PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=298834}

Państwo młodzi: Chuck i Larry

I Now Pronounce You Chuck and Larry
2007
6,6 42 tys. ocen
6,6 10 1 41852
5,9 8 krytyków
Państwo młodzi: Chuck i Larry
powrót do forum filmu Państwo młodzi: Chuck i Larry

Chciałbym być obiektywny i pomimo tego,że nie jest to arcydzieło to oceniam film na 9/10 bo naprawdę świetnie się bawiłem. O to chyba chodziło?! Po prostu widzę tu więcej plusów niż minusów.
Po 1 - OBSADA:
- Sandler, James, Biel, Buscemi (uwielbiam gościa),Aykroyd, Rhames, Chamberlaine (szczerze,nie poznałem go!) i absolutnie pozytywne zaskoczenie czyli Dave Matthews (wyśmienity wokalista).
Po 2 - HUMOR:
- tak jak mówi sama kategoria miała to być komedia i w pełni się to udało (przede wszystkim do łez rozbawił mnie Chińczyk)
Po 3 - KREACJE AKTORSKIE:
- J.Biel, od momentu zobaczenia serialu "7 niebo" niecierpiałem jej starsznie, (może dlatego, że miała tak irytującą rolę?) teraz jednak całkowicie zmieniam zdanie. W filmie wyglądała i zagrała cudownie, pierwszy raz zobaczyłem w niej piękną kobietę, a nie upartą dziewczynkę.
-V.Rhames, po tej roli jeszcze bardziej go lubię (Ving Rhames czyli filmowy twardziel, cwaniak, żartowniś, zagrał GEJA...ale za to jak - scena pod prysznicem:)
- wspomniany przeze mnie Chińczyk, był KAPITALNY myślałem że to Rob Schneider! ;D
Po 4 - MUZYKA:
-doskonale oddała klimat (Bee Gees, przeróbka Spandau Ballet, Cindy Lauper, George Michael (WHAM)

Dobra, "gejowska":) zabawa w doborowej obsadzie.
WARTO ZOBACZYĆ ! ! !

ocenił(a) film na 7
Robson_77

Zgadzam się, dawno tak się nie śmiałam na komedii (kilka razy się popłakałam ze śmiechu...).

Nie wiem czy to Twoja pomyłka bo napisałeś, że "myślałeś" że Chińczyk to Rob Schneider, a to był on. Zdziwiłabym się jakby go zabrakło w filmie Adama Sandlera...

ocenił(a) film na 8
Magi_Rose

Wolałem się asekurować słowem "myślałem":), żeby ktoś potem mi nie powiedział, że nie znam się na aktorach...bo w zasadzie Rob nie został wymieniony w czołówce. Tak czy siak był wspaniały! Dziękuje za potwierdzenie moich domysłów ;)

ocenił(a) film na 8
Robson_77

Ja sie nie kapnęłam ze to był Rob Schneider!
Ale film był fajny i bardzo śmieszny. Szkoda tylko że taki krótki, niespełna godzinę trwał.

ocenił(a) film na 8
sonnchen

Hehe, to co Ty oglądałeś...godzinny trailer ?

ocenił(a) film na 8
Robson_77

Nie -eś tylko -aś ;-)
Tak, oglądałam okrojonego z paru scen piratam, nie wiem co w tym takiego osobliwego. Ale chętnie przy najblizszej okazji oglądnę jeszcze raz cały film, bo pasuje mi taki humor.

ocenił(a) film na 8
sonnchen

sonnchen - najmocniej przepraszam. Teraz już wiem, że "aś" :)
Film polecam zobaczyć w całości !
Pozdrawiam

ocenił(a) film na 10
Robson_77

Mi sie tez bardzo podobal swiadek xD i ten dziadek co byl po tej gejowskiej imprezie xDD