5,7 34 tys. ocen
5,7 10 1 34218
5,3 30 krytyków
Płynące wieżowce
powrót do forum filmu Płynące wieżowce

Irytują mnie osoby, mówiące, że homoseksualiści to gwałciciele, pedofile czy nawet mordercy. Słysząc takie idiotyzmy, nie idzie się nie zażenować, a niestety słyszę to często.
Czy niektórzy są naprawdę tak głupi, że nie rozróżniają tego wszystkiego? Jeszcze lepiej - niektórzy "odważni" wolą tępić homoseksualistów za fałszywe oskarżenia zamiast zająć się prawdziwymi przestępcami. Taką brutalną krzywdę może robić każdy - heteroseksualista, biseksualista jak i homoseksualista, więc dlaczego zawsze wszystkie oskarżenia spadają na gejów? Nie mam pojęcia. Mam wrażenie, że nasz kraj coraz bardziej głupieje.
Często też mi się zdarza czytać wypowiedzi, że homoseksualizm to choroba psychiczna. Cholera, czy ludzie naprawdę są tak niedouczeni?! Jak dorosła myśląca osoba może nie rozróżniać orientacji seksualnej od choroby psychicznej? Co najmniej dziwne!

UntouchableEgoist

"Welcome to Poland"

UntouchableEgoist

Właśnie nasz kraj jest jako jedyny chyba normalny.Ludzie nie dali sobie wmówić, że zboczeńcy są oki a reszta jest be.Homoseksualizm nie jest chorobą lecz zboczeniem.Właśnie ty nie jesteś już osobą myślącą ale posłusznym baranem który wyje tak ja mu telewizor każe.

Moim zdaniem nie powinno się ludzi homoseksualnych przezywać, atakować to jest złe fakt.Natomiast nie podoba mi się, że homoseksualizm jest tak mocno promowany.Chcą nam na siłe wmówić iż to jest normalne.Ludzie nie dajmy się i walczmy z tym,niech nas przezywają od nienowoczesnych a my i tak myślmy swoje

ocenił(a) film na 5
JanBolton

"Ludzie nie dajmy się i walczmy z tym" - nie lepiej walczyć z kimś kto naprawdę na to zasługuje?
Stąd bierze ta krzywda wyrządzana przez nich, gdy zakładają na siłę rodzinę, a potem ją zostawiają. Homoseksualiści chcą ukryć, to że nimi są przez większość społeczeństwa, które jest nietolerancyjne. Potem takie rodziny cierpią, gdy osoba homoseksualna ich opuszcza, bo czuje się źle z osobą płci przeciwnej. Gdyby Polska była tolerancyjna nikt nie próbowałby zakładać rodziny, żeby ukryć swoją orientację, a wtedy i ludzie heteroseksualni by nie cierpieli.

* Mając na myśli homoseksualistów, mówiłam o gejach jak i lesbijkach.

UntouchableEgoist

Abstrahując zupełnie od tego, kto z kim i czy w ogóle powinien walczyć, to jeśli ktokolwiek zakłada rodzinę, żeby coś ukryć - angażuje inne osoby, wydaje na świat nowe osoby (!) z powodu jakiejś prywatnej gierki, to taki ktoś jest zwykłym idiotą i ultraegoistą. Niezależnie od tego, czy jest gejem, heterykiem czy transwestytą. Szukanie usprawiedliwienia dla takich ludzi jest wręcz niesmaczne.

ocenił(a) film na 6
UntouchableEgoist

Wyżej mamy przykład ;)

ocenił(a) film na 3
UntouchableEgoist

JanBolton, zgadzam się z Twoją wypowiedzią. Ostatnio bardzo głośno się zrobiło jeśli chodzi o homoseksualistów, a szczególnie ich dyskryminację. Do tej pory żyli i mieli się dobrze. Teraz wychodzą na ulicę i demonstrują swoje zboczenia domagając się normalnego traktowania i przyznania im praw do małżeństw, adopcji itp., bo to modne, czy postępowe. Guzik prawda! Co będzie później? Zaczniemy akceptować te ich wybryki, to zaraz pedofile, nekrofile poczują się dyskryminowani, gdyż przecież to także "ich sprawa, z kim sypiają"! Nie akceptujmy nadchodzącej z Zachodu mody na "tęczowe społeczeństwo"! Nikt nikomu nie zagląda do sypialni, jesteśmy wolnymi ludźmi, także nasze zboczenia czy fantazje zostawiajmy właśnie tam. Nie wywlekajmy tego na ulice, ekrany kin, bo jest to bardzo niesmaczne...
Co do wypowiedzi UntouchableEgoist, ciekawa jestem skąd bierzesz takie informacje, że homosie to "gwałciciele, pedofile czy nawet mordercy". Nie wiem, czy sama to wymyśliłaś, czy wystarczyło Ci przeczytanie komentarzy kilku niedouczonych osób. Jeszcze jedno, Nasz kraj nie głupieje, on właśnie nie daje się ogłupić przez kolorową Europę!

ocenił(a) film na 6
asiukochanie

zmian już nie zatrzymacie konserwy.

