Non stop robią to samo. Rozumiem że wszystkie części mają taką samą fabułe ale to
wszystko sie powtarza. Moim zdaniem 2 część była najlepsze a 4 okazała się klapą. Może
uda im sie zrobić coś zrobić ciekawszego z tej części lub poprostu niech nie kręcą kelejnych
.!
Podzielam opinię-to zaczyna robić się nudne. Ile można oglądać to samo? Ok, coś się zmienia, ale ile można? Takie przeciąganie tematu zaczyna być irytujące. Teraz to chodzi wyłącznie o kasę.
Pewnie obejrzę, ale raczej nie z jakimś wielkim zaciekawieniem.
Macie wielkie problemy. Każdy film który powstaje jest robiony dla kasy, a jeśli wam to przeszkadza to mam dla was taką propozycję : nie idźcie na to do kina ! Bo nie wiem czy wiecie ale to właśnie ze sprzedaży biletów jest największy zarobek.
Rafi, nie bulwersuj się tak ^^
Po prostu wyrażamy swoje zdanie.
Sedno w tym, że mały sens jest kręcić coś, tyko po to by coś nakręcić. Niech to chociaż będzie ambitne, a nie powielane bez końca.
a dla mnie to jest bd dobra seria i mg kręcić jeszcze z 10 :p na pewno lepsza niż piła
No po prostu świetne są te komentarze typu "nikt nie każe ci tego oglądać"-oczywiście był to sarkazm. To jest forum, można się wypowiadać w każdą stronę, że tak to ujmę. I na 'tak' i na 'nie'. Nie tylko cukierkowe komentarze w których wszystko aż ocieka pozytywnymi słowami powinny tu być, czyż nie? ;>
Ja muszę się odnieść tylko do 3 rzeczy i idę sobie.
juliagw39,
Mówisz, że 4 była klapą. Zależy co jest miarą tej klapy. O ile fabularnie była bardzo słaba to całkiem nieźle zarobiła.
domcia_domcia,
Rozumiem pytanie "ile można kręcić to samo" (ile razy można czytać na forach to samo?! :-)) ale do oglądania nikt cię nie zmusza. Zawsze chodziło o kasę. Ludzie, którzy tworzą filmy nie robią tego, bo im się nudzi, czy dlatego, że mają takie hobby. To ich praca. Nie bardzo rozumiem, w jakim sensie ambitne? Czy seria kiedykolwiek była ambitna? Jeżeli szukasz ambitnego kina to nawet nie powinnaś zaglądać na strony filmów w stylu FD czy im podobnych. Do czego zmierzam. Bzdurą jest dopraszanie się ambitnego kina w produkcjach takich jak Oszukać przeznaczenie.
Ale mój drogi, ja się nie dopraszam aby nagle zmienili swoje podejście do tego filmu (twórcy oczywiście) i stwierdzili "hmm...zróbmy coś innego", bo tego na pewno nie zrobią. W końcu tego typu produkcje mają fanów, dla których właśnie to się robi. I nie powiem, tez na początku "urzekł" mnie ten film, ale powolutku robi się to męczące.
Komentuję tylko całokształt.
Moja droga jak już, ale i tak chyba nie jesteśmy sobie na tyle bliskie, aby używać tego typu zwrotów.
Whatever.
No ok, ale napisałaś "nie chcę, aby coś zmieniali, bo tego nie zrobią", a gdyby była opcja, że coś zmienią? Wtedy prosiłabyś o zmiany.
Określono fabułę lub jej brak - pewien schemat, do którego dodają pewne elementy (np.3D). Podobnie jest ze slasherem. Nie widzę w tym nic męczącego - to są założenia tego filmu (? - bo raczej nie można mówić o gatunku). FD powstaje dla scenek i tyle. I tu jest wolny wybór:
- oglądasz, bo ci się to podoba i koniec, (opcja dla fanów)
- nie oglądasz, bo ci się nie podoba i też ok
- oglądasz, bo widziałaś ten film od części pierwszej i mimowolnie/z czystej ciekawości sięgasz po dalsze części.
Skoro wiadomo w jakim kierunku idzie seria (z pewnością nie dla osiągnięcia duchowego katharsis [sorry, nie mogłam się powstrzymać]) to trudno krytykować ją za jej założenia. Nie wiem czy udało mi się wyjaśnić to w miarę przejrzyście: FD ma swoje prawa i trudno krytykować film za to, że porusza się swoimi torami.
Haha...kolejna podirytowana osoba na tym forum?
Ojj..no to przepraszam bardzo, że moje dobre wychowanie Cię uraziło. Niektórzy najwidoczniej tak już mają, próbujesz się do nich zwracać kulturalnie, ale im to przeszkadza. najwyraźniej przywykli do innych zwrotów. (pomijam moja pomyłkę z płcią, wnioskowałam ją na podstawie zdjęcia na profilu, które najwyraźniej nie jest jednoznaczne).
Przyznam że ja podpisuje się pod opcją trzecią: oglądam, bo widziałam wszystkie części...ale już, jak mówiłam bez tej ciekawości.
Wyjaśniać nic nie musiałaś, gdyż wątek nie jest skomplikowany. Od samego początku twierdziłam tylko, że zaczyna być to męczące, a nie wspominałam nic o korzyściach materialnych twórców filmu-co wydaje mi się oczywiste, czy tez o fanach tej serii.
Nie jestem podirytowana. Nie rozumiem do czego pijesz. Czy zwróciłam się w sposób niegrzeczny do ciebie? Nie sądzę. Wręcz przeciwnie rozmawiam, a ty zaczynasz sugerować, że nie wiem czym jest kultura osobista. Jedyną rzeczą do której się odniosłam to zwrot "mój drogi", który w odniesieniu do całości brzmi nieco lekceważąco/odgórnie. A zresztą nie mam zamiaru kontynuować tej rozmowy, bo nie podoba mi się w jaką stronę ona zmierza.
Byla klapa pod wzgledem gdyz chcieli zrobic jakies wielkie show..
Fabula nie byla zla ale dla mnie ta grafika jak ktos tam mial wizje to byla tandeta
Jak będą chcieli to i nakręcą jeszcze 3 częśći albo więcej , mają kasę na to żeby zrobić ten film i tyle , i go nakręcą , żeby zarobić na nim przecież ile ludzie na świecie pójdzie na to do kina , a potem będą mieli zysk z tego , a czy producentowi i scenarzyście będą obchodziło opinie że ten film ciągnie sie jak flaki z olejem czy jest mało ambitny albo nudny , myśle że nie bo i tak zarobią na tym filmie dobrą kasę , przecież piłe czy american pie juz nakręcili po 7 części i żadne negatywne opinie nie powstrzymają ich od nakręcenia następnych, chociaż piły to już była ostatnia częśc z tego co wiem ale american pie to bedzie napewno jeszcze 1 część
jak ktoś wyraża nagatywną opinie jeszcze przed premierą filmu to nie powinien go oglądać no bo co żeby stracić czas i kasę na bilety albo kupno filmu na dvd lub blu-ray