Pamięć absolutna

Total Recall
1990
7,2 73 tys. ocen
7,2 10 1 72631
7,6 29 krytyków
Pamięć absolutna
powrót do forum filmu Pamięć absolutna

Klasyk s-f.

ocenił(a) film na 9

Świetne, widowiskowe i dość brutalne kino, choć technika bardzo się zmieniła i niektóre efekty, patrząc obecnie, wypadają średnio, to nie zmienia faktu, że obraz i tak robi wrażenie, Arnie jak zwykle dawał czadu, bo to potrafił najlepiej w tamtych czasach, sceny akcji bardzo efektowne i krwawe, do tego znakomita muzyka Jerry'ego Goldsmitha, ten film to kawał udanej rozrywki, jeden z wielu ulubionych z Arnoldem w roli głównej

LucasLang

I między innymi właśnie dlatego warto sobie przypomnieć/odświeżyć ten film.
filmfrustration. pl/przypominacz-pamiec-absolutna-1990/

ocenił(a) film na 9
LucasLang

Chciałbym zaznaczyć, że jest to jedna z tych pozycji, którą widziałem niezliczoną ilość razy i uwielbiam sobie ją włączyć w jakiś deszczowy dzień po raz setny, a nie nudzi mnie zupełnie (zwroty akcji już niby nie są tak emocjonujące, ale film ogląda się NIESAMOWICIE przyjemnie :), no i pozostawia na koniec pole do przemyślenia: faktycznie to jest program z Recall, czy to jednak była prawda?)

Znakomita rola Schwarzeneggera, a co do efektów... no niby są przestarzałe, ale mają swój urok : ). Dla ludzi, którzy doceniają stare, dobre filmy sci-fi, te wszystkie plastikowe, śmieszne, wręcz kiczowate kostiumy i kreacje, są po prostu piękne : D. Przynajmniej ja tak mam...