potrzebuje czasu na naukę tolerancji i nie ma co się, aż tak bardzo spinać na tych którzy uważają, że homoseksualizm powinien być dalej tematem tabu. Dla większości Polaków jest to temat nowy, obcy. A co jest nowe to z reguły jest uznane niebezpieczne. W dodatku utrudnieniem jest to, że większość osób nietolerancyjnych nigdy nie znało żadnego homoseksualisty. Na razie nie da się przeprowadzić (w większości przypadków) dyskusji o homoseksualizmie, z osobami uprzedzonymi. Bo tacy zazwyczaj uważają, że nie ma o czym rozmawiać. I dowodem na to jest nawet to forum i ilość zablokowanych wpisów.
Każde społeczeństwo potrzebuje czasu na zmiany. Od zniesienia niewolnictwa do "jako takiej" tolerancji wobec ciemnoskórych w USA minęło prawie 100 lat.
Jak ktoś chce zobaczyć o czym były zablokowane wpisy to trzeba wejść w zakładkę "dyskusja", a następnie kliknąć "obserwuj temat". Wejść w "obserwowane" i można zobaczyć część postu.
"potrzebuje czasu na naukę tolerancji" - czytaj - potrzebujemy dwupokoleniowego prania mózgu przez lewicową ideologię. Przecież wkłądanie penisa w odbyt drugiego faceta jest takie "postępowe" i trzeba się z tym afiszować na każdym kroku. A im bardziej jesten procent dewiantów trzyma za mordę 99% normalnych, to tym wyższych stopień "tolerancji". Patrzać na to co się wyczynia na Zachodzie i terazu nas, stwierdzam, że lewactwo to choroba umysłowa.
na tym polega wolność o którą niedawno walczyliśmy. Każdy może afiszować się z tym co mu się podoba( oczywiście w ramach prawa), a co nam wcale się podobać nie musi.
W Polsce co roku powstaje z 20 filmów o miłości kobiety i mężczyzny i nikomu to nie przeszkadza. Powstał jeden o miłości dwóch facetów? LEWACTWO! PROPAGANDA! SPISEK!
na tym polega wolność o którą niedawno walczyliśmy. Każdy może afiszować się z tym co mu się podoba( oczywiście w ramach prawa), a co nam wcale się podobać nie musi.
Na tym ta wolność ma polegać wg Ciebie? Że blokuje się większość niewygodnych tematów? Masz przykład jacy to :tolerancyjni: są lewacy
Skąd się biorą takie debile jak ty? Nie, widocznie potrzebujemy prawicowego i kościelnego prania mózgu a nie prawdy o otaczającym świecie i rzeczywistości. Przeszkadza ci rzeczywistość? Skocz z mostu, zrób normalnym ludziom przysługę. Ktoś ci każe wkładać penis w odbyt innego faceta? Wkładaj go kobiecie, odbyt u obu płci jest taki sam, ale jak rozumiem wkładanie go w tyłek kobiecie jest normalne tak? Kto się tu pajacu obnosi z czymś? Obejrzałeś film w ogóle? Jak widzę nie. To jest film o gejach, którzy istnieją i istnieć będą. Obejrzyj wpierw film prawicowa szujo a potem napisz o nim. Jak sobie przypomnę co się wyczyniało w III rzeszy albo co się wyczynia w Rosji czy krajach zdziczałej Afryki, uważam że należy wam się kula w łeb. Jak rozumiem, problem Zachodu rozumiesz jako problem islamistów? Bo innych problemów tak nie widzę. Pewnie mylisz akceptację dla homoseksualistów z polityką otwartych ramion dla imigrantów z krajów muzułmańskich, prawactwo to jest ciężkie umysłowe kalectwo jak widzę.
Nasze społeczeństwo tak naprawdę nigdy do tego nie dorośnie. Nie pozwolą im na to Mohery.
