PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=843298}
6,5 3,8 tys. ocen
6,5 10 1 3794
5,8 5 krytyków
Północny bastion
powrót do forum filmu Północny bastion

Oglądając ten film nie wiem czasami czy akcja dzieje się w państwie leżącym w Europie czy Afryce. Dziękuję za tak liberalną , tolerancyjną Europę. Wolę,,zacofana,, Polskę

Frycha81

Francja to bogata Rumunia ,Francja to nie zachód panie to szambo . Polecam podjechać do Wiednia zobaczysz pan co to zachód ,czystość ,spokój i porzadek . Inny swiat

ocenił(a) film na 6
Frycha81

Witamy w Europie Zachodniej :) Są momenty, w których doceniam to, że nie mieliśmy kolonii, ani nie jesteśmy bogatym, zamożnym społeczeństwem o urozmaiconym programie socjalnym. Uważaj tylko na słowa, bo na mój podobny komentarz w innym wątku, odwiedził mnie troll filmwebowy i zagorzały obrońca afrykańskiej kultury :D

ocenił(a) film na 6
nieSEZONOWI_youtube

Oby tylko do nas to nie dotarło. W końcu pewnej grupie politycznej bardzo na tym zależy, a UE mocno im wtóruje.

ocenił(a) film na 6
Bokciu

Życzyłbym sobie, żebyśmy jak najdłużej nie zaznali takiego ubogacenia kulturowego jakie dominuje obecnie w UK, Francji, Niemczech czy w Szwecji... ,,Krew mnie zalewa" kiedy słyszę tą głupkowatą retorykę o przyjmowaniu i wpuszczaniu kogokolwiek bez jasno sprecyzowanych zasad. Przy czym trzeba odróżnić ludzi, którzy rzeczywiście przyjeżdżają tu, bo uciekają przed wojną i chca pracować, od tych młodych byczków obwieszonych złotem, którzy chca sobie zrobić wakacje w Europie, a za socjal Merkelowej podbudować rodzinny budżet i utrzymać status wiecznie bezrobotnego :P

Temat rzeka, nie jestem tu by o tym rozprawiać- tylko jako kinomaniak dzielić się swoimi spostrzeżeniami z obejrzanych filmów, które czesto odzwierciedlają też kondycję i zmiany zachodzące we współczesnym świecie. Czy da się to oddzielić? Staram się tego nie komentowac w taki sposób jak pozwoliłem sobie powyżej, bo nie po to tu jesteśmy :)