PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=118442}

Pachnidło: Historia mordercy

Perfume: The Story of a Murderer
2006
7,4 326 tys. ocen
7,4 10 1 326406
6,4 49 krytyków
Pachnidło: Historia mordercy
powrót do forum filmu Pachnidło: Historia mordercy

Mam 1lat, czytałam książkę i 2 razy widziałam film. Wrażenia? Genialny i arcydzieło. A Ben Wishaw pasuje do bohatera, choć jednocześnie jest bardzo przystojny ;) A ci, którym film się nie podobał, radzę sięgnąć po książkę :P

ocenił(a) film na 7
susannah_simon16

Przepraszam, ile lat? :D

hodak

NO jeden. Nie umiesz czytać?:-))) //post za krótki

użytkownik usunięty
LV426

ja tam myślę, że 16...może nick prawdę mówi;-)

Genialna to jesteś ty,nie film.Roczek i już umiesz składać rozbudowane zdania.fiu fiu...

Ready2

Myślę, że chodziło twórcy tematu o 16 lat i pewnie zapomniała dopisać 6. Wpadki się zdarzają. Niestety z powodu przyczyn technicznych mojego dvd udało zobaczyć mi się tylko godzinę filmu. Dobra gra aktorów głównie Hoffmana i ciekawa choć delikatnie zawiła fabuła.

ocenił(a) film na 7
vitttek

Myślę, że wszyscy to wiedzą, ale lubią się czepiać :D

susannah_simon16

Nie wiem... ja rownież raz czytałem ksiązkę, ale za to tylko raz widziałem film. I powiem ci szczerze, ze to mi ten raz w zupełnosci wsytarczył, by wyrobic sobie zdanie na jego temat. Napewno nie jest genialny i napewno nie jest arcydziełem, wręcz przeciwnie, jest mocno spierdoloną adaptacją ksiązki. Nie jestem malkontentem, ale jak się powinno robic dobre adaptacje ksiązek pokazał David Fincher swoin Fight Clubem lub Frank Darabont swoim The Shawshank Redemption. Pachnidło Tykwera nie należy moim zdanie do udanych adaptacji...

Titus_

Racja, ,,Fight Club'' rewelacja, ale Fincher też nie należy do przeciętnych reżyserów.