Moim zdaniem to najgorsza czesc serii Oszukac przeznaczenie....Zawiodlam sie i to strasznie :/ :(.Nie polecam.
W niedzielę 21 sierpnia obejrzałem ten film i uważam, że jest najlepszy z całej serii. Film nieprzewidywalny i trzymający w napięciu do samego końca. Nikt nie mógł przewidzieć, że ocaleni wsiądą na pokład samolotu, z którego wysiadł Alex Browning. A szczątki samolotu spadną na pub, w którym przebywał ostatni z ocalonych. Twórcy filmu dają widzowi wyraźnie do zrozumienia, że szóstej części już nie będzie. Koniec piątki, jest jednocześnie początkiem pierwszego odcinka. Troszkę szkoda, bo polubilem filmy spod znaku "Final Destination" i i chętnie obejrzałbym " Oszukać przeznaczenie 6" ,7 ,8 itd. Reasumując film bardzo dobry, który z czystym sumieniem mogę polecić fanom thrillerów i horrorów.
każdy ma prawo do własnego zdania.Dodam jeszcze ze straszne zabawne były efekty specjalne zwłaszcza to złamanie wyglądało strasznie teatralnie :). W poprzednich seriach to nie wyglądało aż tak komicznie :D.Poprzednie filmy polecam rowniez z czystym sumieniem,ale ta część zdecydowanie odradzam.
"każdy ma prawo do własnego zdania."
Tak piszą tylko ludzie słabi.
Film był dobry. Nie wiem na co można się nastawiac po 4 częsciach by 5 zawiodła...
Poprostu. Jeśli uświadamiasz kogoś w tym, że ma prawo do swoje zdanie pokazujesz swoją słabośc.
Dziwne, żeby ten ktoś nie miał prawa do swojego zdania. Jeśli nie rozumiesz. Oznacza to tylko jedno. Nie jesteś na tyle dorosłą osobą, by to zrozumiec.
w tamtych czesciach jakos bardziej podpasowali mi aktorzy tam grajacy i tak jak pisalam wczesniej efekty specjalne w tej czesci to jakas masakra chyba dlatego ze bardziej nastawili sie na 3d i to mialo niby byc fajne.Tak jak po avatarze bylam zachwycona 3d tak teraz watpie czy niekotrzy potrafia to dobrze wykorzystac:D
Z tym postem mogę się zgodzic. Aktorstwo w tym filmie było słabe...
Efekty równiez nie powalały, tak samo jak 3D. Jedyne dobre 3D w tym filmie było gdy film się zaczynał i kończył.
Chodzi mi o napisy w obu przypadkach.
Uważasz, że ten, kto daje innym prawo do własnego zdania, jest słaby? No to odpowiem mocno - chyba cię kur.wa kompletnie po.pier.do.liło i wy.je.biaj stąd, bo nie masz prawa wyrażać własnego zdania, szmato. O kurna... Ale moc na mnie spłynęła...
""każdy ma prawo do własnego zdania."
Tak piszą tylko ludzie słabi."
Tak piszą tylko ludzie, którzy za wszelką cenę chcą być "fajni", ale nie mogą wymyślić nic ponad zaprzeczanie wszystkiemu, żeby móc się za takich uważać.
W trakcie 5 części pojawia się rozmowa z Bludworth'em, który mówi bohaterom, że taka seria śmierci miała już kiedyś miejsce. Akcja filmu toczy się jednak przed pierwszym filmem - wychodzi na to, że wydarzyło się jeszcze więcej takich wypadków - a więc więcej scenariuszy na film.
Dziwi mnie tylko zachowanie tego gościa. Tutaj ostrzegł bohaterów o śmierci. Jednak w 1 części (scena w prosektorium) już tego nie zrobił.
Masz rację, choć ja myślę, że jest to błędem w filmie... chcieli to połączyć w jakąś spójną całość, ale im nie wyszło... Bludworth w tej czesci ich ostrzegł, bo juz taka sytuacja miała miejsce... w pierwszej czesci ich nie ostrzegł, bo coś takiego się nie zdażyło. Jak sie jednak okazuje w tej czesci to most był przed samolotem i całą resztą. moim zdaniem zupełnie nie przemyslane zakonczenie.
Ja bym aż tak bardzo zakończenia nie krytykował bo przemyślane byłoy. Najwyraźniej Bludworth dał sobie spokój po tym, jak okazało się, że i tak żaden bohater 4 części nie przeżył.
Nie przesadzajmy,była to jedna z lepszych części.Uważam,że film był by o wiele lepszy gdyby nie chujowe zakończenie.Tyle...
jest gorsza ale masz racje ze 4 tez jest do kitu bo wtedy wlasnie zaczeli udziwniac film bo robili go w 3D ;) ;p
Dla mnie to też najgorsza część. Pierwsze 3 sposoby umierania strasznie naciągane. Rozumiem że na kogoś może spaść figurka i spowodować jakiś wstrząs czy coś, ale nie zmiażdżyć głowę z takiej wysokości. To połamanie to już w ogóle nienaturalne.
wystarczy obejrzec film,zeby to samo stwierdzic i podac argumenty,ale jak masz ten film w ulubionych to nikt Cie nie przekona ze ten film to zenada
Jest przewidywalny bo oparty na tym samym schemacie co poprzednie, ale o to wlasnie chyba chodzilo nie?
