Film oczywiście bardzo fajny! Ale nie można mówić, że reżyserzy zawalili ten film, film komuś się może podobać a innym nie, ale wcale go nie zawalili. Film był po prostu świetny! Przytocze fragment opinii z pewnej gazety: "film jest nudny, niczym nie zaskakuje, w pewnych momentach nawet staje się śmieszny" - to ocena negatywna. Ale czy to źle??? Sam reżyser David R. Ellis mówił że właśnie oto chodzi to co sprawdziło sie w pierwszej części wykorzystal w drugiej i dodał trochę cech komizmu i właśnie oto chodzi (przeciez nie chcemy aby pokazywano nam ciagle to samo,aby stworzyc cos nowego) pierwsza czesc oczywiscie jest (dla mnie) lepsza ale druga tez jest super i mam nadzieje ze nakręcą 3 część przeznaczenia! Szczególnie podobała mi się Clear Rivers (Ali Larter) ale tylko w pierwszej częsci ponieważ grała bardzo wrażliwa osobę, a juz w drugiej jej charakter zupelnie się zmienił (nie dziwie sie po śmierci chłopaka) Ale szkoda że nie umiala oszukac smierci no ale cóż to tylko film (swietny film)!!!