Oszukać przeznaczenie 5

Final Destination 5
2011
5,7 65 tys. ocen
5,7 10 1 65103
4,9 20 krytyków
Oszukać przeznaczenie 5
powrót do forum filmu Oszukać przeznaczenie 5

no co mogę powiedzieć... nie mogę się dalej oszukiwać, że jestem zaskoczony głównym
bohaterem, który za każdym razem ma ten sam problem i za każdym razem odkrywa zasady jakimi
rządzi się "przeznaczenie". Chyba jedyna seria, która nic kompletnie się nie rozwija, a kręci swoje
własne remaki. Oczywiście cały czas mamy przyzwoite efekty i ciekawe sposoby rozprawiania się
z bohaterami, ale dużo bym dał by kolejny bohater potoczył losy fabuły na trochę inne tory.

Newelowsky

Otóż to. Wszystkie części po pierwszej to zwykła kalka bez krzty własnego pomysłu. Na dodatek nie są to przyzwoite horrory, tylko raczej komedie.

ocenił(a) film na 5
chryssalid

no jakiś tam pomysł był na zadawanie śmierci, ale na scenariusz żaden.

Newelowsky

Otóż to... i to boli, jak się ogląda ten film... bo tak naprawdę w tych kontynuacjach ciekawe (przynajmniej dla mnie) jest tylko jedno - moment katastrofy - bardzo mi się podobała scena z części 1 i 2. Reszta to popelina, a nie jest wcale tak, że ten film wyczerpał temat całkowicie. No ale widocznie szarej masie to nie przeszkadza, skoro ktoś dopuścił się 4 kolejnych o identycznym schemacie i ludzie chodzili na to do kina...