PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=8485}
7,9 7,1 tys. ocen
7,9 10 1 7088
8,2 13 krytyków
Paciorki jednego różańca
powrót do forum filmu Paciorki jednego różańca

wzruszenie

ocenił(a) film na 8

i lzy zwłaszcz w końcowej scenie filmu,gorąco polecam. Wfimie obok znanych aktorów wystąpili również amatorzy, wspaniale zagrali.

ocenił(a) film na 10
yuno

Dokładnie tak....

Ania_z_Filipem

Racja...

ocenił(a) film na 10
yuno

moze amatorzy ale rzyciowi .. wygladalo tak jakby naprawde to przezywali -wspanialy film

ocenił(a) film na 10
yuno

nie wiem skąd piszesz, ja jestem rodowitym Ślązakiem, i dla mnie ten film (jak i inne z tzw. trylogii Pana Kazimierza Kutza) nie jest tylko zwykłym obrazem filmowym...to film o mojej Ojczyźnie - o Śląsku...i ja także mam na nim łzy w oczach...

ocenił(a) film na 9
jeansibelius

Film bomba. Dialog Bugdoła z dyrektorem kopalni w domu majstersztyk.

ocenił(a) film na 10
jeansibelius

A ja się trylogii Kutza bałem. Właśnie dlatego, że to filmy o mojej Ojczyźnie (nie wnikam tu, czy "małej", czy "dużej"). "Sól Ziemi Czarnej" trochę mnie rozczarowała, "Perła w Koronie" trafiła już we mnie głęboko, a "Paciorki..." to jeden z najważniejszych filmów mojego życia. Może i wielkie słowa, ale w stu procentach adekwatne. Idealnie trafione w moje myślenie o tym skrawku Ziemi. Czapki z głów.

ocenił(a) film na 9
rotrax

Szkoda, że takich filmów już się nie robi. To film niesamowity, autentyczny, naturalny, prawdziwy. Wzruszający ostatnia scena - przygotowane śniadanie, które już się nie odbędzie, nigdy...