PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=118442}

Pachnidło: Historia mordercy

Perfume: The Story of a Murderer
2006
7,4 326 tys. ocen
7,4 10 1 326406
6,4 49 krytyków
Pachnidło: Historia mordercy
powrót do forum filmu Pachnidło: Historia mordercy

Miłe zaskoczenie

ocenił(a) film na 7

Jestem mile zaskoczony, gdyż nie spodziewałem się, że film tak mnie wciągnie. Oczywiście nie zrobił na mnie totalnego wrażenia, ale tak czy inaczej zaskoczył.
Historia mordercy jest opowiedziana w bardzo ciekawy i płynny sposób, akcja toczy się ciągle do przodu, a przy tym mamy niesamowite lokacje, wszędzie brud, smród i ubóstwo, czasami aż człowiekowi robiło się niedobrze.
Przez pierwsze dziesięć, piętnaście minut reżyser wprowadza nas w historię pewnego człowieka, głównego bohatera filmu w sposób mistrzowski!
Potem ogląda się wszystko z nie mniejszym zaangażowaniem.
Wielka w tym zasługa reżysera, który sprawnie wykonał swoje zadanie, a praca kamery idealnie dostosowała się do obrazu.
Aktorzy zagrali brawurowo, że wspomnę tylko o trzech osobach, najlepszych z całego filmu: Whishaw - Hoffman - Rickman. Popisowe kreacje, szczególnie chyba drugoplanowa Dustina Hoffmana. A z kolei Ben Whishaw zagrał zapewne rolę swojego życia.
No i na koniec muzyka, która podkreśla atmosferę i dodaje klimatu tego thrillera czy czymkolwiek jest ten film.

Można się trochę czepiać kilku rzeczy, np. tego, że powonienie bohatera jest tak wrażliwe na zapachy, że może wyczuć kogoś nawet na kilometry! Naciągane, ale przecież to tylko film, dajmy się ponieść fantazji reżysera.
Polecam, bo film autentycznie wciąga i jest bardzo dobrze zrobiony.

ABEL

Dobrze napisane. Film jest jednym z ciekawszych osiągnięć ostatnich lat i to głównie zasługa sprawnego warsztatowo reżysera, który z historii tej (na podstawie bardzo ciekawej książki, polecam ci ją) wycisnął ile się da i przelał na obraz. Doskonały obraz, trzeba dodać.

Serleena

ABEL nie podajesz żadnych argumentów :) Poza tym nie wierzę, że jesteś na tyle mądry co ja żeby zrozumieć ten film.
Pozdrawiam

ocenił(a) film na 7
Ele_2

Eleonora
Twoja uwaga, że jakoby nie jestem na tyle mądry co ty, jest po prostu bezsensu! Skąd możesz wiedzieć takie rzeczy? I dlaczego mnie atakujesz?
A co do swoich argumentów, to... hmmm... napisałem, że film mi się podobał, miał dobry klimat, doskonale został zagrany i muzyka podkreślała wszystko. I historia też bardzo ciekawa. Jak widzę dla ciebie ten film jest arcygenialny. A dla mnie tylko bardzo dobry. To znaczy, że nie zrozumiałem go i jestem głupszy od ciebie? Zastanów się co piszesz, zanim to napiszesz.

ocenił(a) film na 10
ABEL

Abel wybacz, ale ta 'Eleonora' wyżej to tak naprawdę Beliar, który ma obsesję na moim punkcie, nienawidzi "Pachnidła" i za wszelką cenę usiłuje namieszać :-/ Założył takie konto - skopiował mój nick, avik itd. i zadowolony... No ale jak ktoś jest dzieckiem to się cieszy z takich rzeczy. Zobaczymy jak się będzie cieszyć jak będzie musiał ponieść konsekwencje tego postępowania, co zapewne nastąpi już niedługo.
Na przyszłość - dopóki nie zablokują tamtego konta, to kieruj się łebkiem przy moim nicku.

