Film jest totalnie przereklamowany.
Ok,rozumiem,że to jakaś nowość,że tego w kinie jeszcze nie było.I to należy dać jak najbardziej na plus i właściwie tym film sie broni,jeszcze sceny śmierci były dla mnie bardzo dobrze zrobione.Ale juz np. woda wracająca na swoje miejsce po rozlaniu sie w łazience(co doprowadziło do śmierci Toda to jeden z elementów w filmie które cholernie działały mi na nerwy.A jest ich całkiem sporo.Inna scena która teraz przychodzi mi do głowy a która była równie głupia to autobus nagle wyjeżdżający z nikąd i robiący miazge z /Amandy?/.Ja wiem,że to miało być pewne zaskoczenie a może i efekt u młodszych widzów wywołujący strach ale jaka w tym logika?
Kolejne co wydaje mi sie niezrozumiałe to to,że niby dlaczego skoro śmierć musiała przyjść to nie zrobiła tego w sposób łatwiejszy,czyli na przykład uśmiercenie za pomocą zawału?No i czemu akurat Alexa dręczyły takie wizje,był jakimś medium czy co?Bo w filmie nie zostało to wyjaśnione,a pod koniec niewiadomo czemu nagle coś oświeciło Valerie.Pal licho to,że nie zostało wyjaśnione dlaczego Alex ma wizje,ale skoro zdecydowano sie na to,że to on ma dostawać takie sygnały to niby skąd nagle ma je także dziewczyna?
Jest sporo takich rzeczy do których można sie przyczepić i uprzedzam:wcale nie są do błachostki.
Kolejna sprawa to brak jakiegokolwiek klimatu.W dodatku film nie jest żadnym horrorem i podejrzewam,że nawet baaardzo młodzi ludzie mogli by sie nie przestraszyć.
Jedynie dwie rzeczy o których wspomniałem juz na początku ratują ten film,czyli pomysł i całkiem nizłe sceny uśmiercania.Dlatego moja ocena to 5/10.Chociaż gdybym stawiał oceny tak jak nazwali je ludzie filmwebu odpowiedzialni za takie sprawy to moja ocena brzmiałaby 4/10 czyli poniżej oczekiwań.Dla mnie to jest niezle popieprzone,a co jesli np.film mi sie bardzo podobał ale nie spełnił moich wielkich oczekiwań?Mam wystawić mu 4/10? Ja tym razem poszedłem troche za tym przykładem bo film "Oszukać przeznaczenie" jest dla mnie na pewno lepszy od niektórych którym równierz dałem 5/10 albo nawet 6/10.Po tamtych filmach nie spodziewałem sie jednak zbyt wiele i spełniły moje oczekiwania a nawet więcej,a jeśli chodzi o ten to moje oczekiwania były spore a zawiodłem sie bardzo.