A teraz tak: jak myślicie, czy jest szansa, że zobaczymy wreszcie Deppa w całkiem porządnej kreacji aktorskiej w dobrym filmie?
Wrogowie publiczni, Donnie Brasco, Las Vegas Parano moja Droga to tak na początek jeśli chcemy oceniać kreacje aktorskie Deppa ;)
Chyba autorce chodziło o to, że filmy w rodzaju "Transcendencji", "Jeźdźca znikąd", czy "Mortdecai" nie były jednak na miarę poprzednich ról i dobrych filmów.
@tocomnieinteresuje - prawda, dzięki za 'obronę' haha
@DaroO2222 spokojnie, akurat filmografię Deppa mam w małym paluszku, także nie musisz wymieniać jego kreacji aktorskich wartych uwagi. PS. Las Vegas Parano jest ponadczasowe, ale Donnie Brasco na początku raczej bym nie postawiła.
;) Ja również mam przeciętne wrażenia po "Donnie Brasco", jako filmie, ale rola bardzo dobra. Plusem "twórczości" Deppa z tamtego okresu są mocne, wyraziste występy nawet w takich sobie filmidłach, jak "Żona astronauty", czy "Dziewiąte wrota" (zmarnowany potencjał książki). Początek nowego wieku to ostatnie "dobre" filmy niestety,
A tak, właśnie uważam, że jego rola w "Żonie astronauty" jest trochę niedoceniana bo patrzy się zawsze przez pryzmat całego filmu (przeciętnego sci-fi właśnie) a akurat od Spencera nic więcej bym nie wymagała, także zagrany został tak jak powinien. Z nowego wieku doceniam bardzo "Rozpustnika", "Marzyciela" i "Sekretne okno" (Willy'ego Wonkę też bardzo lubię akurat) ale później to już długa droga w dół... (na czele z tym nieszczęsnym Mortdecai'em, boże, jak bolało).
ZGADZAM SIE jak nic bedzie nominacja dla pana Depp'a, zaajebista rola dla Johnnego nie wiem jak Wy ale mnie troszke przeraza jego postac
Na razie w zwiastunie widać popis charakteryzatorów, Depp zajeżdża starą manierą a la Wrogowie publiczni. Ciężko przewidzieć jakąkolwiek nagrodę na podst. tego trailera, ale oby nie dostał nic. Sparrow to była rola jego życia, którą powiela od wielu lat
właśnie trailer, patrząc na ostatnie jego role, zapowiada się wyjątkowo dobrze, także ciekawe jak to będzie całościowo
Nie ma co oceniać po zwiastunie czy to rola jedna z lepszych od parunastu lat, bo to tylko zwiastun, praktycznie jedna scena.
Został w tym trailerze dobrze ucharakteryzowany plus jego głos (śmiech), ale czy po zwiastunie ma już mieć nominacje do Oscara?
Pożyjemy, obejrzymy film i wtedy można oceniać, polemizować itp. Poczekajmy.
Sparrow to chyba rola życia komercyjna, bo na pewno nie artystyczna :)
Rola życia to rola życia, nie ważne czy w australijskiej niskobudżetówce, czy w blockbusterze
proszę czytać do końca i ze zrozumieniem -> w dobrym filmie. a jeśli chcesz poznać mój gust filmowy, wejdź na profil i sprawdź czy odpowiadają mi takie filmy jak Transformersi (chociaż nie widzę nic złego w oglądnięciu raz na jakiś czas filmu akcji...) zamiast bezmyślnie obrażać.