Oczywiście też uważam, ze jego wpis jest bez sensu.
pozdrowienia

ocenił(a) film na 7
Eleonora

A da się naprawdę skopiować nick i konto? Jakim sposobem?
Też pozdrawiam.

ocenił(a) film na 7
ABEL

Łebka już nie skopiuje :-)

ocenił(a) film na 10
ABEL

No wiesz to nie jest problem - po prostu zapisujesz czyjś avatar, zakładasz nowe konto, zapodajesz ten avatar, taki sam nick i jak chcesz to opis i temat na blogu - nic trudnego. Tylko punktów nie skopiujesz.
No ale wiesz to nie jest zachowanie normalnego człowieka ;P i nie jest to zgodne z regulaminem.
A tak swoją drogą zajrzałam na Twój blog - masz podobny gust do mojego :) i 'Twin Peaks' i Coenowie... jeszcze się zaprzyjaźnimy i tyle będzie ze złośliwości Beliara ;P

ocenił(a) film na 7
Eleonora

Nie cierpię takich ludzi jak Beliar, widać, że to dzieciak, który dorwał się do komputera i "spamuje", jak to się mówi tutaj, jak się tylko da.
Cieszę się, że mamy podobny gust i że się zaprzyjaźnimy.
A swoją drogą, to sporo masz komentarzy u siebie. Widać jesteś tutaj dobrze znana i lubiana.

ocenił(a) film na 10
ABEL

No wiesz tylko te tematy na blogu mam niezbyt filmowe :) ale co zabawne w takich mniej poważnych ludzie właśnie chętniej się wpisują. Ja się chętnie z Tobą pokoleguję ;))) zobaczyłam, że masz mojego ukochanego "Manhuntera" w ulubionych :>

ocenił(a) film na 7
Eleonora

Cieszę się z tego. Manhuntera widziałem już dawno temu, zanim jeszcze wyszedł na dvd i od razu mnie oczarował. Świetny klimat, zdjęcia, muzyka... Wszystko.
Taka jest prawda, że tutaj na filmwebie chętniej gada się o bzdetach, co nie znaczy, że to źle.

ocenił(a) film na 10
ABEL

Znaczy wiesz pod filmami to ja piszę o filmach. Na blogu tylko mam tak niefilmowo, co zresztą może się jeszcze zmieni.

ocenił(a) film na 7
Eleonora

Widzę, patrząc na twój blog, że lubisz myszki, szczurki oraz wierszyki. Bardzo ciekawą masz duszę...

ABEL

Ona nie ma duszy.
Poza tym nie róbcie offtopiku tyko gadajcie o Pachnidle. A może się pokochaliście? O to już nie przeszkadzam, juz sobie idę...

ABEL

|"Nie cierpię takich ludzi jak Beliar, widać, że to dzieciak, który dorwał się do komputera i "spamuje", jak to się mówi tutaj, jak się tylko da. "|

Łaha haha Eleonora ci wcisnęła ze to ja jej zrobiłęm na złość a ja wcale nic jej nie zrobiłem. Co ty taki łatwowierny? Zresztą mam to w nosie

ABEL

"lubiana"

Pfhrr

Eleonora

|"No wiesz to nie jest problem - po prostu zapisujesz czyjś avatar, zakładasz nowe konto, zapodajesz ten avatar, taki sam nick i jak chcesz to opis i temat na blogu - nic trudnego. Tylko punktów nie skopiujesz.
No ale wiesz to nie jest zachowanie normalnego człowieka ;P i nie jest to zgodne z regulaminem.
A tak swoją drogą zajrzałam na Twój blog - masz podobny gust do mojego :) i 'Twin Peaks' i Coenowie... jeszcze się zaprzyjaźnimy i tyle będzie ze złośliwości Beliara ;P:|

No narazie to ty jesteś złośliwa.
Ale widze że ty bardzo dobrze znasz sie na kopiowaniu kont. Założę sie że sama sobie skopiowałaś a teraz próbujesz mnie wrobic w jakis kanał. Tak się nie zachowują normalni ludzie. Poza tym ten niby podrobiony post jest napisany w twoim stylu...
No wybacz ale to nie ja ci podrobiłem konto, widze że napisane było wczoraj a ja akurat wczoraj nie miałem internetu...

