Oz: Wielki i Potężny

Oz: The Great and Powerful
2013
6,1 62 tys. ocen
6,1 10 1 61980
5,5 35 krytyków
Oz: Wielki i Potężny
powrót do forum filmu Oz: Wielki i Potężny

Dla dzieci owszem, dobry. Ale jak dla mnie przekoloryzowany. Dziwnie dobrana obsada, do Theodory nie pasowała mi Mila Kunis. To ją od razu można polubić oglądając ten film, a nie Michelle Williams (Glinda) - niby wcielenie dobra. Michelle jest nijaka, a Mila pokazała, że mimo słodkiej buźki może grać każdą postać i to ona nadaje charakter tej dwugodzinnej przygodzie.

Do samego końca trzymałam stronę Theodory, mając nadzieję, że Oz ją jakoś uratuje... A tu wielkie rozczarowanie.

Zły dobór aktorów - takie jest moje zdanie!

użytkownik usunięty
elo_tu_justina

Ja mam wątpliwości czy nawet dla dzieci sie nadaje. Wychowane na bajkach pixara, dreamworks i disneya tych wszystkich Shrekach itd moga sie wynudzic jak i ja sie wynudzilem. A obsada faktycznie, dobrana fatalnie.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 7
elo_tu_justina

dokładnie zły dobór aktorów :/ widziałem ten film i az mnie nerwy poniosły moja mila stała sie zła ;( sadziłem ze na koniec on ja zmieni i beda razem a on jakas biała wola yyyy ;/

remu09

gdyby odmienił theodore to cały film nie miałby sensu ! film pokazuje to co działo się przed wydarzeniami z orginału . pokazano jak czarownice stały się złe , a w pewnym momencie pokazano nawet tchórzliwego lwa :)

ocenił(a) film na 7
lolmiki

no tak ale mimo wszystko szkoda mi tej złej czarownicy ona go kochała :( czytałem ze bedzie kolejna czesc tak wiec licze ze jeszcze wszystko sie wyprostuje :P bo jak nie ... :D

ocenił(a) film na 6
elo_tu_justina

mnie też zawiodło to, że Mila nie została dobra na końcu.. :(
gdyby nie ładne efekty tego filmu, to byłoby niżej.

ocenił(a) film na 7
daniel_wski

dokładnie ten wodospad to jak z avatara :P