Żeby było jasne - nie wychwalam gejów pod niebiosa, lub coś w tym stylu, ale... Przecież ktoś taki może znaleźć się w każdej rodzinie. Nawet mojej. I np. miałabym takiego syna, to co wtedy? Mam go zabić, by uradować społeczeństwo?
Nic takiego nie powiedziałem. Nie rozumiem tylko, czemu mają być świętą krową. Mówię w wymiarze ogólnospołecznym, nie personalnym. Napisałaś o społeczeństwie, to wypowiedziałem się o społeczeństwie.
Oczywiście, że nic takiego nie powiedziałeś, spokojnie. Po prostu zawczasu podkreśliłam swoje stanowisko, by nie powstała niepotrzebna kłótnia. Naprawdę szanuję Twoje zdanie :)
A tak poza tematem - widziałeś już ten film? I jaki on jest? Wart obejrzenia? Tak pytam, bo strasznie mnie kusi ten film :)
Ale co to znaczy "mają być świętą krową"? Ktoś coś takiego proponuje? Coś takiego jest w tym filmie? Co to w ogóle ma znaczyć?
Musimy leczyć tych ludzi , w Biblii, Bóg mówi o homoseksualizmie, że jest to obrzydliwość, bezwstyd i zboczenie (Rz 1,27),grzech przeciwny naturze (Mdr 14,26; Rz 1,26), a ci którzy się takich czynów dopuszczają plugawią się (Kpł 18,24) i będą wyłączeni spośród swego ludu (Kpł 18,29), a będą ukarani śmiercią (Kpł 20,13) i nie posiądą Królestwa Bożego.
Spoko. To ja Ci życzę chociaż jednego geja w rodzinie (np. własne dziecko). Ciekawe, co wtedy zrobisz?
Wcale nie zapędziłam. Tak się składa, że mam w rodzinie geja i wiem jak to jest być świadkiem szykanowania pod adresem takiej osoby. Dlatego tego samego życzę tym, którzy mają coś do gejów, bo tylko w ten sposób jest szansa, że coś zrozumieją. Zwłaszcza Ty.
No cóż, sposób Twój wypowiadania się świadczy o mega niskiej kulturze na poziomie kloszardów (albo nawet jeszcze niżej).
Gdybyś nie zauważył, już dawno mamy XXI wiek a nie średniowiecze. A co za tym idzie - nauka poszła już na tyle do przodu, by udowodnić, że jednak to sprawa genów. Czyżbyś był podopiecznym ojczulka Ryzyka, skoro twierdzisz, że jest inaczej? A może jakiś księżulek zrobić ci na tyle dobrze, byś trzymał się takiej wersji dotyczącej gejów?
Szczerze życzę ci, by w twojej rodzinie pojawił się jakiś gej! Ciekawe, co wtedy zrobisz? Zabijesz go?
Tak, to sprawa genów. Ale orientacja i zachowania seksualne to coś innego. Zachowania można wykształcić - człowiek jest w stanie robić rzeczy, na które nie ma ochoty. I o to chodzi w obecnej promocji mniejszości seksualnych. Po prostu takim osobom trudno jest znaleźć partnera. Zwiększenie "tolerancji" i promocja spowoduje, że część ludzi hetero i bi z róznych pobudej wejdzie w relacje homoseksualne. Mi to nie przeszkadza, ale czy to ma aż taki sens?
Ja powiem w ten sposób - owszem, można być gejem, ale nie afiszować się z tym, jak to robią niektórzy (i to właśnie oni stanowią problem). W mojej rodzinie jest bliski kuzyn o takiej orientacji. Ale on kieruje się zasadą "moja orientacja - moja prywatna sprawa". Nigdy się nie afiszuje, nie całuje się ze swoim partnerem publicznie, nie trzyma z nim za rączkę (ale nie zaprzecza nigdy, że jest gejem). A kiedy ktoś próbuje go sprowokować do kłótni, to wtedy odpowiada zawsze krótko właśnie "Moja orientacja - moja prywatna sprawa". I tak jest prawidłowo, zarówno jeśli się jest gejem, lub hetero. Jednak niektórzy robią pewne rzeczy na oczach innych i to jest właśnie wkurzające. Ja jestem osobą tolerancyjną i potrafię zrozumieć, że ktoś ma taką a nie inną sytuację. Ale nie jestem tolerancyjna dla tych, którzy żyją tylko po to, by prowokować. Bo to właśnie nie ma sensu, a nie sama orientacja.