Poza tym skoro piszesz o osądzaniu czy oskarzaniu to wiesz ale trzeba mieć jakiś dowód a w twoim przypadku takiego nie masz i nie znajdziesz bo ja w tej "zabawie" nie brałem udziału.

Eleonora

|"Abel wybacz, ale ta 'Eleonora' wyżej to tak naprawdę Beliar, który ma obsesję na moim punkcie, nienawidzi "Pachnidła" i za wszelką cenę usiłuje namieszać :-/ Założył takie konto - skopiował mój nick, avik itd. i zadowolony... "|

ŻE CO????????!!!!!!!!! nIE NO LUDZIE TO SĄ SZCZYTY!!! Ty myslisz że ja ci wszedłem na konto czy załozyłem jakies inne???? HAHAHAHAH Słuchaj 'aferzystko' ja nie mam nic wspólnego z tym, poza tym popatrz na datę tego twojego postu! Mnie wczoraj nie było na kompie!! Nie no, brak słow teraz zostałem znowu posazony o coś innego. No wiesz myslisz ze ja nie mam co robić tylko podrabiam cudze konta?? Poza tym nie jestem moderatorem czy innym a drugiego takiego konta podrobić się nie da, tak przynajmniej jest na forach że nie może być dwóch takich samych userów, tu chyba jest podobnie, nie wiem.
No kompletny szczyt głupoty, brak słów :(

|"No ale jak ktoś jest dzieckiem to się cieszy z takich rzeczy. Zobaczymy jak się będzie cieszyć jak będzie musiał ponieść konsekwencje tego postępowania, co zapewne nastąpi już niedługo. "|

Jakie konsekwencje? Ja nic złego nie zrobiłem

|"Oczywiście też uważam, ze jego wpis jest bez sensu. "|

Który? Ja w tym temacie nic wczesniej nie pisałem

ocenił(a) film na 10
Beliar

Jasne Beliar. Sciemniał dalej.

Eleonora

Nie ściemniam, pisze prawdę.

ocenił(a) film na 10
Beliar

Tak, jasne. Wiesz nagle jakiś tajemniczy ktoś zauważył, że pod "Osadą" pytałam Cię o argumenty, podrobił moje konto i poleciał pod "Pachnidło" (przypadkowo akurat ten film - też ciekawe, nie?), żeby się przyczepić do przypadkowej osoby z głupią pretensją z sufitu, że nie podaje argumentów. No i ten tekst o tym, że niby nie wierzę, że ktoś może zrozumieć jakiś film, bo tylko ja mogę - to samo pisałeś spod Beliara.

Eleonora

|"Tak, jasne. Wiesz nagle jakiś tajemniczy ktoś zauważył, że pod "Osadą" pytałam Cię o argumenty, podrobił moje konto i poleciał pod "Pachnidło" (przypadkowo akurat ten film - też ciekawe, nie?), żeby się przyczepić do przypadkowej osoby z głupią pretensją z sufitu, że nie podaje argumentów."|

Wszystko jest mozliwe... Poza tym wystarczy wejśc w twój profil i jak na dłoni jest podany spis tematów w których brałas udział, więc to że pojawił(pojawiła) się pod pachnidłem to jakos mało mnie dziwi. I dlaczego uważasz ze jesteś "przypadkowa osobą"?

|"No i ten tekst o tym, że niby nie wierzę, że ktoś może zrozumieć jakiś film, bo tylko ja mogę - to samo pisałeś spod Beliara. "|

