Oszukać przeznaczenie 5

Final Destination 5
2011
5,7 65 tys. ocen
5,7 10 1 65103
4,9 20 krytyków
Oszukać przeznaczenie 5
powrót do forum filmu Oszukać przeznaczenie 5
ocenił(a) film na 6
The_Fallen

No napewno lepiej się zapowiada niż 4!
Bo 4 cześć to była katastrofa!
Fabuła bez sensu!Byle tylko pokazać jak ci ludzie umierają!
Może teraz inaczej bedzie;]Więcej tych innych tematów itp:)

ocenił(a) film na 2
duperak3

Mam podobne zdanie co do czwórki, a piątka zapowiada się na prawdę nieźle.

użytkownik usunięty
The_Fallen

Jak zrobią 7 część to ów cyfrę mogą przerobić na kosę (na plakacie filmowym)hehehe ;-)
A 5 może być ciekawa szczególnie ta część w szpitalu i na sali sportowej.

The_Fallen

Tiaa czym oni mogą nas zaskoczyć w piątym z rzędu sequelem ? Ale co tam kolejny film doczekał niepotrzebnego 3D by wyciągnąć odrobinę więcej kasy od widzów. To dobry znak prawda ? Zaczyna mnie to poważnie męczyć i wkurzać. Do tego jeszcze czemu wrócili do numeracji ? Może w Polsce nikt nie będzie zdezorientowany bo poprzedni sequel miał numer cztery ale oryginalnym tytułem jest: THE Final Destination. Nigdy nie zrozumiem niektórych głupot Hollywoodu.

użytkownik usunięty
crazy_race

"Nigdy nie zrozumiem niektórych głupot Hollywoodu." to nie głupoty to komercja dzięki nam(ogólnie o społeczeństwie) nie jeden z "aktorów" itp zarobi na nowy samochód czy dom z basenem. Opłaca się im powtarzać schemat tylko ze względu na zainteresowanie pierwszą częścią potem następną itd. teraz (w dobie mody na filmy 3d) takie produkcje będą cieszyć się większym powodzeniem a więc większymi zyskami przecież na czymś trzeba zarabiać (przyznam że mania na 3d nieco mnie irytuje ponieważ do kina idzie się na film a nie na fruwające wraz z krwią nerki w kierunku widowni). przyznam jednak że zobaczę film może nie ze względu na 3d ale na przyczynę i skutek, ze względu na śmierć co dla mnie jest ciekawym tematem ;-)))

Komercja komercją ale wpychanie 3D wszędzie gdzie się da naprawdę irytujące w szczególności kiedy widać że film z tego nie korzysta zanadto (np: Thor jedyne sceny 3D to te w Asgardzie) do tego jeszcze rzadko się zdarza żeby film był w tym samym kinie pokazywany w wersji "zwykłej" udało mi się to jak na razie tylko z jedym filmem Harry Potter i Insygnia Śmierci. Nie mam zamiaru wydawać dwa razy więcej z powodu wersji 3D. A głupotą nie nazywam samych sequelów ale chodziło mi to że nie trzymają się numeracji której zaczęli albo dodają kretyńskie podtytuły.

użytkownik usunięty
crazy_race

Nie rozumiem o co chodzi z " to że nie trzymają się numeracji której zaczęli albo dodają kretyńskie podtytuły" tytuł pierwszej części został wymyślony takim jak obecnie go widzimy potem podjęto decyzje o kontynuacji filmu więc najprościej do bazowego tytułu bez względu na wszystko (czasem nawet sens) dodawać kolejne cyfry a reszta części nie ma podtytułów chyba że się mylę oprócz tej nowej podobno będzie to "5inal destination" .
Co do 3d NIGDY nie spotkałem się z możliwością obejrzenia filmu określanego jako trójwymiarowy bez tych często zbędnych efektów (chyba że w TV lub internet), "filmowcy" umożliwiają nam coraz sprawniejsze "dostanie się" do różnych wersji dźwiękowych: dubbing, oryginał, lektor, napisy; więc czemu nie mogą ułatwić "dostania się" do różnych wersji wizualnych: 3d, normal???