Oz: Wielki i Potężny

Oz: The Great and Powerful
2013
6,1 62 tys. ocen
6,1 10 1 61980
5,5 35 krytyków
Oz: Wielki i Potężny
powrót do forum filmu Oz: Wielki i Potężny

jeśli ktoś już widział film to mam pytanie - czy można na niego zabrać dzieci : 7 i 10 ? - będzie się
podobał?

ocenił(a) film na 6
nestia

Nie jestem w stanie powiedzieć czy się będzie podobał czy nie, ale niektóre sceny spotengowane efektami 3D i dudniącym dźwiękiem raczej średnio nadają się w moim mniemaniu dla dzieci. Film jest naprawdę mroczny i solidnie zastanawiam się do kogo jest skierowany. Dla dzieci jak już pisałem nie bardzo, starszych znudzi po pierwszej godzinie. Może młodzież? Chociaż też nie bardzo. Takie uniwersalne coś i dla wszystkich i dla nikogo. No i stanowczo odradzam dubbing. Niby zrealizowany ok, ale jak to dubbing- całkowicie wypiera film z emocji (no chyba, że nie ma wybory z tego czy innego powodu).

ocenił(a) film na 5
widelec

Jak dużą rolę ma Bruce Campbell? Czy wypatrzyłeś ukrytego w filmie Oldsmobile'a Deltę 88? Pytam jako fan "wczesnego Raimiego".

ocenił(a) film na 6
_Szaman_

Bruce Campbell? Krótki epizod. W sumie jedna scena o zabarwieniu humorystycznym. Auta nie wypatrzyłem, ale i go nie szukałem więc może dlatego.

ocenił(a) film na 5
widelec

Dzięki za odpowiedź :) Nic dziwnego, auto jest pewnie zakamuflowane jak w 'Szybkich i martwych" gdzie robiło za wagon.

widelec

dzięki za pomoc - te 3 d to by przeżyli znając ich ale jeśli mówisz że taki bardziej mroczny a nie w kierunku baśniowym to chyba sobie jutro odpuszczę : /

nestia

o bynajmniej nie jest mroczny! wszystko utrzymane w bajkowym stylu: złe czarownice wyjęte prosto z książek dla dzieci, powiedziałabym, że wręcz przerysowane, nic strasznego; pociechom powinno się spodobać, mój brat był bardzo zadowolony :)

ocenił(a) film na 8
nestia

Właśnie wróciłam z kina z mężem i 8 letnim synem. Mały jest zachwycony filmem, bardzo mu się podobał. Myślę że to film odpowiedni dla dzieci w wieku 7 i 10 lat. Polecam na rodzinny wypad do kina.

ocenił(a) film na 10
Makepeace78

Zabierać dzieci i się nie zastanawiać:)
Film jest piękną historią o walce dobra ze złem i wielkiej przyjaźni, a sam raz dla dzieci w wieku szkolnym:)

zireael_m

dzieki juz wiem ze nie mam sie co brac za ten film :)a szkoda bo jestem fanem raimiego :(

ocenił(a) film na 10
purum

eee, daj mu szansę:) co Ci szkodzi?

ocenił(a) film na 5
purum

Jest Bruce Campbell, Ted Raimi, Oldsmobile Delta 88 (podobno), Peter Deming czyli autor zdjęć ten sam co przy Martwym źle 2, Bob Murawski montażysta Armii Ciemności, Howard Berger charakteryzator od jedynki i dwójki, oraz Danny Elfman który napisał część muzyki do Armii, więc fan Martwego Zła ma parę argumentów aby się skusić. A pewnie jeszcze więcej nazwisk bo Raimi uwielbia współpracować z przyjaciółmi.

_Szaman_

raimi to nie tylko martwe zlo ale itak mocne argumenty :) poczekam na dvd

ocenił(a) film na 7
nestia

ja byłem dzisiaj z dzieciakami 6 i 9 lat i przez 1,5 h po filmie opowiadały sobie najciekawsze fragmenty.Jak najbardziej brac dzieci na kino warte uwagi :D