PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=527134}

Pakt z diabłem

Black Mass
2015
6,7 53 tys. ocen
6,7 10 1 53203
5,2 23 krytyków
Pakt z diabłem
powrót do forum filmu Pakt z diabłem

Szansa?

ocenił(a) film na 7

A teraz tak: jak myślicie, czy jest szansa, że zobaczymy wreszcie Deppa w całkiem porządnej kreacji aktorskiej w dobrym filmie?

ocenił(a) film na 6
candyyy

Wrogowie publiczni, Donnie Brasco, Las Vegas Parano moja Droga to tak na początek jeśli chcemy oceniać kreacje aktorskie Deppa ;)

ocenił(a) film na 5
DaroO2222

Chyba autorce chodziło o to, że filmy w rodzaju "Transcendencji", "Jeźdźca znikąd", czy "Mortdecai" nie były jednak na miarę poprzednich ról i dobrych filmów.

ocenił(a) film na 6
tocomnieinteresuje

chyba że,ale mogła to inaczej ubrać w słowa :)

ocenił(a) film na 5
DaroO2222

Pewnie pisała pod wpływem emocji;)

ocenił(a) film na 7
tocomnieinteresuje

@tocomnieinteresuje - prawda, dzięki za 'obronę' haha

@DaroO2222 spokojnie, akurat filmografię Deppa mam w małym paluszku, także nie musisz wymieniać jego kreacji aktorskich wartych uwagi. PS. Las Vegas Parano jest ponadczasowe, ale Donnie Brasco na początku raczej bym nie postawiła.

ocenił(a) film na 5
candyyy

;) Ja również mam przeciętne wrażenia po "Donnie Brasco", jako filmie, ale rola bardzo dobra. Plusem "twórczości" Deppa z tamtego okresu są mocne, wyraziste występy nawet w takich sobie filmidłach, jak "Żona astronauty", czy "Dziewiąte wrota" (zmarnowany potencjał książki). Początek nowego wieku to ostatnie "dobre" filmy niestety,

ocenił(a) film na 7
tocomnieinteresuje

A tak, właśnie uważam, że jego rola w "Żonie astronauty" jest trochę niedoceniana bo patrzy się zawsze przez pryzmat całego filmu (przeciętnego sci-fi właśnie) a akurat od Spencera nic więcej bym nie wymagała, także zagrany został tak jak powinien. Z nowego wieku doceniam bardzo "Rozpustnika", "Marzyciela" i "Sekretne okno" (Willy'ego Wonkę też bardzo lubię akurat) ale później to już długa droga w dół... (na czele z tym nieszczęsnym Mortdecai'em, boże, jak bolało).

ocenił(a) film na 10
candyyy

jak wreszcie ? rola w Black Mass pachnie nominacja do Oscara moja DROGA :D

ocenił(a) film na 8
mirron88

ZGADZAM SIE jak nic bedzie nominacja dla pana Depp'a, zaajebista rola dla Johnnego nie wiem jak Wy ale mnie troszke przeraza jego postac

candyyy

z traillera wyglada ze calkiem mozliwe http://www.imdb.com/video/imdb/vi2000990489/

ocenił(a) film na 7
candyyy

Na razie w zwiastunie widać popis charakteryzatorów, Depp zajeżdża starą manierą a la Wrogowie publiczni. Ciężko przewidzieć jakąkolwiek nagrodę na podst. tego trailera, ale oby nie dostał nic. Sparrow to była rola jego życia, którą powiela od wielu lat

ocenił(a) film na 7
katedra

właśnie trailer, patrząc na ostatnie jego role, zapowiada się wyjątkowo dobrze, także ciekawe jak to będzie całościowo

ocenił(a) film na 5
katedra

Sparrow to raczej gwóźdź do trumny, a nie rola życia;)

ocenił(a) film na 7
katedra

Nie ma co oceniać po zwiastunie czy to rola jedna z lepszych od parunastu lat, bo to tylko zwiastun, praktycznie jedna scena.
Został w tym trailerze dobrze ucharakteryzowany plus jego głos (śmiech), ale czy po zwiastunie ma już mieć nominacje do Oscara?
Pożyjemy, obejrzymy film i wtedy można oceniać, polemizować itp. Poczekajmy.

Sparrow to chyba rola życia komercyjna, bo na pewno nie artystyczna :)

ocenił(a) film na 7
lukasz12548

Rola życia to rola życia, nie ważne czy w australijskiej niskobudżetówce, czy w blockbusterze

candyyy

każda jego kreacja jest porządna, masz problem z głowa to ogladaj transformersy

ocenił(a) film na 7
guga_buzka

proszę czytać do końca i ze zrozumieniem -> w dobrym filmie. a jeśli chcesz poznać mój gust filmowy, wejdź na profil i sprawdź czy odpowiadają mi takie filmy jak Transformersi (chociaż nie widzę nic złego w oglądnięciu raz na jakiś czas filmu akcji...) zamiast bezmyślnie obrażać.

candyyy

nie obchodzi mnie twój gust, to ty bezmyślnie wypisujesz tutaj śmieci

ocenił(a) film na 7
guga_buzka

ok, typowy troll, pa