To też akurat nie jest dziwne bo o poprostu ktos mół przeczytac wczesniej i potem to skopiować. Poza tym jest tu kilka osób, teraz nie wiem czy pod Osadą czy tutaj np 2night2morrow czy tez inni którzy się przyglądają naszym gadaninom, wiec wiesz....

ocenił(a) film na 10
Beliar

Beliar, to jest straszne, że Ty nie rozumiesz nawet prostej wypowiedzi. Piszesz mi "I dlaczego uważasz ze jesteś "przypadkowa osobą"?" No sorry, ale ja nic takiego nie napisałam. Zacznij wreszcie czytać z uwagą.
Natomiast co do innych osób i spisu tematów - nie w tym rzecz. Oczywiście, że można sobie zobaczyć kto, gdzie się wypowiadał i również można sobie poczytać te wypowiedzi, jednak nikt nie będzie się wysilać i najpierw czytać wszystko akurat z moich i Twoich wpisów by potem udawać Ciebie podrabiającego moje konto. Wiesz może Ty masz wielu wrogów, którzy chętnie by Cię w coś wrobili, ale nie sądzę by ktoś wybierał taki skomplikowany sposób wrabiania, a jeśli chodzi o mnie to nie ma na filmwebie osób poza Tobą jednym, które by miały taką obsesję na moim punkcie i za wszelką cenę chciały mi dokuczyć. Nadal więc zostajesz tylko Ty jeden.

ocenił(a) film na 7
Eleonora

Dlaczego tak się kłócicie? Podajcie sobie ręce na zgodę (oczywiście w przenośni) i zostańcie w dobrych stosunkach. Czy to takie trudne? Na świecie i tak jest dużo zła więc czemu dokładacie oliwy do ognia...
;-)

ABEL

|"Dlaczego tak się kłócicie? Podajcie sobie ręce na zgodę (oczywiście w przenośni) i zostańcie w dobrych stosunkach. Czy to takie trudne? Na świecie i tak jest dużo zła więc czemu dokładacie oliwy do ognia...
;-)"|

Nieee, to eleonora dokłada oliwy do ognia, widzisz co robi próbuje mnie wpuscić w kanał mówiąc że ja jej podrobiłem konto, a ja akurat nie mam co robić tylko się zajmowac podrabianiem kont. Ni tylko oczernianie i oszczerstwa, oskarżenia... i jak tu mówic o pokoju?

ocenił(a) film na 10
Beliar

Beliar, szkoda mi pomagać Ci w spamowaniu tego tematu, bo już wystarczająco wiele tematów zaspamowałeś. Fakty jednak są takie, że sam stwierdziłeś, że nie piszesz na temat topiców, pod którymi się wypowiadasz, bo nie chodzi Ci o dyskutowanie o filmach, tylko o zwalczanie mojej osoby. I to chyba wszystko wyjaśnia. Tak samo jak ganianie za mną po filmwebie. Piszesz, że nie chciało by Ci się podrabiać mojego konta. A chciało Ci się latać za mną i wpisywać się w kilkunstu tematach pod róznymi filmami, gdzie nie pisałeś na temat tych filmów tylko po prostu chciałeś mi dokuczyć i pisałeś osobiste, prymitywne docinki? No fakty pokazują, że chciało Ci się. No więc niestety jednak wynika z tego, że chce Ci sie robić takie rzeczy i jedyne na czym Ci zależy to prowadzenie takiej chorej wojny i spamowanie tematów z założenia poświęconych filmom. Mógłbyś mieć chociaż na tyle zdrowego rozsądku, czy honoru, czy po prostu przyhamować czasem swoją złośliwość by zostawiać w tych tematach w spokoju odnogi wątków, które jeszcze się uchowały i były poświęcone filmowi, pod jakim zostały założone. No ale nie - Ty nie jesteś w stanie. Nawet jak przez krótki czas jakas taka odnoga wątku pozostaje nie ruszona, a Ty wywnętrzniasz się na temat tego, co ja według Ciebie myślę (bo Ty to lepiej wiesz ode mnie) w innej odnodze, to i tak w końcu dopisujesz się nie na temat do tej jedynej pozostałej ostoi pisania o filmie. Wszystko niszczysz.