Dla czego gej ma się nie afiszować ze kocha drugiego faceta, czemu to ma być jakieś tabu, co w tym złego ze jeden facet pocałuje drugiego lub będzie z nim szedł za rękę. Nie rozumiem twojego podejścia facetowi i kobiecie wolno się obłapiać i całować publicznie, a gejom i lesbijkom już nie toż to paranoja, każdy ma swoje życie i nikt nie powinien w nie wchodzić butami, a jak ktoś jest ograniczony i mu się to nie podoba to niech nie patrzy.
Tu nie chodzi o to, że nie mogą pokazywać swoich uczuć publicznie - to dla mnie nie stanowi problemu. Problem się pojawia, kiedy pary homoseksualne urządzają pokazówki celowo, by prowokować, a tego już nie jestem wstanie akceptować.
Dla przykładu - znałam kiedyś pewną dziewczynę, z którą pracowałam. Była lesbijką i nikomu to nie przeszkadzało. Nawet byłam dla niej pełna podziwu, że z takim spokojem potrafiła mówić o swojej orientacji. Do momentu, aż pojawiła się inna dziewczyna, z którą urządzała kłótnie ze wszystkimi heteroseksualnymi, wmawiając nam, że ich dyskryminujemy ( a wcale tak nie robiliśmy). Potem zaczęły się prowokacje, celowo lizały się na oczach innych tak, by mieć pewność, że dostatecznie nas tym wkurzały.
Właśnie na tym polega różnica - geje i lesbijki mi nie przeszkadzają, póki nie zaczynają urządzać celowych prowokacji, awantur. Wtedy to jest właśnie afiszowanie swojej odmienności.
....."tylko niektóre osobniki się upadlają - muzułmanie, pedały, ateiści, itp. "...I koniecznym jest dodać - oraz chrześcijanie !!
Nie trzeba szukać daleko i podawać od razu najgorsze grzechy - wystarczy poczytać wiele,wiele komentarzy na portalach , w tym również i na Filmwebie. Daleeeeeeeeeeeeeeko nam do doskonałości
I tym sposobem właśnie pokazujesz zakłamanie Chrześcijaństwa. Taaaa... Chrześcijanie są tacy dobrzy, porządni, cukierkowi i... w ogóle tacy anielscy. LOL Tak bardzo anielska jest religia, że w Biblii krew tak przypadkowo leje się strumieniami... Brak słów, po prostu.
'' A może jakiś księżulek zrobić ci na tyle dobrze, byś trzymał się takiej wersji dotyczącej gejów? ''
Piszesz o tolerancji, a dlaczego obrażasz księży? Wiesz o tym, że tolerancja to coś co objawia się wobec wszystkich ludzi, a nie tylko grupy o której piszesz? Żądasz tolerowania ludzi o innych poglądach, a sama tego nie robisz.
a dlaczego obrażasz księży?"Chyba się wygłupiasz-nawet w naszym katolickim kraju jest tyle doniesień o pedofilstwie księży,ich alkocholiźmie,pazerności/a przecież:prędzej wielbłąd przejdzie przez ucho igielne.../Na świecie całe diecezje bankrutują z powodu odszkodowań za pedofilstwo-a ty piszesz "obrażasz księży"!
Wiara to jedna sprawa,a księża to druga.Tylko,że idą do kapłaństwa z powołania,nikt i nic ich nie zmusza,bajają o grzechach,karze za nie,więc są surowo oceniani,bo swym postępowaniem podważają sens swego nauczania.
