PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=192901}

P.S. Kocham cię

P.S. I Love You
2007
7,4 166 tys. ocen
7,4 10 1 165877
5,5 17 krytyków
P.S. Kocham cię
powrót do forum filmu P.S. Kocham cię

Polecam przeczytać najpierw książkę, jest niesamowita, pozwala zobaczyć oczami wyobraźni całą historię Holly, pozwala wkroczyć w jej życie "z butami", pozwala płakać i śmiać się razem z Nią. Naprawdę rewelacja...
Film...no cóż, kompletnie nie dobrani aktorzy, jeśli ktoś nie czytał książki można obejrzeć, ale pozostawia wielki niedosyt...

ocenił(a) film na 7
Madzik_23

Zgadzam się z tobą, najbardziej chyba zawiodła mnie postać Daniela :/

Gosia_0809

Powiem szczerze, że ja nawet nie dokończyłam oglądać...żenujący dla mnie był sposób odbierania listów i masz rację Daniel...cóż mogę powiedzieć-nie polecam więc...

Madzik_23

popieram.

byle co odrywało mnie od niego, co naprawdę rzadko mi się zdaża przy oglądaniu tego rodzaju filmów. oczywiście pod warunkiem, że są naprawdę dobre.

a tu strasznie się rozczarowałam.
1. postać Daniela naprawdę mnie irytowała, aktor kompletnie źle dobrany. przede wszystkim Daniel w książce był przystojny (i zabawny zarazem), Harry Connick Jr. w tej roli - ani trochę.
2. sposób odbierania listów nijak ma się do tego z książki, który bardziej mi się podobał. przede wszystkim Holly musiała się wykazać cierpliwością i silną wolą - wszystkie dostała razem, a otwierała każdego miesiąca - tak jak Gerry ją prosił. w ten sposób udowodniła mu, że kocha go i wciąż ma do niego szacunek, chce spełnić jego prośby.
za to w filmie nijak mogła to udowodnić - każdy list dostawała osobno, w odpowiednim czasie.
3. i szczerze mówiąc - teraz zapewne większość na mnie naskoczy - Hilary Swank niezbyt pasowała mi do tej roli. chętnie zobaczyłabym jakąś inną, zdolną aktorkę w roli Holly.

podsumowując - ktoś, kto wcześniej przeczytał książkę może być filmem mocno zawiedzony. reszcie pewnie historia i sposób jej przedstawienia się spodoba. ja jednak radzę zapoznać się z książką i porównać :)
książka genialna, film już mniej.

pozdrawiam :*

ocenił(a) film na 6
oluskaa

hm... czytałam książkę i uważam że jest świetna...
filmu nie oglądałam ale mam zamiar obejrzeć choć szczerze mówiąc kiedy zobaczyłam samą galerię i obsadę trochę się rozczarowałam bo kilka szczegółów i postaci zupełnie inaczej sobie wyobrażałam... ale cóż film obejrzę...:)

"3. i szczerze mówiąc - teraz zapewne większość na mnie naskoczy - Hilary Swank niezbyt pasowała mi do tej roli. chętnie zobaczyłabym jakąś inną, zdolną aktorkę w roli Holly." - a mi nawet przypasowała do tej roli Hilary Swank:)

Madzik_23

zdarza* miało być, wybaczcie pośpiech i rozkojarzenie :)

ocenił(a) film na 3
Madzik_23

zgadzam się zdecydowanie, już na początku film mi się nie podobał i oglądałam go raczej na siłę , a książka mnie wciągnęła od razu.

paulincia1990

książkę pochłonęłam w kilka godzin, film strawiłam przy dwóch podejściach :/ a szkoda, bo mogłoby to być coś wielkiego:)

Madzik_23

Książki nie czytałam i pewnie dlatego film nawet mi się podobał (w każdym razie nie byłam jakoś strasznie rozczarowana). Ale po tylu pozytywnych opiniach chyba się skuszę i jednak przeczytam książkę :)

seyre

polecam gorąco, bo jest naprawdę genialna.
czytając ją wszystko przeżywasz razem z Holly. towarzyszysz jej w radości, jak i w smutku :) wszystko wydaje się bardziej realne niż w filmie.

ocenił(a) film na 8
oluskaa

zgadzam się, chociaż na początku denerwowało mnie że książka różniła się od filmu...i to znacznie. Bo podobal mi się filmowy pomysł wyczekiwania na listy, a w książce to wszystko tak jakoś od razu :/
ale i tak książkę się po prostu pochłania...zastanawiając się w trakcie nad swoim życiem przy okazji i tym, co by było gdyby.

Ja na filmach nie płaczę ale kurcze no...nie dało się nie płakać. Przynajmniej mi nie udało się powstrzymać łez.

natasza_11

a ja właśnie na filmie nie płakałam, za to na książce co chwila ;DD
widzę jeden plus filmu - genialny i baardzo przystojny Gerard Butler ;)

Madzik_23

Czytałem książkę i oglądałem film i również uważam, że książka jest znacznie lepsza. Pozdrawiam