PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=1076}

Oszukać przeznaczenie

Final Destination
2000
6,6 203 tys. ocen
6,6 10 1 202854
5,6 36 krytyków
Oszukać przeznaczenie
powrót do forum filmu Oszukać przeznaczenie

9/10

użytkownik usunięty

Klasyka dzisiejszego horroru, choc może nie ejst to film, który przestraszy nadmiernie widza. Akcja bardzo dobra, zmagania ze śmiercią niezwykle ciekawe. Duża pochwała.

ocenił(a) film na 10

Zgadzam sie film ma atmosfere każda śmierc jest inna nieprzewidywalna ... fajne efekty dżwiękowe ktore buduja niesamowite napięcie ...ja kocham cała serie Oszukac przeznaczenie za to,ze nie jest to film po ktorym nie mozna spac w nocy ale na dlugo zostaje w pamięci:)

ocenił(a) film na 8

Na klasyka ten film jest chyba jeszcze ciut za młody. ;P
Ode mnie ma 8/10. Motyw z wódką był naciągany że aż trzeszczało. Poza tym
spoko. Kapitalna robota reżysera IMHO.

lencuwu

kilka naciąganych scen, kilka wątków nie trzymających się "kupy". Jest też parę zabawnych, choć "strasznych" scen. Do tego wartka akcja, ciekawe pomysły i w sumie ogląda się z przyjemnością:)

ocenił(a) film na 6

Bez przesadyzmu.To napewno nie jest klasyka.I bardzo dobry tez nie,raczej
przecietny.

tez daje 9.
fajny pomysl, film przez wiekszosc czasu trzyma w niezlym napieciu i uwazam, ze ma swietne zakonczenie.

netis7:
"kilka naciąganych scen, kilka wątków nie trzymających się "kupy". Jest też parę zabawnych, choć "strasznych"
scen. Do tego wartka akcja, ciekawe pomysły i w sumie ogląda się z przyjemnością:)"

-moglbys przypomniec te nietrzymajace sie kupy wątki?
pytam bo sam sie niedopatrzylem (musialbym obejrzrec jeszcze raz) i chetnie poznam Twoje spostrzezenia:)

i_slepy

ojj..nie pamiętam...oglądałem go miesiąc temu:/ I jak napisałem "oglądałem z przyjemnością(!)", co nie znaczy że teraz oglądnę go drugi raz żeby wytłumaczyć Ci tak nieistotne szczegóły:]
Pozdrawiam:)

ocenił(a) film na 2

Nie, nie, nie. Dla mnie ten film to działo godne pożałowanie. O ile główny pomysł jako tako trzymał się kupy, ba!, można by było zrobić z niego coś naprawdę dobrego, to niezwykle zawiodłam się na wykonaniu. Kiepska gra aktorska, nastrój filmu też nie taki, jak być powinien. Momentami śmiałam się do rozpuku, a to przecież horror! Na miłość boską! Stanowczo nie polecam miłośnikom horroru, nie warto.
Ostatnia scena doskonale odzwierciedliła moje wyobrażenie parodii.

Lizabeth_

ja też się czasem śmiałem...taki był zamysł reżysera

ocenił(a) film na 2
netis7

Gdyby rzeczywiście było tak, jak mówisz, Oszukać Przeznaczenie określano by mianem komedii, nie horroru. Proszę, nie róbmy sobie z tego żartów.

Lizabeth_

to nie jest komedia. Raczej horror z elementami komediowymi;)