Aha, ta sama biblia, która mówi, że taką samą obrzydliwością jest noszenie ubrań utkanych z więcej niż jednej tkaniny. Bóg cię nienawidzi tak samo jak pedałów, pamiętaj o tym...
Ja odpowiem na to tym linkiem: https://www.youtube.com/watch?v=Tm1cOOWSn8g
Zasłaniasz się Biblią, to radzę obejrzeć ten filmik. Najlepiej jednak zrobisz jeśli obejrzysz cały film yt (w opisie filmu z pod linka). Jest to historia oparta na autentycznych wydarzeniach i porusza kwestię wiary, Biblii jeśli chodzi o homoseksualizm. Są tam również cytaty z Księgi Kapłańskiej, którymi sam się posłużyłeś, oraz wiele innych. Może po tym coś wywnioskujesz, bo jak to powiedział pastor "ślepa wiara jest gorsza od niewiary". na prawdę wszystkim wierzącym, hetero- oraz homoseksualistom polecam tę produkcję
Świetny link. Zupełnie zapomniałem o tym filmie. Powinna to być pozycja obowiązkowa dla naszych szkół.
A w Biblii jest też mowa o obcinaniu rąk, kamienowaniu cudzołożnic, oddawaniu córki i żony gwałcicielom by ratować własną skórę, sprzedawaniu kobiet lub braniu żon wroga w seksualną niewolę. Rozumiem, że idziemy twardo w rodzaj biblijnego szariatu i będziemy jak muzułmanie? Gówno mnie obchodzi patologia sprzed dwóch tysięcy lat, wykonana głównie na złość rzymskiej kulturze. Po co to cytujesz tutaj? By pokazać, że jesteś umysłowo niezrównoważony?
W tej samej Biblii jest napisane "jeżeli oko zmusza cię do grzechu to je wyłup,jeżeli ręka to ją odetnij,jeżeli język to go wyrwij".Ilu ludzi się do tego stosuje?Biblią się nie zasłaniaj,ludzie wycierają nią sobie gębę kiedy im wygodnie.
Biblia potępia homoseksualizm...szok.Cudzołóstwo też potępia,no i co???Nikt nikogo nie zdradza,bo biblia zakazuje?Z marsa kolego przyleciałeś?
Od przyjaciół gejów mamy się uczyć tej tolerancji??
Tu masz przykład: http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=x-DSfDHAdGQ
Taka to podwójna moralność lewactwa.
No niestety - jak wcześniej zwolennicy homoseksualizmu byli szykanowani na każdym kroku, to potem nic dziwnego, że tak się teraz zachowują. Coś za coś.
Haha haha;)) Kali ukraść Kali dobrze zrobić
gratuluje logiki - Wymagajmy tolerancji - nie od siebie ale od innych względem nas. No brawo;)
A czy ja napisałam, że nie wymagam tolerancji od siebie? W którym miejscu to napisałam?
''A czy ja napisałam, że nie wymagam tolerancji od siebie? W którym miejscu to napisałam?''
Obrażałaś ludzi religijnych. Przeczytaj mój post wyżej.
Ludzie religijni, szczególnie ci ortodoski skrajna katoprawica obrażają wszystkich dookoła swoimi banialukami płynącymi z 2 tys. letniej bajki. To wtedy jest wg. ciebie ok, ale jak inni prezentują im wiedzą naukową to już jest niedobrze :D
Zdaniem xeny to ci machajacy jezorami (chodzi o lizanie odbytu partnera) są normalni, a my mamy odchyły.
Hetero machają jęzorami na paradach hetero latając w gaciach i łapiąc partnerów za krocze na tychże paradach ?
Nie, hetero do takich rzeczy nie potrzebują parad, im wystarczy już zwykła dyskoteka albo kilka piw, kocyk w parku i zero wstydu.