Fatalny, głupi, fabuła jest jakaś zawiła i bez polotu. Aktorstwo do bani. Jakim cudem ten film ma tak wysoką ocene??!! Bez przesady! Ogladalem o niebo lepsze filmy z ocena o wiele nizsza! Ten film to katastrofa! Konkretnie: K A T A S T R O F A!
Mowie to obiektywnie, poniewaz duzo filmow tego rodzaju ogladam!
Nie rozumiem niektórych Waszych opinii na temat tego filmu. Na przykład zarzut fatalnych dialogów, ale zwróćcie uwagę,iż jest to horror,a zwykle w tego typu filmach nie robi się wykładu publicystycznego i innych podobnych rzeczy charakterystycznych dla filmów dokumentalnych. Moim zdaniem w tego typu filmach liczą się efekty specjalne oraz fabuła. Co do efektów to muszę przyznać iż były starannie dopracowane. Przyglądając się nie zauważyłem klatki, która demaskowałaby aktora manekinem. Obejrzałem cały proces produkcji "dwójki" i szczerze przyznaje, że ekipa zrobiła kawał dobrej roboty jeśli chodzi o efekty specjalne. Fabuła też mi się podobała, jest charakterystyczna, podobna do "jedynki" utrzymuje ciągłość i całkiem logicznie zbiera wszystko do kupy. Niektórym może się wydawać, że motyw z ciężarówką jest zbyt "popularny", lecz autorzy filmu musieli zastosować jakiś wątek który potem spełniałby całości. Czytając także komentarze do pierwszej części, natknąłem się na opinie, iż jest to film dla prostych ludzi, że nie zawiera przesłania itp... No więc, jeśli komuś nie podobają się horrory, może oglądać filmy przyrodnicze lub popularno-naukowe, z pewnością znajdzie tam to czego wg niego tu zabrakło. To jest horror, nie może być za dużo niepotrzebnych rzeczy, gdyż przestanie być horrorem. Podsumowując - w filmach tego typu liczą się dla mnie przede wszystkim efekty specjalne i fabuła. "Dwójka" trzyma klimat dlatego bez bólu serca daje jej ocenę 8. Byłaby wyższa gdyby sceny byłyby bardziej drastyczne hehe...