Oszukać przeznaczenie 5

Final Destination 5
2011
5,7 65 tys. ocen
5,7 10 1 65107
4,9 20 krytyków
Oszukać przeznaczenie 5
powrót do forum filmu Oszukać przeznaczenie 5

nie będę się rozpisywał na temat tego filmu bo po pierwsze nie ma o czym pisać, po drugie
szkoda mojego czasu. Film zanudził mnie samym intro które trwa ok 4min i składa sie z
kiepskiej animacji rozbitego szkła czy czyś w tym stylu. Sposób w jaki giną poszczególne
osoby jest tak durny i żałosny, że smieszny. Poza tym po co oglądać film który wiemy jak się skończy... czyli wszystkich aktorów których widzieliśmy w pierwszych 20 minutach filmu

Oszukać przeznaczenie 5 3D można skomentować jednym zdaniem:

Ten film obraża moją inteligencje

ocenił(a) film na 5

Po za tym że wszyscy muszą w jakiś sposób zginać ten fakt każdy mógł odgadnąć, ale wątpię że przewidziałeś finał tej części, co moim zdaniem jest jedynym ciekawym momentem w tym filmie reszta jest nudna!!!

ocenił(a) film na 7

Skoro jesteś tak mądry inteligentny i niezwykle elokwentny to poco oglądasz takie filmy skoro znasz je z każdej strony.?

użytkownik usunięty
Farba13_he

Poza tym ze jestem mądry inteligentny i niezwykle elokwentny mam też wiele innych zalet :):P
Byłem ciekawy czy nowy reżyser będzie potrafił coś z tego zrobić. Przyznam ze podobała mi się pierwsza część Final Destination (ta z samolotem na początku filmu...), pomysł, wykonanie i efekty specjalne wyglądały naprawdę fajnie jak na tamte czasy. Prawda że parę akcji było naciąganych, np dość który uległ dekapitacja przy torach, ale jeszcze można było w to z przymrużeniem oka zaakceptować . Ta akcja wyglądała bardziej wiarygodnie niż laska która trenuje gimnastykę artystyczną przez polowe życia, spada z drążka w tłumach magnezji i składa się jak chiński scyzoryk.

Podsumowując Oszukać przeznaczenie 5 przypomina mi bardziej słabą komedie gore niż prawdziwy horror. Może kiedyś spełni się moje marzenie i pojawi się jakiś reżyser który wstawi do tego filmu garść czarnego humoru i aktorów których nie miał bym ochoty zabić w pierwszej scenie byle jak najszybciej zobaczyć napisy koncowe

ocenił(a) film na 7

"Poza tym ze jestem mądry inteligentny i niezwykle elokwentny mam też wiele innych zalet :):P"
A jedną z twoich "innych zalet" to bezmyślne sadzanie 1/10 fajnym filmom jak Władca pierścieni czy Oszukać Przeznaczenie. Cóż widać, że jesteś delikatnie mówiąc niezwykle srogim krytykiem filmowym

Mi bardziej przeszkadzało to, że w każdej części jest to samo.
Na początku jakiś facet w wizji ujrzy swoją śmierć, uratuje paru gostków a dalej to już wiadomo. Pierwsze 3 osoby zginą a dopiero potem zaczną sie bronić przed śmiercią co i tak im nie wychodzi. Na końcu 2 ucieszonych którzy niby pozbyli sie smierci a tu suprise! albo lecą samolotem jak w tej części ale pociągiem lub są w innym mieście jak w poprzednich częściach. Wtedy okazuje sie ze smierć nadal na nich czeka i już po nich. pfff to mnie wkurza.

ocenił(a) film na 3

"Ten film obraża moją inteligencje" - jak byś ją miał to jeszcze bym cie zrozumiał... a tak to mniej inteligentna prowokacja od samego autora

ocenił(a) film na 6

Tylko osoby pseudo-inteligentne piszą że są inteligentne, bo tak naprawdę osobę inteligentną rozpozna się po jego powalających komentarzach, recenzjach, postach (w sensie pozytywnym) a ty na siłę próbujesz to udowodnić.

ocenił(a) film na 7
EBM4

EMB4 masz moje poparcie. Inteligencja broni się SAMA przez się, a nie krzyk na jej temat.

gościu piszesz o inteligencji a takowej nie posiadasz bo gdybyś ją miał to wiedział byś że specyfiką całej serii są serowate dialogi połączone z różnorodnymi sposobami uśmiercania

użytkownik usunięty

Słuchajcie jak wam się ten film podoba to go skomentujcie pozytywnie a jak nie negatywnie. W porównaniu do was poświęciłem chwile czasu na napisanie co mi się nie podoba i co mi nie pasuje w tym filmie.Jak macie inne zdanie to napiszcie czemu waszym zdaniem ten film jest świetny.
Zapraszam do rozmowy bo tylko w ten sposób można sprawdzić kto jest inteligentny :)

Pozdro:)

ocenił(a) film na 7

OMG
mądry i inteligentny i elokwentny haha...

Polacy mają jakiś problem, gdy ktoś o sobie pozytywnie się wypowie. To jest chore.

Oszukać przeznaczenie to pastiż horrorów. Chyba twórcy celowo ukazali sceny śmierci. Jak dla mnie film średni jak wszystkie inne części. A skoro jesteś taki mądry i inteligentny to weź się za sztukę teatralną albo jakieś inne ambitne kino.

Randy14

to nie jest pastiż tylko horror. celowo to oni zrobili sceny brutalne, bo to jest taki typ horroru, a nie komedii o horrorze!

ocenił(a) film na 1
swish_

horrorem w tej częsci jest gra aktorów!!zwłaszcza tej blondyny-nawet nie wiem jak się nazywała w filmie i nie chcę sprawdzać!po 45 min wymiękłam!

ocenił(a) film na 1
karola_24

każda następna scena śmierci jest głupsza od poprzedniej

ocenił(a) film na 2

no cóz mogę dodać chyba tylko to że to film o debilach stworzony dla debili.I zgadzam się bardziej śmieszy(w negatywnym znaczeniu-jego idiotyzm) niż straszy.Skończyłem oglądać po scenie ze śmiercią akrobatki.Zmarnowane kompletnie pieniądze-ale to ameryka znając tamte realia film niezle napewno zarobil.Na szczeście powstają jeszcze dobre produkcje w hollywood np Margin Call kapitalny film z grą aktorską na poziomie,który jest o 180 stopni inny od tej tandety tj. film dla ludzi inteligentnych znających sie na finanasach i ekonomii.

ocenił(a) film na 2
piotrek1989

Film słabizna,śmieszy debilizmem,popieram założyciela tematu i zeby nie było,jedynka i dwójka jak najbardziej udana.W ogóle niech sobie juz dadza spokój z tą serią.Tak samo było z Piłą, pierwsza częśc rewelacyjna,pozniej to zjazd po lini pochyłej.

ocenił(a) film na 2
aronn

fakt mało jest kontynuacji filmu które stoją na przynajmniej podobnym poziomie co pierwsza czesc tak było z pila,efektem motyla i tak jest tutaj