Po totalnej porażce czyli czwartej części i bardzo słabej trójce przychodzi piata część Oszukać Przeznaczenie. Przychodzi i robi zadymę! Widać, że twórcy uczą się na błędach i nie popełnili błędu trójki a przede wszystkich czwórki. Ta część jest wyjątkowo udana, flaków niewiele a i poza egzekucjami dzieje się sporo.
Polecam!
A i początkowa scena (z mostem) najlepsza ze wstępów ze wszystkich części! Daje po oczach. :)
Skoro polecasz, chociaż nienawidzę tej serii, to sięgnę po ten tytuł. Ale jak ten film się okaże taką samą chałą jak reszta, to nie zdziw się jak wypiszę Ci tu reklamację;-)
Mnie ta część naprawdę pozytywnie zaskoczyła. Efekty i bez 3D dają po oczach, wreszcie jest coś poza bezmyślną sieczką czego brakowało w 3 i 4 części, owszem, flaki też fruwają, ale jakoś tak w lepszy, mniej rażący sposób.
A mnie natomiast przekonały do siebie tylko 1 i 2, a potem już było tylko gorzej :P A tą osobiście uważam za porażke. Skoro podobała Ci się 5, to co sądziesz o pierwszych dwóch częściach? :)
Moja ulubiona część to część 2.
Ale 5 ma drugie miejsce,zaraz po niej jest 3.
1 szczerze pisząc nie bardzo mnie przekonała do siebie a o 4 chcę zapomnieć..
jak dla mnie pierwsze 3-rzy były ok, 4 to strata czasu a 5 jeszcze nie widziałem czytajac wasze opinie chyba obejrze
Identycznego zdania jest moja dziewczyna, i tak też zrobiła :) 5 dla mnie jest po prostu klapą :(
W polowie juz wylaczylem - ogladalem w domu na projektorze i prawie zasnalem... późno już było ale wszystko przewidywalne - niby juz wiesz co sie stanie ale stalo sie troche inaczej ale jak juz sie zaczelo cos psuć to było wiadomo, że napewno sie stanie - np na sali gimnastycznej jak pokazali kable + woda to juz wiadomo było, że niedlugo sie coś wydaży. Szkoda, że nie było jakiegos zwrotu akcji w tym momencie - niby byl ale za 2 min i tak juz było po wszystkim - jakby nie mogla sie zmienic kolejnosc lub cos ciekawszego stać. Co scena to śmierc 40 min do końca a 6 czy 7 zostalo :)
to moze i ja sie wypowiem, od niedawnaa co prawda wzielem sie za serie tych filmow. 1i 2 obejrzalem zaraz jeden po drugim. nastepnego dnia 3 i obawiam sie 4 skoro tyle negatywow i krytyki co do 4.
tak jak czesci leca tak mi podobaly w kolejnosci. ale co prawda to prawda. mogloby byc cos takiego ze na przyklad spada drabina on sie przeturla w bok i przejedzie go walec