Eleonora

|"Beliar, to jest straszne, że Ty nie rozumiesz nawet prostej wypowiedzi. "|

Ja nie rozumiem? No właśnie ty nie rozumiesz, Piszesz:

|"Piszesz mi "I dlaczego uważasz ze jesteś "przypadkowa osobą"?" No sorry, ale ja nic takiego nie napisałam. Zacznij wreszcie czytać z uwagą. "|

Nieee??? Naprawde??

Własnie takie stwierdzenie zostało zawarte przez ciebie w tym fragmencie zdania:

|"żeby się przyczepić do przypadkowej osoby z głupią pretensją z sufitu, że nie podaje argumentów."|

Więc dlaczego znowu kłamiesz i sama nie rozumiejąc tekstu wmawiasz mi ze to ja go nie rozumiem?

|"Natomiast co do innych osób i spisu tematów - nie w tym rzecz. Oczywiście, że można sobie zobaczyć kto, gdzie się wypowiadał i również można sobie poczytać te wypowiedzi, jednak nikt nie będzie się wysilać i najpierw czytać wszystko akurat z moich i Twoich wpisów by potem udawać Ciebie podrabiającego moje konto."|

A skad wiesz o tym że nikomu by się nie chciało??? Czyżbyś znała cały świat?? Poza tym nie rozumiem stwierdzenia "udawać Ciebie podrabiającego moje konto", ok ktoś podrobił ciebie, to się akurat zgadza, ale tutaj nie zgadzam się że ktoś podrabiła mnie, no wybacz ale ja nie mam z tym nic wspólnego. Poza tym jaky mnie ktos udawał to by mi podrobił konto a nie tobie, ale ty mieszasz...

|"Wiesz może Ty masz wielu wrogów, którzy chętnie by Cię w coś wrobili, ale nie sądzę by ktoś wybierał taki skomplikowany sposób wrabiania, a jeśli chodzi o mnie to nie ma na filmwebie osób poza Tobą jednym, które by miały taką obsesję na moim punkcie i za wszelką cenę chciały mi dokuczyć. "|

A skad wiesz? Może masz pełno wrogów tylko o tym nie wiesz.

|"Nadal więc zostajesz tylko Ty jeden. "|

A także ty. Ja odpadam, więc zostajesz tylko ty, albo mieszko, nie mam pojęcia kto by jeszcze mógł to zrobić, widocznie to ktoś z twojej strony wrogów, aczkolwiek z mojej też ktoś by mółby być, no własnie np Mieszko...

ocenił(a) film na 10
Beliar

Napisałam cytuję: "Wiesz nagle jakiś tajemniczy ktoś zauważył, że pod "Osadą" pytałam Cię o argumenty, podrobił moje konto i poleciał pod "Pachnidło" (przypadkowo akurat ten film - też ciekawe, nie?), żeby się przyczepić do przypadkowej osoby z głupią pretensją z sufitu, że nie podaje argumentów."

I chodzi o ten temat, pod którym teraz piszę i o to, że ktoś z mojego podrabianego konta zarzuca ni z tego ni z owego użytkownikowi ABEL, że nie podaje on argumantów. I to właśnie użytkownik ABEL jest tu przypadkową osobą - to dokładnie wynika z mojego zdania. Nie wiem dlaczego jesteś w stanie nie zrozumieć takiego zdania i myśleć, że to ja jestem ową przypadkową osobą. Piszesz mi: "I dlaczego uważasz ze jesteś "przypadkowa osobą"?". A później jeszcze:
"Własnie takie stwierdzenie zostało zawarte przez ciebie w tym fragmencie zdania:
|"żeby się przyczepić do przypadkowej osoby z głupią pretensją z sufitu, że nie podaje argumentów."| "

Czyli uważasz, że ktoś udający mnie czepia się mnie samej i mnie samą nazywa przypadkową osobą. Beliar, czy Ty jesteś w stanie zrozumieć jakiekolwiek zdanie w normalny sposób??

