5,7 34 tys. ocen
5,7 10 1 34218
5,3 30 krytyków
Płynące wieżowce
powrót do forum filmu Płynące wieżowce

Uważam, że jest dobry. Nie podchodzi pod żadną kategorię, nie wiem, może tworzy nową,
niekoniecznie przyjemną, ale taki pojazd po nim jest dla mnie niezrozumiały. Kamera zza pleców
zawsze mi się podoba, dużo emocji, mało słów, trudne sceny, świetna gra aktorska, mocny
scenariusz. Dało się to zrobić lepiej, ale mnie wręcz zaszokowało, że zrobiono to tak dobrze.

c21h23no5_enazet

piękny tytuł postu :)))

c21h23no5_enazet

Mnie także ten film mile zaskoczył. Polskie filmy też są dobre jak widać na tym przykładzie.

ocenił(a) film na 9
c21h23no5_enazet

Też się zastanawiam nad ilością negatywnych opinii na forum o tym filmie. Mnie bardzo pozytywnie zaskoczył. Nie spodziewałam się zobaczyć tak dobrze zrobionego i zagranego filmu. Ciekawa fabuła, dobra muzyka. Nie rozumiem zarzutów o zbyt długie sceny. Przecież czasem musi być dłuższa scena żeby pokazać pewne emocje, wzmocnić. Zresztą nie ma co tłumaczyć. jeden to lubi drugi nie.

ocenił(a) film na 5
c21h23no5_enazet

Przepraszam ale niestety się z wami nie zgodzę, jak dla mnie Film absolutnie zepsuty. Po kilku zwiastunach i ogólnym opisie miałem nadzieję na wiele wiele więcej, a tu przysłowiowa lipa i komercha. Zaczynając od samego początku: ogólna fabuła trzyma się jako tako i co do niej przyczepić się nie mogę, Zdjęcia też całkiem ładne ale na tym pozytywy się kończą. Gra aktorska akurat dla mnie nie przypadła do gustu i emocji niestety nie widziałem tu za grosz. Myślę że o wiele lepiej zagrali by to prawdziwi geje i najwyraźniej te role (w sumie bardzo trudne) trochę chłopaków przerosły. Co do aktorów drugoplanowych, cóż, większość z nich to serialowe "gwiazdki" grające w każdej produkcji zupełnie tak samo tylko pod innym imieniem. Dialogi zapadające w pamięć: brak, prawdę mówiąc film jest bardzo "Cichy" akurat tutaj za bardzo. I najgorsze: może bym wybaczył wszystko to co napisałem wyżej ale z racji tego że jestem słuchowcem, braku muzyki wybaczyć po prostu nie potrafię. Osoba nade mną napisała że muzyka była "dobra" ja niestety się z tym nie zgadzam bo w większości scen tej muzyki nie było wcale!
Podsumowując: Moim skromnym zdaniem Film ma na celu jedynie szokowanie (np kręconymi włoskami między nogami "lubej" jednego z głównych bohaterów) oraz przede wszystkim zarabianiem pieniędzy. Niestety do mnie to nie trafia daje mierne 4 na zachętę za podjęcie kontrowersyjnego tematu.