nie będę się rozpisywał na temat tego filmu bo po pierwsze nie ma o czym pisać, po drugie
szkoda mojego czasu. Film zanudził mnie samym intro które trwa ok 4min i składa sie z
kiepskiej animacji rozbitego szkła czy czyś w tym stylu. Sposób w jaki giną poszczególne
osoby jest tak durny i żałosny, że smieszny. Poza tym po co oglądać film który wiemy jak się skończy... czyli wszystkich aktorów których widzieliśmy w pierwszych 20 minutach filmu
Oszukać przeznaczenie 5 3D można skomentować jednym zdaniem:
Ten film obraża moją inteligencje
Po za tym że wszyscy muszą w jakiś sposób zginać ten fakt każdy mógł odgadnąć, ale wątpię że przewidziałeś finał tej części, co moim zdaniem jest jedynym ciekawym momentem w tym filmie reszta jest nudna!!!
Skoro jesteś tak mądry inteligentny i niezwykle elokwentny to poco oglądasz takie filmy skoro znasz je z każdej strony.?
Poza tym ze jestem mądry inteligentny i niezwykle elokwentny mam też wiele innych zalet :):P
Byłem ciekawy czy nowy reżyser będzie potrafił coś z tego zrobić. Przyznam ze podobała mi się pierwsza część Final Destination (ta z samolotem na początku filmu...), pomysł, wykonanie i efekty specjalne wyglądały naprawdę fajnie jak na tamte czasy. Prawda że parę akcji było naciąganych, np dość który uległ dekapitacja przy torach, ale jeszcze można było w to z przymrużeniem oka zaakceptować . Ta akcja wyglądała bardziej wiarygodnie niż laska która trenuje gimnastykę artystyczną przez polowe życia, spada z drążka w tłumach magnezji i składa się jak chiński scyzoryk.
Podsumowując Oszukać przeznaczenie 5 przypomina mi bardziej słabą komedie gore niż prawdziwy horror. Może kiedyś spełni się moje marzenie i pojawi się jakiś reżyser który wstawi do tego filmu garść czarnego humoru i aktorów których nie miał bym ochoty zabić w pierwszej scenie byle jak najszybciej zobaczyć napisy koncowe
"Poza tym ze jestem mądry inteligentny i niezwykle elokwentny mam też wiele innych zalet :):P"
A jedną z twoich "innych zalet" to bezmyślne sadzanie 1/10 fajnym filmom jak Władca pierścieni czy Oszukać Przeznaczenie. Cóż widać, że jesteś delikatnie mówiąc niezwykle srogim krytykiem filmowym
Mi bardziej przeszkadzało to, że w każdej części jest to samo.
Na początku jakiś facet w wizji ujrzy swoją śmierć, uratuje paru gostków a dalej to już wiadomo. Pierwsze 3 osoby zginą a dopiero potem zaczną sie bronić przed śmiercią co i tak im nie wychodzi. Na końcu 2 ucieszonych którzy niby pozbyli sie smierci a tu suprise! albo lecą samolotem jak w tej części ale pociągiem lub są w innym mieście jak w poprzednich częściach. Wtedy okazuje sie ze smierć nadal na nich czeka i już po nich. pfff to mnie wkurza.
"Ten film obraża moją inteligencje" - jak byś ją miał to jeszcze bym cie zrozumiał... a tak to mniej inteligentna prowokacja od samego autora
Tylko osoby pseudo-inteligentne piszą że są inteligentne, bo tak naprawdę osobę inteligentną rozpozna się po jego powalających komentarzach, recenzjach, postach (w sensie pozytywnym) a ty na siłę próbujesz to udowodnić.
EMB4 masz moje poparcie. Inteligencja broni się SAMA przez się, a nie krzyk na jej temat.
gościu piszesz o inteligencji a takowej nie posiadasz bo gdybyś ją miał to wiedział byś że specyfiką całej serii są serowate dialogi połączone z różnorodnymi sposobami uśmiercania
Słuchajcie jak wam się ten film podoba to go skomentujcie pozytywnie a jak nie negatywnie. W porównaniu do was poświęciłem chwile czasu na napisanie co mi się nie podoba i co mi nie pasuje w tym filmie.Jak macie inne zdanie to napiszcie czemu waszym zdaniem ten film jest świetny.
Zapraszam do rozmowy bo tylko w ten sposób można sprawdzić kto jest inteligentny :)
Pozdro:)
Oszukać przeznaczenie to pastiż horrorów. Chyba twórcy celowo ukazali sceny śmierci. Jak dla mnie film średni jak wszystkie inne części. A skoro jesteś taki mądry i inteligentny to weź się za sztukę teatralną albo jakieś inne ambitne kino.
to nie jest pastiż tylko horror. celowo to oni zrobili sceny brutalne, bo to jest taki typ horroru, a nie komedii o horrorze!
horrorem w tej częsci jest gra aktorów!!zwłaszcza tej blondyny-nawet nie wiem jak się nazywała w filmie i nie chcę sprawdzać!po 45 min wymiękłam!
no cóz mogę dodać chyba tylko to że to film o debilach stworzony dla debili.I zgadzam się bardziej śmieszy(w negatywnym znaczeniu-jego idiotyzm) niż straszy.Skończyłem oglądać po scenie ze śmiercią akrobatki.Zmarnowane kompletnie pieniądze-ale to ameryka znając tamte realia film niezle napewno zarobil.Na szczeście powstają jeszcze dobre produkcje w hollywood np Margin Call kapitalny film z grą aktorską na poziomie,który jest o 180 stopni inny od tej tandety tj. film dla ludzi inteligentnych znających sie na finanasach i ekonomii.
Film słabizna,śmieszy debilizmem,popieram założyciela tematu i zeby nie było,jedynka i dwójka jak najbardziej udana.W ogóle niech sobie juz dadza spokój z tą serią.Tak samo było z Piłą, pierwsza częśc rewelacyjna,pozniej to zjazd po lini pochyłej.