Oz: Wielki i Potężny

Oz: The Great and Powerful
2013
6,1 62 tys. ocen
6,1 10 1 61980
5,5 35 krytyków
Oz: Wielki i Potężny
powrót do forum filmu Oz: Wielki i Potężny

Ciekawe co z tego wyjdzie. Dla mnie klasyk z Gerland to filmowe arcydzieło.

Logan87

Zaczynam mieć wrażenie, że niedługo ludzie będą chcieli remake'u "Brudnego Harry'ego", ale pod warunkiem że tytułową rolę zagra Depp. To naprawdę dobry aktor, ale chęci jego fanów, aby obsadzać go wszędzie gdzie tylko się da to już paranoja.

użytkownik usunięty
Logan87

Depp tu, Depp tam. Ciągle Depp. Depp robi się przereklamowany.

Depp jest przereklamowany. Jest dobry, ale nie wybitny. Rola Jacka Sparrowa wyszła mu genialnie, ale pozostałe role średnio, po prostu przeciętnie, dlatego nigdy nie rozumiałem zachwytu nad nim. Lubię go, ale gloryfikacji jego osoby nie mogę zrozumieć.

użytkownik usunięty
Morduch

Ja również. Aktorem jest średnim, bo w ogóle nie odnajduje się w innych filmach, oprócz tych groteskowych produkcji Burtona. Przystojny wg mnie też nie jest. Wygląda teraz jak zwykły menel.

mi sie obecny image deppa podoba [to chyba jedyna rzecz],wyglada jak wyzwolony artysta z lat 80-90.

użytkownik usunięty
aew4334555

Dla mnie po prostu wygląda jak menel. Ale szanuję jego styl. Tak samo jak aktualną długość włosów Pitta i jego bródkę, choć w ogóle mi się nie podobają...

Nie zgodzę się z Tobą. Owe groteskowe role zaczął dostawać mniej więcej po roku 2005. Człowiek który płakał, Czekolada, Arizona Dream, Rozpustnik, Marzyciel - filmy poważniejsze i w nich też sprawdził się świetnie. Ale fakt faktem, też czuję przesyt nim. Mi by nie pasował do Oz, dobrze, że wzięli młodszego aktora.

Morduch

Poza Sparrowem średnio? Obejrzyj LVP i Sweeney Todd.

MisterGonzo

Dokadnie... Nie zapominajmy, że miał też niesamowite role w filmach, gdzie Burton nie miał nic do czynienia. Rozumiem, że Tim robi specyficzne filmy, jak i role, w których według mnie Depp wypada świetnie, ale nie można powiedzieć, że zabrakło bardziej... Hmm... Dorosłych ról...? Obejrzyjcie np.: Jeźdźca bez głowy, gdzie według mnie- mistrzostwo

Morduch

Jak zwykle... Sparrow nie wyszedł mu wcale jakoś genialnie. Większość ocenia go właśnie za tę rolę. A widziałeś Edwarda Nożycorękiego, Ed Wood, Las Vegas Parano, Marzyciel, Jeździec bez głowy i dla mnie genialna rola Sweeney Todd? Chociaż zgadzam się, że wpychanie go wszędzie to lekka przesada :)

Logan87

Ja się cieszę że bez Deppa :D Za dużo się na nosił tych cylindrów xD Ale fajnie byłoby zobaczyć Downeya Jr. :l No cóż,Franco nie jest zły :D

Logan87

co wy macie z tym przecenianym aktorzyna?im mniej produkcji z tym blazenm tym lepiej.

Logan87

Bez Deppa bo Burton tego nie kręci... :PP

Logan87

Johnny jest wspanialym , ale dajmy takze szanse nowym :p

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
Logan87

Popieram chetnei zobaczylabym go w tej roli, ale wtedy to juz totalnei zostalby zaszufladkowany

Logan87

Brakuje Deppa :) ale i tak pojde sie rozerwac na bajce w 3 D :) trzeba zobaczyc innych w takich rolach...ide na pewno ! :)

ocenił(a) film na 7
fruzia_3

Ja tam się bardzo cieszę, że nie ma tu Deppa. Od razu chęci na film większe. Przereklamowany, kojarzyłby się z inną Hollywoodzką wersją bajki, Alicji w krainie czarów , a tak chociaż mamy Franco, którego nie ma wszędzie i nie wyskakuje z lodówki ;))

ocenił(a) film na 6
Solarie

Może obejrzę dla Mili Kunis - ona spoko jest :)
Ale fakt, bez deepa to już nie to samo będzie ;/

ocenił(a) film na 7
Artemisek

Nie będzie to samo racja. Każdy ostatni film jak i rola Deppa jest taka sama. Na reszcie dostaniemy coś nowego ;)

Logan87

Jak widzę większość użytkowników nie chciałoby Johnnego w tym filmie, a w filmach Tima niby za dużo... Chętnie bym zobaczyła Deppa w tym filmie, bo według mnie ma w sobie to "coś" pasujące do takich filmów ze szczyptą magii, ale z drugiej strony, już widzieliśmy go może nie w takich samych rolach ale podobnych, więc jestem ciekawa czym pan Franco zaskoczy :)

ocenił(a) film na 7
Logan87

Zgadzam sie Oz z Garland to arcydzieło tylko tu jest inna historia , tutaj nie będzie Dorotki ;) , Bardzo lubie Franco ale jakos mi nie pasuje do tej roli , cenie tez rezysera za martwe zlo , spider-mena , czlowieka ciemnosci itd czekam na ten film

ocenił(a) film na 10
Logan87

Reżyser chciał obsadziś w tej roli Deppa, temu drugiemu jednak nie pasowały terminy zdjęć.

Logan87

A Deppa mają niektórzy już dość...:/