PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=1076}

Oszukać przeznaczenie

Final Destination
2000
6,6 203 tys. ocen
6,6 10 1 203081
5,6 36 krytyków
Oszukać przeznaczenie
powrót do forum filmu Oszukać przeznaczenie

Najlepsze

użytkownik usunięty

Najbardziej podobały mi się dwie pierwsze części, które były ze sobą mocno powiązane. Część trzecia była zupełnie odrębna. Na mojej płycie pojawiło się nawet jakieś stwierdzenie, że to dziewczyna, a nie chłopak wysiadł z samolotu! (chodzi o pierwszą część "Oszukać przeznaczenie"). To było dziwne, w ogóle cała trzecia część mnie zawiodła. Mam nadzieję, że nadchodząca czawrta część serii w końcu coś zmieni, bo ten sam schemat filmu zaczyna robić się nudny. W drugiej części jeszcze coś odkrywano, np. to, że śmierć osób z pierwszej części była powiązana z życiem osób z części drugiej.
Jeżeli chodzi o samą część pierwszą to bardzo mi się spodobała. Jeden z najlepszych horrorów jakie oglądałam w ciągu ostatnich kilku lat. Ciekawy, oryginalny pomysł. Niektórzy zarzucają mu zbyt "duży wylew krwi", ja jednak uważam, że ten film odbiega daleko od filmów (niejako edukacyjnych, w końcu poznajemy w nim anatomie człowieka... ;)) takich jak "Piła" (która tak przy okazji, była chyba najbardziej obrzydliwym filmem jaki obejrzałam w życiu).
Serdecznie polecam Wam dwie pierwsze części "Oszukać przeznaczenie". Możecie też nastraszyć swoje młodsze rodzeństwo wypadkiem samolotu, kiedy to młodsze rodzeństwo ma lecieć samolotem pierwszy raz w życiu(tak jak zrobiła to moja starsza siostra).
Pozdrawiam.