Gdyby nie wspaniała charakteryzacja i efekty było by 6... Może mniej. Lubię Arniego, nic do
gościa nie mam jest ikoną ale to nie on ani żaden z aktorów zjechał ten film. Wszystko wina
Verhoeven'a XD, akcja jest ślamazarna, i nie ma co zrzucać na datę produkcji bo jak wiemy
Ridley Scott wcześniej stworzył majstersztyki takie jak Blade Runner czy Obcy.
Napisze więcej, cieszę się że będzie remake tego filmu, (Rzadko jestem za tego typu
pomysłami np. Highlander, The Crow... Jak można powtarzać tak świetne produkcje?!)
Moje zdanie ;P
7/10
Ja za remakem nie jestem - uważam, że to żerowanie na czyimś pomyśle. I znając obecne kino i trendy będzie tylko akcja, akcja i wybuchy. A film Verhoevena ma swój urok, wiadomo efekty dziś już nie powalają ale jednak coś w nim jest - może to sentyment z dawnych lat... Nie zgodzę się też z tym, że akcja jest ślamazarna - dzieje się dużo i dość sprawnie. Co do Arniego to nie wyobrażam sobie innego aktora w tej roli. Jestem ciekaw jak poradzi sobie Colin którego bardzo lubię.
Jeśli idzie o dzisiejsze kino to racja, mało jest perełek... I owszem Arnie pasuje do tej roli jak nikt inny, ale moim zdaniem czegoś tu brakuje, cóż może im wyjdzie, trzymam kciuki !