Oszukać przeznaczenie 5

Final Destination 5
2011
5,7 65 tys. ocen
5,7 10 1 65107
4,9 20 krytyków
Oszukać przeznaczenie 5
powrót do forum filmu Oszukać przeznaczenie 5

Mój Ranking

ocenił(a) film na 2

Piąta część to już nie to co pierwsze 3 części.
1. Oszukać Przeznaczenie 3
2. Oszukać Przeznaczenie 2
3. Oszukać Przeznaczenie 1
4. Oszukać Przeznaczenie 4
5. Oszukać Przeznaczenie 5
Na piątce się strasznie zawiodłem. Myślałem że coś będzie bardziej ciekwego niż pomysł zabijania się.

0ri0n123

Masz rację 3 zdecydowanie najlepsza z serii.

ocenił(a) film na 2
Maciej694

To cieszę się że ktoś myśli tak jak ja ;). Najlepsze są stare części i widać to po suqelach.

użytkownik usunięty
0ri0n123

dla mnie jedynka była najlepsza, mroczna, śmierć się fajnie czaiła :).
5ka ujdzie, sporo dobrych efekciarskich scen, taki odmóżdżacz na sobotni wieczór.

ocenił(a) film na 2

W 5 najfajniejszą i chyba najrealistyczną śmiercią była śmierć na sali gimnastycznej. (złamany kręgosłup)

ocenił(a) film na 7
0ri0n123

1.Final 1
2.Final 3
3.Final 2
4.Final 5
5.Final 4 - najgorszy

ocenił(a) film na 6
0ri0n123

1. Oszukać Przeznaczenie 1
2. Oszukać Przeznaczenie 5
3. Oszukać Przeznaczenie 3
4. Oszukać Przeznaczenie 2
5. Oszukać Przeznaczenie 4

Najlepiej gdyby na Jedynce poprzestali...

ocenił(a) film na 7
CyboRKg

Podpisuje się pod tą kolejnością.

ocenił(a) film na 10
0ri0n123

1. Oszukać Przeznaczenie 1
2. Oszukać Przeznaczenie 5
3. Oszukać Przeznaczenie 3
4. Oszukać Przeznaczenie 2
5. Oszukać Przeznaczenie 4

5 zajebista. Nie wiem co wy chcecie od tego. Powiązanie zakończenia z 1 częścią najlepsze. Najgorsza była 4 część pod względem efektów np silnik na schodach przygniótł babkę. 5 to druga część sagi Final Destination której z czystym sumieniem daję 10/10.

ocenił(a) film na 4
Splitax

10/10 za coś takiego? Matko, za co? Nie no, dziwię się, ale jednak szanuje Twoje zdanie.

Mówiąc szczerze, to zastanawiam się, ile można ten sam schemat ciągnąć w kółko? Wizja -> oszukanie śmierci -> śmierć pierwszych ocalałych w dziwnych okolicznościach, przeżycie części osób -> śmierć pozostałych ocalałych (no nie zawsze).
Nie będę poruszał już kwestii efektów specjalnych, bo jak na te czasy, to są one dość kiepskie, ale zawiodło tym razem nawet utrzymanie napięcia - jedynie ta śmierć na sali gimnastycznej jakieś wytworzyła... Nie mniej jednak wszystkie zasługi tego filmu spaprało zakończenie, bo uważam, że skoro o życiu decyduje przeznaczenie, które zapisane jest już człowiekowi i oszukanie go powoduje "rysę", więc skoro zabicie kogoś powoduje balans, to po tym jak równowaga zostaje przywrócona, pierwotna ofiara powinna żyć tak długo, jak długo żyłaby osoba zabita... Peter zabił Gliniarza, Petera zabił Sam, więc on powinien jednak przeżyć... Nie wiem czy to co napisałem da się zrozumieć i ma sens, ale tak czy siak, zakończenie wg. mnie głupie, panuje moda na uśmiercanie ocalałych bohaterów, czy jak?

Widzę, że myślimy podobnie, 4 dla mnie była tak daremna, że wyłączyłem w połowie i tak, powinni powinni poprzestać na 1:P

ocenił(a) film na 10
witaltas

Ale nie wiadomo czy policjant zabity przez Petera nie miał zginąć niedługo po tej akcji gdyby jej nie było. W końcu Sam przejął życie tego Gliniarza.

A co do "Oszukać Przeznaczenie 4" - Sam myślałem żeby wyłączyć ale do oglądałem bo nigdy nie wyłączam filmów w połowie, nawet shitu w stylu "Krwawe Święta" (2/10) albo "Oszukać Przeznaczenie 4" (4/10). Za 4 dałem 4 z powodu że to jedna z moich ulubionych serii.

ocenił(a) film na 4
Splitax

No niby nie wiadomo, no ale denerwuje mnie ten trend uśmiercania wszystkich bohaterów, sprawia to, że nawet nie próbuje sie znimi utożsamiać, bo wiem, że i tak padną:P

ocenił(a) film na 7
witaltas

Zakończenie było akurat 1 z najlepszych rzeczy w tym filmie.
Powiedziano: kończymy serię, pa, pa.
Choć to w sumie nie znaczy, że skończą.

ocenił(a) film na 5
0ri0n123

ja najbardziej lubię 2 część :)

ocenił(a) film na 2
kassssssska

Ja swój ranking powinienem poprawić:
Oszukać Przeznaczenie 3 (10/10)
Oszukać Przeznaczenie 1 i 2 (myśle ze są na tej samej pozycji ale i tak dam mu 9/10)
Oszukać Przeznaczenie 4 (5/10)
Oszukać Przeznaczenie 5 (2/10)

użytkownik usunięty
0ri0n123

0ri0n ma racje Oszukać Przeznaczenie 3 jest THE BEST. 1i 2 też są bardzo dobre a 4 i 5 to gówno ;P

ocenił(a) film na 7
0ri0n123

1. trójka
2. dwójka
3. jedynka
4. piątka
5. czwórka

Naprawdę, ta piątka w sumie nie była taka zła ;d. Jedyna część, która mnie poważnie rozczarowała, to właśnie czwarta.

0ri0n123

1.Oszukać przeznaczenie 2
2.Oszukać przeznaczenie 5
3.Oszukać przeznaczenie 3
4.Oszukać przeznaczenie 1 (Nie wiem czemu ale jakoś nie przypadła mi do gustu mimo że pierwsza)
5.Oszukać przeznaczenie 4

ocenił(a) film na 9
0ri0n123

Jak dla mnie 2 byla najlepsza, potem 5, 1,3 4..."trojka troszke mnie wynudzila...za to "czworka" byla widowiskowa ale totalnie glupia...no i miala najbardziej antypatycznych bohaterow...

użytkownik usunięty
0ri0n123

Najbardziej z tych wszystkich podobała mi się 1 i 2 a reszta to gówno.
PS:Powinni poprzestać na 2 i dalej już nie kręcić