PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=564161}

Oszukać przeznaczenie 5

Final Destination 5
2011
5,7 65 tys. ocen
5,7 10 1 64535
5,1 25 krytyków
Oszukać przeznaczenie 5
powrót do forum filmu Oszukać przeznaczenie 5
ocenił(a) film na 7
mrs robinson

Słyszałam, że to ostatnia z części i na to by wychodziło. Historia zatoczyła koła, skończyła się początkiem pierwszej części, więc na 6 część bym nie liczyła.

ocenił(a) film na 8
mrs robinson

Będzie 6 planują też 7:)

ocenił(a) film na 7
giovanni50

Serio? I co oni chcą tam jeszcze wcisnąć?

ocenił(a) film na 8
Iza94

Nie wiem
Ale sposobów na śmierć jest mnóstwo

ocenił(a) film na 7
giovanni50

Nie chodzi o śmierć, ale o sens. Historia zatoczyła koła, naciągane będzie ciągnięcie tego.

ocenił(a) film na 8
Iza94

A co powiesz na Gwiezdne Wojny??
Nakręcili kilkanaście części a ludzie nadal to lubią

ocenił(a) film na 7
giovanni50

Szczerze? Nigdy nie widziałam xD
Lubię oszukać przeznaczenie, ale jak będą to ciągnąć bez sensu pokazując ciągle to samo - śmierci ludzi ocalałych, to w końcu straci to swoją świetność, którą ma teraz.
W poprzednich częściach chociaż wytłumaczyli o co chodzi z tym i jak można przed tym uciec - teraz nie ma żadnej tajemnicy.

ocenił(a) film na 8
Iza94

Iza jesteś rocznik 94???
To by wyjaśniało że nigdy nie widziałaś Star Wars
Co do Oszukać Przeznaczenie to można kręcić i kręcić
Najlepszym przykładem jest Gang Olsena chyba z 15 częsci nakręcili

ocenił(a) film na 7
giovanni50

Można kręcić i kręcić - nie zaprzeczam. Ale wątpię, żeby dali coś ciekawego. Wizja, wypadek, ocaleni, śmierć po śmierci. Wizja, wypadek, ocaleni, śmierć po śmierci. Wizja, wypadek, ocaleni, śmierć po śmierci. I tak w kółko. Czasami zainteresuje teraz aktor w jakiejś części może (co teraz wyjdą), albo jakaś dziwna śmierć, ale tak to... No nudne, na ich miejscu bym nie przeciągała. Ale hej, to jest tylko moje zdanie. Masz własne i to rozumiem ;D

ocenił(a) film na 4
Iza94

Wątpię, żeby producenci przejmowali się zmęczeniem materiału, zwłaszcza, że jak na razie każda część odniosła sukces kasowy.
Poza tym jest jeszcze kilka ciekawych pomysłów do zrealizowania. Mogliby na przykład rozwinąć wątek koronera z jedynki, dwójki i piątki. Uważam, że można by nakręcić też wypadek na wyciągu narciarskim.
Jeśli tylko następne odsłony byłyby "poważniejsze" od czwórki i piątki, to na pewno oglądałbym z zapartym tchem.