Wiem, ze ten film oglada sie dla efektow specjalnych oraz po to zeby zobaczyc w jaki sposob smierc dosiegnie nastepne ofiary ale cztery rzeczy rujnuja ten film:
1. Skoro do przewidywanej katastrofy na autostradzie doszlo po okolo 5 minutach od momentu wjechania na nia (czyli przejechaniu przynajminiej 5-10 kilomerow) to jakim cudem ta realna katastrofa wydarzyla sie 100 metrow za niedoszlymi ofiarami???
2. Smierc Ali i Eugena z powodu wybuchu jest bardzo naciagana i swiadczy o braku pomyslu jak wyeliminowac kolejne osoby tuz przed koncem filmu
3. Samobojstwo Kimberly - czy fakt ze popelni ona samobojstwo lub zostanie zabita cos by zmienil? Smierc to smierc. Ciekawe jak zmienilo to ciag dalszy zdarzen. Poza tym ciekawe jak Thomas ja uratowal. Sytuacja wygladala na beznadziejna
4. Duszenie sie chlopaka u dentysty - ciekawe dlaczego nie zdjal sobie maski lub nie wyjal z ust gumowej zabawki. Czyzby byl przywiazany do fotela lub mial kajdanki? W ujeciach, ktore widzialem ma wolne rece!
Co myslicie? Moze ktos potrafi wyjasnic logicznie powyzsze?
1. To rzeczywiście błąd.
2. Eugene nie umarł w wybuchu, tylko w wyciętej scenie... w drugim wybuchu. To jeszcze głupsze.
3. Kimberly myślała, że to co powiedział koroner (o utworzeniu nowego życia) liczyłoby się też, gdyby jej serce przestało bić jakiś czas, a później zostało uratowane. Niestety, w 3 części jest potwierdzone że ona i szeryf umarli.
4. Znowu błąd.
3. serio oni zgineli? kurde myślałem że to jedyna część w której głowni bohaterowie przeżyli:(
http://vignette2.wikia.nocookie.net/final-destination-movie/images/9/99/Burke's_ demise.jpg/revision/latest/scale-to-width-down/180?cb=20150317032339
kurde szkoda bo myślałem już że jedyny dobry film z serii w którym wszyscy prżeżyli
No a nie przeżyli? Przeżyli. W pierwszej części też. Zginęli w okresie pomiędzy kolejnymi częściami.
ale wiesz o czym mówię można się domyślić że śmierć ich dopadła, a teraz tak nie na temat mam pytanie odnośnie paranormal activity 2 i 4 skoro katie została opętana i zabrała huntera ze sobą a potem pojawia się z hunterem w 4 części jako już zdrowa osoba to czy chodzi o to że ona została opętana ale np. jakiś ksiądz wypędził z niej demona między 2 a 4 częścia? jeśli oglądałes PA .
1. Chyba nie spodziewałeś się, że będą tam stać 5 minut i czekać na akcję? Przyspieszyli to nieco żeby zachować ciągłość ;p
4. Dentysta powiedział, że chłopak nie będzie mógł się poruszać z powodu gazu :)
@Kamiltoja niestety nie masz racji.
W dodatku w punkcie 1. W wizji karambolu widać że wszyscy bohaterowie w swych pojazdach gonią ciężarówkę z balami drewna. Zatem wszyscy musieli wjechac na autostradę po owej ciężarówce. Natomiast w drugiej wersji wydarzeń laska zdążyła zablokować drogę, pogadać ze współpasażerami, policjantem i pokłócić się ze stojącymi za nią, a ciężarówka dopiero wtedy zdążyła przejechać przed ich nosami.