PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=527134}

Pakt z diabłem

Black Mass
2015
6,7 53 tys. ocen
6,7 10 1 53205
5,2 23 krytyków
Pakt z diabłem
powrót do forum filmu Pakt z diabłem

Odrazu po tytule wzdrgnąłem się, czyżby film o Massie z Pruszkowa??... :D
A tak na serio to dla mnjie już za późno...Johnny sam sobie przypiął łatkę/order głupkowatego uśmiechu w głupkowatych rolach rodem z Piratów i innych Alicji i jak patrzę na niego w tym zwiastunie to niestety wciąż go takim widzę pomimo, że charakteryzacja świetna ,to jednak aktorstwo słabe, coraz słabsze...Łatka albo nawet sznur, chociaż nie zażyna się złotej kury nawet jeśli jest pokryta patyną.
Gdzie te role jak chociażby w Las Vegas Parano (ulubiony) czy innych...
Chociaż jakby tak głębiej się przyjżeć to Jack.S z Piratów jest jak reporter grany przez Deepa w Las Vegas.P tylko po odwyku z jakąś wszywką Nieprzekonuje mnie już ten aktor niestety...(z racji wieku?) I cała ta plejada innych ,podstarzałych aktorów drugoplanowych lat 90' jak Kevin Bacon też nie...Film o gangsterach(?) Już były i De Niro zrobił dobrze robotę więc po co znów drążyć i paprać? Koza z nosa z irlandzką Iriną? Wtf?! Nie słyszałem o takim konflikcie?! No dobra, widocznie był skoro film na faktach autentycznych
Takie jest moje zdanie choć mogiem się mylić.O wasze nie pytam, bo jest już w komentarzach to se poczytam, hej!

ocenił(a) film na 5
peterson78

Nie do końca zgadzam się co do Deppa. Faktycznie przez bardzo długi czas nie potrafił wyjść z roli Jacka Sparrowa i grał tą samą ekscentryczną postać niezależnie od filmu. Dopiero w Transcednecji zagrał trochę inaczej niż zwykle.
W zwiastunie Black Mass przypomina mi bardziej starego dobrego Johnnego z Donniego Brasco, tak że jestem dobrej myśli.
Nie wiem czemu czepiasz się aktorów drugoplanowych. Zebrała się fajna ekipa solidnych i dobrze znanych aktorów.
Nie chcę Cię rozczarować, ale jak się tak dobrze przyjrzeć to 99% filmów mainstreamowych to jakiś remake, ekranizacja książki, hybryda różnych filmów albo ten sam temat opowiedziany trochę inaczej. Właściwie nie ma filmów w 100% oryginalnych i innowacyjnych.
Black Mass wrzuciłem do obserwowanych i czekam na premierę, bo jestem mile połechtany trailerem.

ocenił(a) film na 6
peterson78

Tyle słów, a nie potrafiłeś zwyczajnie docenić tego zwiastuna?

Zgodzę się z Tobą, że Depp przesadził z głupkowatymi rolami (aż do obrzydzenia). Nigdy nie słynął z rzemiosła aktorskiego, nawet cytowane przez Ciebie oklepane LS Parano nie jest tutaj wyjątkiem. Ale w tym zwiastunie widzę ostry zwrot w innym kierunku - prosta, subtelna gra na emocjach. Od razu przypomina mi się jego najlepsza rola w Donnie Brasco. Zarzuty, które wyciągasz to imponderabilia w stosunku do tego, jak skonstruowana jest ta scena. Ciary przechodzą, jak słucham i patrzę na tę demoniczną postać. Daj szansę, wczuj się, nie wiem nawet, po co w tym wypadku jakaś zachęta, ten zwiastun naprawdę działa na głowę jak należy. Czekam na premierę.

wajus

Yoł! ;)

wajus

Słabą mam wyobraźnię...napewno nie taką jak Jack Sparrow... ;)

peterson78

człowieku oszalałeś! nie widziałeś Blow ?!