PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=564161}

Oszukać przeznaczenie 5

Final Destination 5
2011
5,7 61 tys. ocen
5,7 10 1 61447
5,5 19 krytyków
Oszukać przeznaczenie 5
powrót do forum filmu Oszukać przeznaczenie 5

Pytanie

ocenił(a) film na 8

może ktoś mi wyjaśnić co to było z tym zakończeniem przecież ta akcja w samolocie była żywcem wzięta z pierwszej części a ta w końcu była ostatnia to co oni się w czasie do przeszłości przenieśli?

jazdowicz2666

Na bilecie Sama jest 2000 rok czyli akcja rozgrywa się przed pierwszą częścią.

ocenił(a) film na 8
Nymphalidae

nawet tego nie zauważyłem;)ale w takim razie ładnie to zakręcili dzięki za odp.

jazdowicz2666

No ładnie ładnie :)
Ciekawy był koniec.
I ogólnie sam film również dobry,moim zdaniem ta ocena tutaj to jakaś pomyłka..
ludzie chyba złych filmów nie widzieli.

Damx123

ha ha , nie wypowiadaj się za innych. Widziałem złe filmy, i ten od nich nie odstaje.

impaler1

Jak ktoś oglądał poprzednie części oszukać przeznaczenie to było wiadomo że kolejna część nie zaskoczy jakoś i nie będzie czegoś nowego,chociaż ta część zaskoczyła np zakończeniem.
Ty również nie wypowiadaj się za innych to że dla ciebie to jest "zły" film nie znaczy że dla innych również.

Damx123

O i pojechał po mnie ktoś kto ocenił STAY ALIVE jako A R C Y D Z I E Ł O! Dzieciaku nie wiesz jeszcze co to arcydzieło, no ale każdy ma swój gust i każdy kiedyś dorasta.

impaler1

Owszem Stay Alive to arcydzieło dla mnie .
Sorry ale filmy które oceniłeś są dla mnie za stare..
A osoba która ocenia Vanessa Hudgens na 6...a lepszych aktorów na 5...nie ma dużo do gadania/pisania.
Skoro ocenia na 6 "gwiazdke"
Chyba oceniłeś i dałeś jej 6 za te cycki które pokazała na zdjęciu...

Damx123

Ha ha ha

impaler1

Ale chociaż dobrze że masz poczucie humoru :)
Moja mama jest rok młodsza od Ciebie i ma mniejsze poczucie humoru niż Ty ;)

Damx123

He he, szkoda. A tak na marginesie (po pierwsze nie ma filmów "ZA STARYCH", po drugie nie mówi się "CYCKI" bo to nie wypada, jak już to PIERSI). Cześć dzieciaku.

impaler1

Kobieta ma piersi a Vanessa ma cycki bo jest smarkata i pusta.
Za stare dla mnie,nie lubię filmów starszych ode mnie :)
Cześć tato ;)

ocenił(a) film na 3
jazdowicz2666

co do filmu i nawiązania do części z " lotem 180" to kompletnie bez sensu. Najpierw koleś z prosektorium (CORONER) mówi że już to "przeżywał" czy że to widział, a potem dopiero tak jakby miała się rozpocząć cała przygoda. Przypomne że samolot był w pierwszej części. Ciężko napisać co mam na myśli ale jestem pewien że kumacie zrozumieją.. i może ktoś mi to wytłumaczy..

co do samego filmu nie ruszył mnie w ogóle, ale jak juz napisał kolega powyżej ktoś kto widział wszystkie części nie mógł sie spodziewać niczego specjalnego.

Co do śmierci i innych efektów specjalnych, lepiej wychodziło w pierwszych częściach w których jak podejrzewam reżyserzy montażyści i reszta bandy mieli mniejsze możliwości w roku w którym kręcili czesc 5. Za dużo komputera i sztuczności.

Dziękuje :)

ocenił(a) film na 5
Ruudziol

Ja nie rozumiem dlaczego ta dziewczyna umarła w tym samolocie. Przecież na moście przeżyła, a chłopak miał życie tego gościa. Chyba, że mimo tego i tak śmierć po niego przyszła, ale co z nią? Osobna katastrofa niezwiązana z ich poprzednim problemem?

ocenił(a) film na 10
Ruudziol

Co z tego, że akcja tego filmu działa się przed jedynką. Przecież mógł mieć już wcześniej do czynienia z ludźmi, którzy prosili go o wskazówki. Może nakręcą więcej prequeli bo coś mi się zdaje, że to nie była ostatnia część.

ocenił(a) film na 5
Michal1996

na 99 % zrobią jeszcze kontynuacje. wkurza mnie to, bo pierwsze 2 moim zdaniem były super (oczywiscie dla miłośników tego rodzaju filmów), potem już coraz gorzej... na części 5 nie zawierającej już nic realistycznego kończąc.

dokładnie tak samo to rozumiem. koroner mówi że widział to wcześniej, nie mówi że chodzi mu konkretnie o Alexa (cz.1) i Kimberly (cz. 2). gdy Alex przyszedł do niego do kostnicy, koroner już dokładnie znał sie na rzeczy- na prawach jakimi rządzi się śmierć, więc najpewniej miał z tym do czynienia, jeszcze dużo wcześniej zanim spotkał bohaterów części 5.

ocenił(a) film na 3
ola_131160

Do Michał1996 i ola_131160
Nie myślałem o tym w ten sposób :) miejmy nadzieje że macie racje :)