Bardzo mi sie podobalo zakonczenie, ta pętla - nawiazanie do pierwszej części.
Może nie dokońca o to chodziło, ale bez tego film był by nie do oglądania. Wiadomo jak by zrobili taki co nie jest przewidywalny i wszystko dzieję się chaotycznie to było by źle. Zrobili na tym schemacie co wcześniejsze częsci - ludzie i tak narzekają.
Nie od dziś wiadomo, że każdemu się nie dogodzi.
no sa tacy,ktorzy wiedzieli jaki jest schemat filmu a jednak zdecydowali sie go obejrzec.Ich narzekanie jest bez sensu.Jednak zauwaz ze np Pila lub powrot do przyszlosci/przeszlosci sa filmami ktore fajnie sie oglada.
Uważam że nie zasługuje ten film na 1..
Chociaż 3 za efekty
Ale 1 to przesada z Twojej strony..
1 można dać filmowi typu "karma dla bestii" obejrzyj to zobaczysz
Albo "parking grozy" ani śmieszne ani straszne
Polecam
Ale taki film ocenić na 1..to już żal totalny
Nie wiem czego się spodziewałaś po serii "oszukać przeznaczenie" jeśli jakiś przemyśleń to sorry...ale od tego są jakieś dramaty
A horrory są po to żeby "wyłączyć" myślenie i dobrze się bawić,na filmie,na efektach,przyznaje że na paru efektach w 3d się wystraszyłem..jak wnętrzności na mnie leciały np
No ale każdy lubi co lubi
Ja uwielbiam horrory prawie wszystkie,nawet te bez sensu
Uważam że ten film nie zasługuje pod żadnym pozorem na 1
Na 10 też nie,ale dałem 10 bo skoro oceniacie na 1...i obniżacie ocenę to ja ją podnoszę
Koniec mojej dyskusji bo nie ma z kim tutaj pisać..
Nara
a myślisz że kogoś obchodzi Twoja ocena tego filmu ?Mnie np nie bo mam swój własny gust i muszę najpierw sama dany film obejrzeć a nie sugerować się średnią ocen:). Twoja sprawa tez ze dziecinnie podbijasz ocenę tego filmu.Ja napisałam dlaczego film mi się nie podobał.Aktorstwo i efekty to dno totalne dlatego dostał ode mnie 1.
Przychylam się do zdania Damx123. Rozumiem ,że ten film się Tobie nie podoba jednak musisz być obiektywny. Nie wiem czy nie widziałeś gorszych filmów.Nie chce mi się w to wierzyć .Jednak jeżeli nie widziałeś to uwierz mi ,że takowe istnieją np "Zemsta wściekłej niedźwiedzicy " ze swoimi słynnymi efektami z pointa .Przemyśl te kwestię jeszcze raz i odpowiedz sam sobie czy film zasługuje na 1?Tym bardziej ,że to 5 odsłona i wiadomo ,że będzie ona w jakimś stopniu przewidywalna. Mnie film nie powala ale uważam ,że jak na 5 część jest całkiem dobry.Na pewno lepszy od 4ki. Posiada mankamenty, nie mówię ,że nie ale jak dla mnie się obronił.Pozdrawiam!
ja nigdzie nie napisalam ze film mi sie nie pdooba ,bo jest przewidywalny.Podalam inne powody przeciez.
Nie wiem jak sobie wyobrażasz własna ocenę i jednocześnie obiektywną. Ocena wydawana jest na podstawie osobistych wrażeń i może być tylko i wyłącznie subiektywna. Moje wrażenia były straszne- pierwsze obrazy to aktorzy sprawiający wrażenie gwiazdek Disneyowskich i kiepska muzyka buchająca gromem z samochodu strasznie zmartwionej kobiety bo musi rzucić faceta (dramat po prostu- to wstęp do horroru). A później już tylko śmierci które okraszone są karykaturalnymi efektami i wymuszonymi okolicznościami. Subiektywnie nie mogłam ocenić tego na więcej niż 1 :)
A myślisz że mnie obchodzi twoja ocena?
Mam to gdzieś
Twoja sprawa że dziecinnie obniżasz ocenę tego filmu
jak masz gdzies to po co sam dajesz 10 :).Przeciez to zadna roznica jaka film bedzie mial srednia.
A czy On napisał, że nie obchodzi go ogólna średnia?? Gdyby nie obchodziła to by nie dawał 10, żeby ją podwyższyć. Napisał tylko, że Twoja własna Go nie obchodzi i słusznie. Z Jego wypowiedzi można też wyciągnąć banalny wniosek, że film na pewno oglądał, na to Ty sugerujesz, że kieruje się średnią...To Ty jak już dziecinnie zaniżasz ocenę filmowi w imię bzdurnych argumentów...mało, że nie potrafisz wyciągać logicznych wniosków, to się musisz kłócić ze wszystkimi dla zasady i do tego nie używasz mózgu...masakra jakaś.
"no sa tacy,ktorzy wiedzieli jaki jest schemat filmu a jednak zdecydowali sie go obejrzec.Ich narzekanie jest bez sensu."
Te zdanie jest chyba odpowiedzią na Twój temat.