PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=1076}

Oszukać przeznaczenie

Final Destination
2000
6,6 199 tys. ocen
6,6 10 1 198667
5,6 30 krytyków
Oszukać przeznaczenie
powrót do forum filmu Oszukać przeznaczenie

Jak pierwsza część była jeszcze jako tako ciekawa, tak następne nie miały już najmniejszego sensu, nawet efekty niewiele pomogły..

ocenił(a) film na 9
olu_siak

Witaj, a na jakiej podstawie tak sądzisz? Napisałaś zbyt ogólnie , rozwiń to :)

ocenił(a) film na 4
kkrajewska2

Ponieważ pierwsza część to był nowy pomysł, świeża myśl, kolejne były tylko zwykłym powielaniem schematu z różnicą w obsadzie aktorskiej. W następnych częściach twórcy ratowali się tylko coraz to nowszymi i wymyślniejszymi efektami specjalnymi, gdzieś tam spadła platforma na chłopaka, znowu gdzie indziej dziewczyny palące się w solarium.. Na moje zdanie może wpływać również fakt, że pierwszą część oglądałam będąc w młodym wieku:) Zaś kolejne, już jako starsza osoba, potrafiąca dostrzec wady i zalety filmu. Nie zmienia to jednak faktu, że według mnie 2 i 3 część były mało interesujące, kolejnych już nie oglądałam...

ocenił(a) film na 9
olu_siak

Rozumiem, moim skromnym zdaniem najlepsza jest część 3 (ta w lunaparku ), a najmniej interesująca na torze F1, ale to tylko moja opinia, pozdrawiam

ocenił(a) film na 9
kkrajewska2

ja bardzo lubię 1,2 i 3 częśćn natomiast 4 jakoś niezbyt mi się spodobała, podobno 5 nawiązuje do pierwszej części mam nadzieje że jej nie skopali ...