ocenił(a) film na 3
Maciek_2

żadne zmiany nie następują i dzięki Bogu :)

ocenił(a) film na 6
asiukochanie

oj następują, widać to na każdej płaszczyźnie życia w polsce :)

ocenił(a) film na 8
Maciek_2

Niech następują szybciej :-)

ocenił(a) film na 10
Czesiaruda

Dokładnie niech następują szybciej :)

ocenił(a) film na 10
asiukochanie

To bardzo ciekawe co piszesz. To znaczy, że para damsko-męska całująca się na ulicy też Ci przeszkadza. Szczerze mówiąc myślę, że nie. Ahhh nie wklejajmy na ekrany? Czyli mam rozumieć, że nie oglądasz połowy filmów w TV, gdyż w większości z nich są całujące i robiące innego typu rzeczy pary damsko-męskie. Związki heteroseksualne na ekranie oglądasz, ale homoseksualne już Ci nie pasują. To jest dopiero chore.

ocenił(a) film na 3
Bella98

Jeśli w Twoim mniemaniu całująca się para damsko-męska jest przykładem zboczenia, to nie mam słów. Heteroseksualizm jest naturalnym elementem życia, za to homoseksualizm ohydnym wynaturzeniem, na które JA patrzę z obrzydzeniem.

ocenił(a) film na 10
asiukochanie

Pozwól, że zacytuję Twoją wypowiedz "Nikt nikomu nie zagląda do sypialni, jesteśmy wolnymi ludźmi, także nasze zboczenia czy fantazje zostawiajmy właśnie tam. Nie wywlekajmy tego na ulice, ekrany kin, bo jest to bardzo niesmaczne..." Skoro mówisz w ten sposób, to rozumiem to tak, że pary heteroseksualne, też muszą się wszędzie ukrywać, to wynika z Twojej wypowiedzi. A homoseksualizm, nie jest niczym niezwykłym, to po prostu inna orientacja seksualna i jeśli trochę wcześniej osoby homoseksualne, zaczęłyby się odkrywać, teraz było by to czymś normalnym. Myślę, że dla osób homoseksualnych, to właśnie homoseksualizm jest czymś naturalnym i oni nie potrafią tego zmienić... tak jak osoby heteroseksualne nie potrafią zmienić swojej orientacji

ocenił(a) film na 3
Bella98

Jesteś ułomna i nie rozumiesz, czy po prostu nie potrafisz czytać ze zrozumieniem? Nie mam zamiaru kolejny raz się produkować, przeczytaj powyższą wypowiedź jeszcze kilka razy, a może w końcu zrozumiesz.
Homoseksualizm nie jest niczym niezwykłym, prawda. Zwykła dewiacja jakich pełno. Dziwne, że jeszcze nie robi się filmów o zakochanych pedofilach czy zoofilach...

ocenił(a) film na 10
asiukochanie

Przeczytaj sobie nazwę tego tematu ! I zrozum, że homoseksualizm nie ma nic wspólnego z pedofilią czy zoofilią, dwie zupełnie różne i odbiegające od siebie wątki -.- N

ocenił(a) film na 6
asiukochanie

nie ma to jak ludzi nazywać ułomnymi.

asiukochanie

No niesety jeśli już kogoś trzeba nazwać w tej dyskusji ułomnym to tylko ciebie dziewczyno :) Bella.. odpowiedziała ci bardzo dobrze i popieram to w 100 procentach.

ocenił(a) film na 8
asiukochanie

Czy ty zrozumiesz że homoseksualizm to nie dewiacja i nie choroba tylko orientacja i twój tekst o pedofilach czy ty homofobie nie jesteś wstanie zrozumieć jednego ze pedofil krzywdzi dziecko uprawiając z nim seks, dziecko które jest nie świadome tej sfery życia, a zoofil krzywdzi zwierze wiec jak można stawiać pedofilie i zoofilie kolo homoseksualizmu, który dotyczy dorosłych w pełni świadomych osób, które się kochają pożądają tak ciężko to jest zrozumieć ?

ocenił(a) film na 3
slayer6

Nie, nie zrozumiem. Radzę również zapoznać się ze znaczeniem słowa "homofob". Ja homosiów się nie boję, ja się ich brzydzę.

slayer6

Niektórzy uczeni już od dłuższego czasu próbują nazywać pedofilię "inną orientacją seksualną", dzisiaj mówi się, że krzywdzi jutro, że "kocha"...

ocenił(a) film na 8
f2k

takie pieprzenie za przeproszeniem pedofilia zawsze pozostanie zboczeniem i koniec kropka, a ten co nazywa homoseksualizm zboczeniem i choroba sam powinien iść się leczyć.

slayer6

"Pedofilia zawsze zostanie zboczeniem". To samo mówiło się o homoseksualistach a jednak zaczyna się robić inaczej. ..
Żeby nie być gołsłownym - w Holandii, w kraju w którym mieszkam, do parlamentu o mało nie weszła partia pedofili! PEDOFILI! Uwierzysz??
Za 100 lat to chyba będzie normalne zachowanie ludzkie! Tak jak teraz próbują to zrobić z homo - wprowadzić do życia, niech budują rodziny itp.
Nie popieram tego.
Ale każdy ma swoje zdanie....

ocenił(a) film na 3
asiukochanie

Widzę,że towarzystwo wzajemnej adoracji również nie potrafi dokonać poprawnej analizy dosyć jasnej i przejrzystej wypowiedzi. Zadałam jej pytanie, bo nie wiedziałam, czy muszę to jakoś specjalnie zobrazować by zrozumiała. Nie nazwałam jej ułomną.

ocenił(a) film na 5
asiukochanie

do tej pory żyli i mieli się dobrze? otwórz oczy, człowieku. ludzie innej orientacji, a zwłaszcza mężczyźni (bo dla niektórych dwie macające laski są ok, chociaż to dla mnie kompletnie niezrozumiałe) byli, są i będą gnębieni przez to, że są pod jakimś względem inni.