Oszukać przeznaczenie 5

Final Destination 5
2011
5,7 65 tys. ocen
5,7 10 1 65107
4,9 20 krytyków
Oszukać przeznaczenie 5
powrót do forum filmu Oszukać przeznaczenie 5

sceny śmierci zaskakują, a 3D po raz pierwszy miało dla mnie jakiś sens w kinie.
No i ciekawa aluzja do części pierwszej :)

ocenił(a) film na 4
iamhardkor

czyli fajny bo się mam ochotę wybrać czy jak 4 zrobiony żeby obrzydzić ?

ocenił(a) film na 7
Shanks1337

Techniczne jak 4., arcypaskudnych scen nie ma, ale niektóre wstrząsają, szczególnie w 3D. Ale nie ma jakichś minutowych zbliżeń na resztki mózgu

ocenił(a) film na 4
iamhardkor

aa no to pójdę, bo sceny takie jak w 4 gdy laskę wciągnęły schody były żałosne po prostu.
Ale liczę na parę scen w których aż mi przez ciało dreszcz przejdzie ;p no coś w stylu wbicia gwoździa pod paznokieć ;p
Bo hektolitry krwi już się znudziły w 4 ;p

ocenił(a) film na 6
Shanks1337

Na pewno w tej części nie znajdziesz takich banalnych efektów co w 4. A film jest niezwykły, gdyż podczas oglądania cały czas zastanawiasz się i przewidujesz jak zginie bohater. Dreszczów nie zabraknie ;D A i jest jeszcze trochę humoru, jakiś tekst czy akcja dla rozluźnienia. Ogólnie film 9/10.

ocenił(a) film na 6
herc_ules

Prawie bym zapomniał, na końcu są dodane wszystkie najlepsze sceny z pozostałych 4 części skonwertowane do 3D, więc najlepiej zostać do końca.

ocenił(a) film na 7
herc_ules

SPOILER
W 5. śmierć nigdy nie jest taka jakbyś podejrzewał poza końcem, gdzie wiedziałem dokładnie co się stanie :D

ocenił(a) film na 6
iamhardkor

Zakończenie bardzo zaskakujące, myślę, ze to wielki plus dla filmu, chyba nikt tego wcześniej się nie spodziewał ;D