I to Twoje idiotyczne przeświadczenie o licznych wrogach. Jak na razie wszyscy, których usiłowałeś zwrócić przeciwko mnie zareagowali niechęcią w stosunku do mnie. Wierzę, że ktoś mnie może nie lubić, ale normalnie jak ktoś kogoś nie lubi to po prostu go unika, a nie zostaje wielkim wrogiem i ciagle knuje jakieś niecne intrygi. Wiesz, tylko z Tobą tak jest, że jak się na kogoś uweźmiesz to popadasz w obsesję. I zrozum nareszcie, że świat nie jest tak złowrogi jak Ci się wydaje.

ocenił(a) film na 7
Eleonora

Dalej was pełno?

ocenił(a) film na 10
Eleonora

Zajrzałam tu z powodu nowego wpisu i zerknąwszy na końcówkę swojego ostatniego wpisu widzę błąd - w ostatnim akapicie powinno być "zareagowali niechęcią w stosunku do Ciebie", a nie jak jest "zareagowali niechęcią w stosunku do mnie".
Ale to tak w kwestii formalnej, bo chyba i tak nikt tego nie czyta, ale skoro to zauważyłam to poprawiam, bo ostatecznie to mój wpis więc siłą rzeczy zależy mi na tym by był prawidłowy.

Co do tego, co napisałeś ABEL to nie wiem czy chodzi o pełno nas w temacie, czy o pełno 'Eleonor'. Co do tego ostatniego, to zgłosiłam już kwestię tego podrobionego konta wielu osobom i niby sprawa została przekazana dalej i technicy mieli tamto konto zablokowac, ale jak widać dotychczas tego nie zrobili. Nie da się ukryć, że liczyłam na szybsze reakcje. Głupio tak, że nie można się doprosić o taką w sumie małą obronę i ktoś może taki numer wyciąć, a 'góra' to olewa. No, ale trudno.

Przy okazji życzę Wesołych Świąt :) i zachęcam do wysyłania choinek :) http://animalia.pl/choinka.php <reklamujmy ten link, bo to akcja zbierania karmy dla zwierzątek :> sorry, że tak pod filmem to piszę, ale może nikt mnie nie zakatuje biorąc poprawkę na świąteczny nastrój i cel przedsięwzięcia>

Eleonora

|"Zajrzałam tu z powodu nowego wpisu i zerknąwszy na końcówkę swojego ostatniego wpisu widzę błąd - w ostatnim akapicie powinno być "zareagowali niechęcią w stosunku do Ciebie", a nie jak jest "zareagowali niechęcią w stosunku do mnie".
Ale to tak w kwestii formalnej, bo chyba i tak nikt tego nie czyta, ale skoro to zauważyłam to poprawiam, bo ostatecznie to mój wpis więc siłą rzeczy zależy mi na tym by był prawidłowy. "|

Prawidłowy to był przed poprawką.

|"Co do tego ostatniego, to zgłosiłam już kwestię tego podrobionego konta wielu osobom i niby sprawa została przekazana dalej i technicy mieli tamto konto zablokowac, ale jak widać dotychczas tego nie zrobili. Nie da się ukryć, że liczyłam na szybsze reakcje. Głupio tak, że nie można się doprosić o taką w sumie małą obronę i ktoś może taki numer wyciąć, a 'góra' to olewa. No, ale trudno. "|

hehe poprostu cię olali. haahah

|"Przy okazji życzę Wesołych Świąt :) i zachęcam do wysyłania choinek :) http://animalia.pl/choinka.php <reklamujmy ten link, bo to akcja zbierania karmy dla zwierzątek :> sorry, że tak pod filmem to piszę, ale może nikt mnie nie zakatuje biorąc poprawkę na świąteczny nastrój i cel przedsięwzięcia>"|

A nawet fajny pomysł.

