Najbardziej podobały mi się dwie pierwsze części, które były ze sobą mocno powiązane. Część trzecia była zupełnie odrębna. Na mojej płycie pojawiło się nawet jakieś stwierdzenie, że to dziewczyna, a nie chłopak wysiadł z samolotu! (chodzi o pierwszą część "Oszukać przeznaczenie"). To było dziwne, w ogóle cała trzecia część mnie zawiodła. Mam nadzieję, że nadchodząca czawrta część serii w końcu coś zmieni, bo ten sam schemat filmu zaczyna robić się nudny. W drugiej części jeszcze coś odkrywano, np. to, że śmierć osób z pierwszej części była powiązana z życiem osób z części drugiej.
Jeżeli chodzi o samą część pierwszą to bardzo mi się spodobała. Jeden z najlepszych horrorów jakie oglądałam w ciągu ostatnich kilku lat. Ciekawy, oryginalny pomysł. Niektórzy zarzucają mu zbyt "duży wylew krwi", ja jednak uważam, że ten film odbiega daleko od filmów (niejako edukacyjnych, w końcu poznajemy w nim anatomie człowieka... ;)) takich jak "Piła" (która tak przy okazji, była chyba najbardziej obrzydliwym filmem jaki obejrzałam w życiu).
Serdecznie polecam Wam dwie pierwsze części "Oszukać przeznaczenie". Możecie też nastraszyć swoje młodsze rodzeństwo wypadkiem samolotu, kiedy to młodsze rodzeństwo ma lecieć samolotem pierwszy raz w życiu(tak jak zrobiła to moja starsza siostra).
Pozdrawiam.