Oszukać przeznaczenie 5

Final Destination 5
2011
5,7 65 tys. ocen
5,7 10 1 65103
4,9 20 krytyków
Oszukać przeznaczenie 5
powrót do forum filmu Oszukać przeznaczenie 5

Taki sam jak wszystkie części, momentami zabawny.. Jeśli tak jak Ja uwielbiasz horrory
wszelkiego rodzaju, traktujesz "okrutne sceny" jako coś naturalnego, polecam na popołudniowe
lenistwo :) 5/10

Niekompatybilna90

Horror nie powinien straszyć, zamiast bawić? ;-) Ten film to komedia.

ocenił(a) film na 5
chryssalid

Oj... To prawda. Stąd mój tak luźny komentarz.. ale jeśli mielibyśmy roztrząsać kwestię filmów z kategorii Horror, myślę, że znaleźlibyśmy małą część tych strasznych i przejmujących. Niektóre (a ostatnio zdarza się to często) są robione masowo, żeby 'obrzydzać" "odpychać' niekoniecznie - straszyć. Różni ludzie, różne opinie oraz oceny. Niektórzy panicznie boją się duchów, inni nieumycia rąk przed obiadem :)

Niekompatybilna90

Ja już bym nawet przełknął tę komedię, gdyby było to coś nowatorskiego... Ale niestety dostaliśmy "Oszukać przeznaczenie 1" po raz piąty :D

ocenił(a) film na 5
chryssalid

Jednakże to było do przewidzenia, skoro 4 części były takie jak pierwsza, to nie spodziewałabym się nagłego zwrotu akcji w części piątej :D Chociaż byłoby bardzo ciekawie, gdyby tym razem to nie śmierć dopadła ich, ale oni w końcu złapaliby śmierć :DD

Niekompatybilna90

I właśnie to jest smutne. 4 kontynuacje i żaden z twórców nie wysilił się ani o jotę, by dać coś od siebie, a jedynie powielał schemat pierwszej części. Jaki to ma sens? To prawie tak samo jakbym oglądał ciągle Piątek 13-go, albo niezliczone części Omenu (jakkolwiek tu trzeba oddać twórcom 3 części, że w końcu ukatrupili tego Szatana). Wtórne do bólu.