Może już weź na wstrzymanie z okazji Świąt Bożego Narodzenia

Eleonora

|"Czyli uważasz, że ktoś udający mnie czepia się mnie samej i mnie samą nazywa przypadkową osobą."|

A dlaczego twierdzisz ze jest to nie możliwe?

|"Beliar, czy Ty jesteś w stanie zrozumieć jakiekolwiek zdanie w normalny sposób??"|

Co do kwestii o przypadkowej osobie to z tego co pisałaś zrozumiałem ze to ty jestes przypadkową osoba, jeśli piszesz ż eto Abel to trzeba było to pisac już na poczatku mojego błednego zrozumienia a ty najpier to pociagnełaś dalej a potem wyjasniłaś, takie rzeczy się wyjasnia od razu! Zreszta skąd ja mam wiedzieć, nie ja pisałem tym kontem więc miałem prawo się pomylić, zresztą największa twoja w tym zasługa.

|"I to Twoje idiotyczne przeświadczenie o licznych wrogach. Jak na razie wszyscy, których usiłowałeś zwrócić przeciwko mnie zareagowali niechęcią w stosunku do mnie."|

Ja nikogo nie zwracałem przeciwko tobie, ale sama piszesz że zareagowli niechęcią w stosunku do ciebie, wiec ja już nie wiem czy ty jesteś swiadoma co piszesz.

|"Wierzę, że ktoś mnie może nie lubić, ale normalnie jak ktoś kogoś nie lubi to po prostu go unika, a nie zostaje wielkim wrogiem i ciagle knuje jakieś niecne intrygi."|

To ty mało zycia znasz.

|"Wiesz, tylko z Tobą tak jest, że jak się na kogoś uweźmiesz to popadasz w obsesję. I zrozum nareszcie, że świat nie jest tak złowrogi jak Ci się wydaje."|

Twoim błedem jest to że z czyjegos zdania potrafisz wyciagnąc jakies nieziemskie teorie z czyjegoś życia. Dalej to już żal mi klawiatury do dalszego odpisywania tobie.

Sama krązysz w swoim obłędnym kole, a ja na to patrze...

ocenił(a) film na 10
Beliar

I ja Ci też wszystkiego najlepszego życzę z okazji Świąt ;P

Eleonora

|"wszystkiego najlepszego"|

No ja już to widzę... chyba jesteś obłudna. Twoja zawiłość jest taka że strach, i granicy nie ma!

Mimo wszystko nawzajem. Trochę za późno, bo nie było mnie, widac mam ciekawsze rzeczy do roboty w Święta niż ty. A teraz to już chyba Mądrzejszego Nowego Roku 2008. A tej mądrości to by ci się przydało, oj przydało...

ocenił(a) film na 10
Beliar

Beliar to był sarkazm. Powinieneś był zwrócić uwagę na wyraz "też" i minkę na końcu ";P". Chodziło o to, że w dniu świątecznym, kiedy inni normalni ludzie, składają sobie życzenia Ty wypisujesz złośliwości na filmwebie. Po prostu śmieszny był ten Twój odpowiednik ludzkich życzeń światecznych i z tego właśnie zakpiłam.

A tak poza tym to nieładnie z Twojej strony, że zakryłeś swoimi wpisami tamten link do akcji światecznej. Wkleiłam go tu i tak niezbyt poprawnie, bo to przecież temat o filmie, ale skoro już to zrobiłam, to mogłeś okazać odrobinę serca i nie zakrywać go.