PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=118442}

Pachnidło: Historia mordercy

Perfume: The Story of a Murderer
2006
7,4 326 tys. ocen
7,4 10 1 326402
6,4 49 krytyków
Pachnidło: Historia mordercy
powrót do forum filmu Pachnidło: Historia mordercy

Pachnidło????

ocenił(a) film na 3

Ten film to jakies wielkie nie porozumienie!! 147min nudy!!!!!

tom3fcb

Po pierwsze nieporozumienie pisze się razem, a po drugie jesteś chyba trochę za płytki, żeby zrozumieć film tego rodzaju. Ubolewam nad Tobą i radzę obejrzeć ten film raz jeszcze...może wtedy dotrze co nieco do...Ciebie...

użytkownik usunięty
sol_1983

No tak, jeśli się komuś film nie podobał, to od razu jest on za płytku i za głupi.
A film jest nudny i wnerwiający.

filmu jeszcze nie oglądałam, choć martwi mnie trochę aż taka zmiana w postaci Grenouilla, ale książkę polecam bardzo bardzo gorąco!!;) może bardziej przypadnie do gustu?:) pozdrawiam

nie wiem co w tym filmie jest nudnego, a już tym bardziej wnerwiającego. Ujmę to tak to po prostu bardzo zmysłowy i trochę inny niż pozostałe produkcje film. Jest w nim coś magicznego, tak jak coś magicznego było w tytułowym pachnidle.

ocenił(a) film na 9
fisher

tom3fcb widocznie nie dorosłeś do tego filmu

ocenił(a) film na 5
fisher

magiczna to byla ksiazka! a film jest bardziej niz sredni... koncowa scena orgii ratuje. Podejrzewam ze gdyby nie to ze chcialam zobaczyc jak zostanie zekranizowana wylaczylabym ten film w polowie... Ale sie nie zawiodlam wiec ogolna ocena 6/10. Ale 6 jedynie za koncowke...

ocenił(a) film na 5
Miss_Cogito

sorki 5/10. uswiadomilam sobie ze niedawno "efekt motyla" ocenilam na 5, a Pachnidlo nie byl lepszy wiec na 6 nie zasluguje, wiec zrownuje obie produkcje. 5/10