego gdzieś tak do 5 części bo później to już się robi lipa, Halloween, Teksańska masakra piłą mechaniczną, to jest klasyka gatunku. Proszę bardzo:)
fARMHOUSE MAM ZAMIAR OBEJRZEĆ, Hostela 1i2, Zejscei, Turistas, od
zmierzchu do świtu, Piątki, Koszmary - widziałem
A teksańskie to moje ulubione horrory