Ja rozumiem, film o gejach, ok. Ale na Boga, wklejcie to w jakąś fabułę.
Mam wrażenie, że ten film został nakręcony wyłącznie po to, by pokazać, że w Polsce również można nakręcić
odważniejsze gejowskie sceny erotyczne. Jednakże tylko na tym nie można oprzeć fabuły filmu. To zdecydowanie za
mało. Co z tego, że w niektórych momentach (jak na Polskę) gra aktorska może wydać się zaskakująco 'odważna' skoro
otoczone jest to masą bezsensownych cichych, ciemnych scen, które ani nie wnoszą żadnej głębi (chociaż pewnie taki
był zamysł), ani nie dodają żadnego konkretnego toru temu filmowi. To była bardzo prościutka historyjka, opowiedziana w
nieco 'ostrzejszy' sposób...chociaż też nie przesadzajmy zbytnio z tym szokiem bo jest 2014 rok więc tego typu sceny to
dzisiaj nic nadzwyczajnego.
Gdyby to miało ręce i nogi, było o czymś - nie wyłącznie o coming oucie - to może ten film byłby coś wart. A tak? A tak jest
kolejny przerostem polskiej formy nad treścią. Szkoda, bo tych dwóch łebków potencjał na dramatycznych aktorów mają
dobry.
Zasadniczo podzielam tę opinię, tylko nie wiem o jakich "ostrych" scenach piszesz? Najbardziej ostrą sceną w tym filmie była scena robienia dobrze Sylwii. Sceny homo nic nie pokazały poza nagimi pośladkami. Nie było nawet 1 sceny łóżkowej z udziałem panów. Także jak na film teoretycznie branżowy to wyjątkowo ubogo i rzekłbym wstydliwie pod tym względem.
Już dawno nie przewijałem filmu w trakcie oglądania. Rozumiem, problematyka trudna, dramaty ludzkie, bohater cierpi ale na litość boską, po co te dłuzyzny? te ciemne, ciche sceny jak to kolega wyzej trafnie okreslił? czy świat gejów to świat mroku, deprechy, zaborczych matek i zdołowanych dziewczyn? I oni wszyscy tak stoją i patrzą kuźwa w dal? I dumaja na krawedzi łóżka? nie sądzę.
i to udźwiekowienie...znowu kuźwa połowe kwestii nie dało sie zrozumieć...
1/10 bo mam już ku...wa dosyć tego typu polskich "dzieł". Tych dłuzyzn, tego mamrotania, tego niedoświetlenia. DOŚĆ!
Podpisuję się pod wszystkimi opiniami i już nie muszę pisać swojej =) dzięki za to bo
szkoda mi czasu na opisywanie tego filmu i tracenie kolejnych minut życia po straconych
na oglądanie tej nudy .
Ale pewnie zaraz odezwie się tu kolejny który powie że wszyscy powyżej są
nietolerancyjnymi homofobami i to wszystko dlatego ...przecież komuś kto toleruje gejów
że są ,istnieją i mu to nie przeszkadza ten film MUSI się podobać ! =)